Gosiu baaardzo miło mi to czytać, naprawdę! Dziękuję No wszystko rośnie w oczach, dzisiaj obfociłam cały ogród przy okazji posadzenia klona palmowego. Oglądając zdjęcia widzę, jak ogród nabiera masy i z młodzila staje się starszakiem
Wiklasiu, dzięki kochana.
Powiem Ci, że to prawda, ogrody w naszym kraju są coraz ciekawsze, różnorodne, bylinowe i nie tylko szmaragdowe. Choć u mnie ich sporo. Teraz jak bym zakładała ogród od zera, byłoby inaczej. Żywopłot byłby albo grabowy albo z laurowiśni, bardzo ją lubię. No ale wtedy miałam zerowe pojęcie o ogrodach... Szmaragdy były najtańsze i wszyscy je polecali. Na szczęście są tylko tłem, które za kilka lat będzie mało widoczne od wnętrza ogrodu. Zasłonią je drzewa, trawy, krzewy.
Dzisiaj późnym popołudniem, prawie wieczorem było takie boskie słońce i te ciemne chmury, że przy okazji sadzenia nowego klona palmowego musiałam wyciągnąć komórkę i cyknąć milion fotek.
Wprawdzie Irenka obfociła wczoraj cały ogród ale skoro już je dzisiaj zrobiłam to pokażę
Aleja klonowo-bukowa się zageszcza. Buk Tricolor w końcu pokazał swoje cudne wybarwienie i jest po prostu zjawiskowy.
Przymiarki nowych klonów Sangokaku i Trompenburg na nowej rabacie