Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

MirellaB 01:20, 05 lip 2018

Sadzonki trawy nie są złe. Zdarzało mi się kupować 3 źdźbła i pięknie rosną
Kasiolaaa 06:29, 05 lip 2018

Ewa mysle ze taka odleglosc od roz bedzie ok nawet metr odstepu mozesz dac ml bo narazie male a widzialas u innych ze juz kilkuletnie to duze fontanny zakupy trawkowe mega cudne
Kasiolaaa 06:29, 05 lip 2018

Ewa mysle ze taka odleglosc od roz bedzie ok nawet metr odstepu mozesz dac ml bo narazie male a widzialas u innych ze juz kilkuletnie to duze fontanny
malinia 07:49, 05 lip 2018

o tak mam kilka różnych i też były małe a po roku są wielkie jak fontanna lepiej zostawić wiecej miejsca
Wiolka5_7 08:24, 05 lip 2018

Świetne zakupy
Miskanty nie są znowu takie małe...nie widziałaś jakie mi kiedyś sadzonki przysłali ...aż wsadziłam 2 szt.razem...a i tak ledwo było je widać....ale w 2 i 3 roku są już wielkie
08:32, 05 lip 2018
effka napisał(a)

Zadowolona jesteś, miskanty mogłyby być większe, ale w sumie drogie nie były więc cudów nie można się spodziewać.

urosna za nim sie obejrysz a w szkólkach pewnie kupisz lepsze tylko musisz wiedziec w której ...a to tez czas zeby na takie wycieczki objazdowe po szkółkach jezdzić
eVka 09:22, 05 lip 2018

Wendy79 napisał(a)
Właśnie zaczynamy tą samą robotę. My zabieramy piach, który pozostał przy domu po budowie, z metr w dół i z dwa na szerokość (idzie na wjazd do ubicia),a w zamian będzie zamówiona ziemia z dobrociami. W przyszłym roku rabata cienista ma tam powstać.

Agnieszka, jejku ale dawno u Ciebie nie byłam, nie prychodzą mi powiadomienia o nowych postach w Twoim wątku, zaraz lecę do Ciebie
Robota beznadziejna ale jak się poszo kiedyś na skróty (z braku wiedzy nie lenistwa) to teraz trzeba zapłacić gorzką cenę. Najgorszy jest ten tłuczeń bo to kilofem prawie trzeba rozłupywać, masakra.
Zastanawiam się, czy nie wysadzić wszystkich roślin i nie wymienić ziemi pod całą rabatą. Jak je sadziłam dwa lata temu robiłam tylko dołki zapraiowne ziemią z worka.
To ta rabata (znalazłam jakies stare zdjęcie):

czerwone krzyżyki to rośliny juz przesadzone.
eVka 09:23, 05 lip 2018

MirellaB napisał(a)
Sadzonki trawy nie są złe. Zdarzało mi się kupować 3 źdźbła i pięknie rosną

No własnie się zastanawiam, bo najmniejsze nie są, napisałam do sklepu, że wielkości nie zgadzają się z tym co na zdjęciu sadzonki na stronie, prosili, żeby wysłac fotki i czekam na decyzję.
Kasya 09:27, 05 lip 2018

effka napisał(a)
Takie cuda

nie jest zle a nawet calkiem ladnie
tylko te trawki w p9 troche male, ale jak wsadzisz w dobra ziemie to urosna
eVka 09:33, 05 lip 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Ewa mysle ze taka odleglosc od roz bedzie ok nawet metr odstepu mozesz dac ml bo narazie male a widzialas u innych ze juz kilkuletnie to duze fontanny zakupy trawkowe mega cudne

No widzisz Kasiu jak dobrze Cię mieć u siebie posadzę co 80-90 cm zobacze jak wyjdzie po ustawieniu na rabacie. Ale się nie mogę doczekać, kurier juz jedzie do mnie
Trawki śliczne, ale bym urlop chciała, żeby wszystko od razu wsadzić a tu jeszcze weekend wyjazdowy...