Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 15:03, 04 lip 2018

nicol21 napisał(a)
no to zaraz będziesz pokazywać, prawda?

Si, Si, Si, już się nie mogę doczekać
eVka 15:03, 04 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Jezowki masz oszalamiające

Kasiu, nieskromnie powiem, że się zgadzam
eVka 15:20, 04 lip 2018

Zerknęłam w pracy do kartonów, żeby dac roślinkom pooddychać i fotki porobić, przetaczniki maleńkie, niestety gracki i ML też bidoty, reszta super. Nie wiem czy nie napiszę, że odsyłam trawy, bo za małe te sadzonki, nie chce mi się czekac aż się rozrosną.

W domu rozpakuję i porobię fotki
malinia 16:41, 04 lip 2018

Gdzie takie wysylkowe zakupy? hihi ja jednak jakoś wole widziec na zywo jak coś wyglada
eVka 17:15, 04 lip 2018

malinia napisał(a)
Gdzie takie wysylkowe zakupy? hihi ja jednak jakoś wole widziec na zywo jak coś wyglada

W Albamarze, też wolę na żywo ale tam mają duży wybór bylin, no i jeździć daleko nie trzeba. Tawułki i liatry mega sadzonki, podobnie trzcinniki KF, hakone all gold też niczego sobie. Tylko te miskanty...
21:15, 04 lip 2018
effka napisał(a)

W Albamarze, też wolę na żywo ale tam mają duży wybór bylin, no i jeździć daleko nie trzeba. Tawułki i liatry mega sadzonki, podobnie trzcinniki KF, hakone all gold też niczego sobie. Tylko te miskanty...

ja tez tam ostatnio kupowałam ...sadzonki maja całkiem przyzwoite sie porówna do allegro ..bo raz juz mi jakiś patałach przysłał trawy z wczorajszego dzielenia
eVka 22:26, 04 lip 2018

Takie cuda
eVka 22:31, 04 lip 2018

eee_taam napisał(a)

ja tez tam ostatnio kupowałam ...sadzonki maja całkiem przyzwoite sie porówna do allegro ..bo raz juz mi jakiś patałach przysłał trawy z wczorajszego dzielenia

Zadowolona jesteś, miskanty mogłyby być większe, ale w sumie drogie nie były więc cudów nie można się spodziewać.
eVka 22:51, 04 lip 2018

Oprócz wsadzenia dzisiaj części zakupów, męczyłam się z wymienianem ziemi nawracajcie przed domem patio, to był koszmar. Nie wiem jakim cudem trawy i hortka dębolistna, tam rosną. Piasek, tłuczeń i martwica glebowa... to była pierwsza rabata sprzed 2 lat. Ale byłam ciemna masa jeśli chodzi o przygotowanie ziemi. Dobrze, że odkryłam jakimś cudem O. bo by było mega kiepsko. Wynoszę z niej wszystkie rodki bo to dla nich śmiertelne warunki. O dziwo różne trawy i kulki danica jako tako dają radę.
Brat pomaga mi w wykopach, metr w dół wszystko idzie weg i sypiemy polną ziemię wymieszaną z kompostem, mączka, korą i obornikiem, który dopiero kupię. Żmudna robota...
Wendy79 23:14, 04 lip 2018

Właśnie zaczynamy tą samą robotę. My zabieramy piach, który pozostał przy domu po budowie, z metr w dół i z dwa na szerokość (idzie na wjazd do ubicia),a w zamian będzie zamówiona ziemia z dobrociami. W przyszłym roku rabata cienista ma tam powstać.