Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Johanka77 20:03, 04 maj 2021

O Maj Gaaad!!! Jak pięknie na tym tarasie! Takie boho!

Klony fajniutkie

U mnie tulipany EE też zaczynają gubić płatki i biegają po trawniku.
W czwartek ma być wietrznie, obawiam się, że. odfruną wszystkie.
eVka 20:08, 04 maj 2021

Johanka77 napisał(a)
O Maj Gaaad!!! Jak pięknie na tym tarasie! Takie boho!

Klony fajniutkie

U mnie tulipany EE też zaczynają gubić płatki i biegają po trawniku.
W czwartek ma być wietrznie, obawiam się, że. odfruną wszystkie.

Właśnie na takim klimacie boho mi zależało, żeby było przytulnie. Jeszcze poduchy do kokona i będzie gotowe. Jutro ławka przyjezdza w końcu!

Dzięki

Szkoda tych tulipanów, tak jakoś krótko były... U nas dzisiaj bardzo wiało, ciepło, bez deszczu ale wietrznie.
ajka 20:22, 04 maj 2021

Piękny klimat na tarasie. Extra dodatki. Wszystko ze smakiem.

Też chętnie bym położyła u siebie jakiś dywanik, ale u mnie to zaraz byłby cały w błocie
eVka 20:24, 04 maj 2021

ajka napisał(a)
Piękny klimat na tarasie. Extra dodatki. Wszystko ze smakiem.

Też chętnie bym położyła u siebie jakiś dywanik, ale u mnie to zaraz byłby cały w błocie

Ten dywan może być w błocie bo wystarczy deszcz lub wąż z wodą i od razu czysty.
eVka 20:25, 04 maj 2021

Aha, dla chętnych na dywany jutowe, jest mega promocja w Obi

https://www.obi.pl/dywany-z-krotkim-runem/jutowy-dywan-natural-summer-bialy-sr-100-cm/p/6516306
Martka 20:45, 04 maj 2021

Ewa,
taras przygotowany na sezon, świetnie wszystko do siebie dobrałaś, teraz pstryczek z pogodą i chill.
Klony w donicy to jest opcja, jednak zdecydowanie lepiej będą przyrastać i czuć się w ziemi. Możesz trzymać w donicy, o ile masz gdzie przechowywać na zimę. Piękne. DJa posadziłam jeden przy samym tarasie, ale taki który nie rośnie dość wysoko ani szybko.
Ale popatrz, jaki świat mały, nie zgadłabyś, skąd moje klony (mam cztery). Choć mieszkam na Mazowszu, to odbierałam je na tych samych Bielanach Wrocławskich byłam przejazdem. To moim zdaniem jedno z najlepszych miejsc w tym kraju na zakup ładnych okazów w rozsądnych cenach. Na razie nie mam Shirasawum, trochę zniechęcona też jego tempem wzrostu, poczekam na rozwój sytuacji, jednak w temacie klonów tak jak i Ty, przepadłam.

Magleska 20:51, 04 maj 2021

Ewa
przepięknie urządziłaś taras teraz te nowe lampiony i stolik -super
Kloniki -to wiesz ,że kofam przecudnej urody

wjazdowa też prezentuje się super

Wiolka5_7 21:21, 04 maj 2021

Pięknie urządziłaś taras wszystko świetnie dobrane
Kloniki bardzo ładne...
eVka 22:03, 04 maj 2021

Martka napisał(a)
Ewa,
taras przygotowany na sezon, świetnie wszystko do siebie dobrałaś, teraz pstryczek z pogodą i chill.
Klony w donicy to jest opcja, jednak zdecydowanie lepiej będą przyrastać i czuć się w ziemi. Możesz trzymać w donicy, o ile masz gdzie przechowywać na zimę. Piękne. DJa posadziłam jeden przy samym tarasie, ale taki który nie rośnie dość wysoko ani szybko.
Ale popatrz, jaki świat mały, nie zgadłabyś, skąd moje klony (mam cztery). Choć mieszkam na Mazowszu, to odbierałam je na tych samych Bielanach Wrocławskich byłam przejazdem. To moim zdaniem jedno z najlepszych miejsc w tym kraju na zakup ładnych okazów w rozsądnych cenach. Na razie nie mam Shirasawum, trochę zniechęcona też jego tempem wzrostu, poczekam na rozwój sytuacji, jednak w temacie klonów tak jak i Ty, przepadłam.

Ten taras to było moje marzenie odkąd wyglądał tak

Właśnie czytam o klonach w donicy i jak donica jest ocieplona od środka styropianem a klon na zimę okryty włókniną to niby powinien dać radę. Czytam też o bambusach do donic, też ponoć są odmiany które sobie poradzą w zimie.

A widzisz, jaki zbieg okoliczności, haha. Ta szkółka jest ponoć klonowym pionierem na pewno na Dolnym Śląsku.
Tak, Shirasawum rośnie bardzo wolno dlatego jest taki drogi. Niestety.
eVka 22:08, 04 maj 2021

Magleska napisał(a)
Ewa
przepięknie urządziłaś taras teraz te nowe lampiony i stolik -super
Kloniki -to wiesz ,że kofam przecudnej urody

wjazdowa też prezentuje się super

Magda, bardzo dziękuję za pochwały
Właśnie przed chwilą byłam na tarasie i o zmroku jest bosko... Akurat przestało wiać, jest ciepło, błogo, świeczki i kocyk... Życie jest piękne