Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 09:58, 08 maj 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Piękne zmiany Effcia !
Fajnie tak cofnąć się do starych fotek przed, aż serce się raduje jak ogród wypiękniał po zmianach ja też czesto lubię wracać do fotek Przed i Po

Dzięki Wiolu, fajnie tak porównać Ostatnio patrzyłam u Ciebie początki i łukowe rabaty i teraz to obecnie mi się bez porównania bardziej podoba!
eVka 09:59, 08 maj 2020

kaz742011 napisał(a)

Też mam taki ogród po sąsiedzku. Założony przez firmę teraz obsługiwany przez właścicieli ale jak sami przyznają takie prace ich nie kręcą. Sąsiad kosi trawnik i czasem coś podetnie, żona nie lubi w ogrodzie grzebać.

Czyli standard Pracuję na luksusowym osiedlu domów jednorodzinnych i tu tylko są ogrody obsługiwane przez ogrodników, rzadko zdarzają się takie, w których właściciele robią sami.
malgol 10:16, 08 maj 2020

effka napisał(a)

Dokładnie! Ja zawsze tak robię jak jestem z jakiejś rabaty niezadowolona i narzekam, to potem sobie uświadamiam ile pracy wykonałam i od razu humor się poprawia

Dzięki

Kawał dobrej roboty!!
Ja tez jak sobie uświadomię,że kilka lat temu zamiast ogrodu miałam piach jak z Dziwnówka i dzikie chaszcze jeżyn porastały działkę jako jedyna roślinność to wierzyc mi się nie chce w to co widzę
Ciesza takie metamorfozy
Wiolka5_7 12:29, 08 maj 2020

effka napisał(a)

Dzięki Wiolu, fajnie tak porównać Ostatnio patrzyłam u Ciebie początki i łukowe rabaty i teraz to obecnie mi się bez porównania bardziej podoba!

Ja nie wiem co mi kiedyś przyszlo do głowy z tymi łukami ale grunt,że mnie olsniło i przerobilam na linie proste

Gusta nam się zmieniają, z czasem wiemy co nam się podoba i koniec końców zmiany idą w dobrym kierunku
eVka 19:56, 08 maj 2020

malgol napisał(a)

Kawał dobrej roboty!!
Ja tez jak sobie uświadomię,że kilka lat temu zamiast ogrodu miałam piach jak z Dziwnówka i dzikie chaszcze jeżyn porastały działkę jako jedyna roślinność to wierzyc mi się nie chce w to co widzę
Ciesza takie metamorfozy

Dzięki Gosiu Piach jak z Dziwnówka mnie rozbawił, podziwiam bardzo ogrodników, którzy walczą z glebą piaszczystą lub mega gliniasta, ja miałam to szczęście, że mam taką w sam raz, próchnicza piaszczysto-gliniastą. Może dlatego, że przez wiele lat na terenie mojego obecnego ogrodu była uprawa warzyw.
Piękny masz teraz ogród, godny pozazdroszczenia!
eVka 19:57, 08 maj 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Ja nie wiem co mi kiedyś przyszlo do głowy z tymi łukami ale grunt,że mnie olsniło i przerobilam na linie proste

Gusta nam się zmieniają, z czasem wiemy co nam się podoba i koniec końców zmiany idą w dobrym kierunku

Wtedy pewnie podobały Ci się luki, mi w sumie nadal. Się podobają, czasami nawet bardzo ale jakoś u siebie tego nie widzę. A może nie mam takiej wyobraźni...
eVka 20:01, 08 maj 2020

Muszę się pochwalić moim odratowanym po suszy i nierównym nawożeniu trawnikiem. Na nowo sypnelam nawozu, tym razem naprawdę się starałam równo sypać i dużo podlewam, a raczej mam to szczęście, że ostatnio go deszcz podlewał.
Jest soczysty, ciemnozielony i gęsty jak dywan

Jak to było?! Samochwała w kącie stała

eVka 20:03, 08 maj 2020

A ta się przechwala i przechwala i spamuje

Czochy zaczynają, fajne takie każdy o innej wysokości
eVka 20:06, 08 maj 2020

Stipa sobie rośnie w płytach tarasowych niech sobie rośnie

A tu szałwia wykluwa się spomiędzy kostki

Tulipany jeszcze kwitną

eVka 20:09, 08 maj 2020

Borówkowy las