Kasiu, przedpłocie Edyty jest idealne dla mnie. Niestety nie chcę iść w żwir ani w grys, bo sporo by tego wyszło do kupienia. Owszem.uwielbiam kosić trawę,więc nie byłoby to problemem, gorzej z podlewaniem...
Patrzę na wymiary przedpłocia i wychodzi tak:
szerokość ok. 1,60m od ogrodzenia do chodnika a długość, z jednej strony 6 m, a z drugiej (tam gdzie widać kubły) jest 30 m ale z tego moje jest tylko 9 m. Reszty nie będę urządzała (chyba, że trawę posieję ale nie będę się wczuwać w pielęgnacją).
Nie mam nadal pomysłów na ustawienie pojemników na odpady, są aż cztery i chcę żeby stały przed ogrodzeniem. Znalazłam takie inspiracje na pinach: https://pin.it/n6h45hyif46wbc
szczególnie spodobały mi się (również, ze względu na łatwośc wykonania) te:
Fajnie, że sama znalazłaś maskownice dla pojemników. Miałam ci coś podobnego zaproponować
Odnosnie przedpłocia.
Jest jeden bardzo wazny element przy planowaniu...mianowicie aspekt wyprowadzania psów przez ludzi.
Jesli ten czynnik nie występuje to mozna szaleć. Jesli występuje to trzeba dobrze przemysleć...
Fajne te maskownice, wkręciłam się, a że mam dostęp do palet bo pracuję na budowie, to chyba zaraz zaczne coś sobie rysować ta grafitowa pasowałaby do ogrodzenia , gdybym obsadziła ją tak jak na zdjęciu plus wokół niej miskanty wysokie, fajnie by chyba to wyglądało. Może nawet dodałabym do niej drzwiczki zrobione z palet, żeby zamaskować kolorowe pojemniki (jak by nie mogły wszystkie być po prostu czarne...)
Co do psów jest jeden latający po naszej okolicy ale rzadko, jak ucieknie właścicielom, generalnie jak będę już miała zrobione przedpłocie będę z nimi ostro walczyć, bo cięta i tak jestem na nich reszta psów na smyczy.
No jest trochę spadku kilkadziesiąt centymetrów różnicy na szerokości 1,5 m. No wiem, że to nie rów hehe
Mówisz, że za wąsko na trawnik, czyli coś zadarniającego plus te moje kochane miskanty kleine fontane. Uwielbiam runiankę, mam ją od kilku dni, czy ona szybko rośnie?
A może jednak ta irga, sama nie wiem
A mi się przypomniało, że fajnie zamaskowany kompostownik chyba ma Asia z Działeczki Asi - bardzo fajna drewniana zabudowa - coś w stylu ostatniej Twojej propozycji Ale foty Ci nie znajdę niestety... może poproś ją o przypomnienie tego miejsca