Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

kaz742011 10:29, 16 maj 2021

Miłego wypoczynku . U nas sobota mimo zapowiedzi okazała się cudowna. Nie spadła nawet kropla deszczu. Można było podziałać. Za to dzisiaj pada od rana. Czas odpocząć .
eVka 10:35, 16 maj 2021

Gosialuk napisał(a)
Ewa miłego wypoczynku. U mnie aktualnie pada, ale wczoraj było pięknie.
Mam pytanko. Wybieram się do Wrocławia początkiem czerwca. Czy możesz mi polecić jakieś szkółki, najchętniej jeszcze z jakimś ogrodem obok? Wprawdzie nie mam nic zaplanowane, ale chętnie bym pooglądała sobie, a wiadomo, że przy okazji zawsze coś się wypatrzy.

Szkółek z ogrodem obok niestety nie znam ale bardzo polecam Kaczergis na Bielanach Wrocławskich i Stefanogród w Jugowcu k. Wrocławia, mniejszych Ci nie polecam bo mały wybór.
Oczywiście zapraszam do ogrodu pokazowego u Effki Szkółki nie mam ale na pewno coś u kopiemy
Kiedy będziesz?
eVka 10:38, 16 maj 2021

kaz742011 napisał(a)
Miłego wypoczynku . U nas sobota mimo zapowiedzi okazała się cudowna. Nie spadła nawet kropla deszczu. Można było podziałać. Za to dzisiaj pada od rana. Czas odpocząć .

Dziękuję, dzisiaj chłodniej ale nie pada. Ponoć we Wrocławiu w nocy popadało więc podlewanie mam z głowy
Odpoczywaj!
oliwka 15:30, 16 maj 2021

effka napisał(a)

Wielkopolskie, okolice Leszna. Lało ostro a we Wrocławiu tak jak u Ciebie ledwo co. Muszę odpalić pompę przy studni podłączyć węże i zraszacze bo trawnik potrzebuje już wody, chyba że jutro popada solidnie.

Ewa poprawka - lało i na pewno podlało ci wczoraj trawnik
Dzisiaj wyszło słońce
eVka 16:46, 16 maj 2021

oliwka napisał(a)

Ewa poprawka - lało i na pewno podlało ci wczoraj trawnik
Dzisiaj wyszło słońce

Elegancko Kasiu, podlewanie z głowy, cudnie! To muszę trawnik skosić wieczorem żeby na wasza wizytę był piękny
Kasiolaaa 19:14, 17 maj 2021

Ewa i co wzięłaś tego klona ?
oliwka 19:30, 17 maj 2021

Takie tam z jednego z wrocławskich ogrodów Dziewczyny mega dziękuję za energetyczne spotkanie. Dzięki za porady teoretyczne i praktyczne. Jak zawsze było super.
Gosialuk 19:56, 17 maj 2021

effka napisał(a)

Szkółek z ogrodem obok niestety nie znam ale bardzo polecam Kaczergis na Bielanach Wrocławskich i Stefanogród w Jugowcu k. Wrocławia, mniejszych Ci nie polecam bo mały wybór.
Oczywiście zapraszam do ogrodu pokazowego u Effki Szkółki nie mam ale na pewno coś u kopiemy
Kiedy będziesz?

Ewa właśnie o to mi chodziło. Poszukam sobie gdzie one są. Twój ogród mam wielką ochotę zobaczyć na żywo, ale nie wiem czy się uda. Wyprawa rodzinna z rodziną i do rodziny, pewnie musiałabym ogrodowo urwać się na cały dzień, bo oni tematami ogrodowymi niezainteresowani wcale. Za zaproszenie bardzo dziękuję.
Wybieramy się na pierwszy długi weekend czerwcowy. Jak będę znała nasz plan, to dam znać, ale jeśli w tym czasie planujesz jakiś wyjazd, to absolutnie nie czuj się zobowiązana.
eVka 21:38, 17 maj 2021

Kasiolaaa napisał(a)
Ewa i co wzięłaś tego klona ?

Kasiu, wycięłam gałęzie irgi wokół niego, podlałam sporo, obkopałam i jutro spróbuję go wydobyć z plątaniny irgi. Ciężko będzie.
eVka 21:40, 17 maj 2021

oliwka napisał(a)
Takie tam z jednego z wrocławskich ogrodów Dziewczyny mega dziękuję za energetyczne spotkanie. Dzięki za porady teoretyczne i praktyczne. Jak zawsze było super.

Kasiu, bardzo Ci dziękuję za spotkanie, Irenka Tobie również. Jesteście pozytywne wariatki!!!