Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 13:08, 29 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)
'Repandens' się nada i jest tani (za chwileczkę nie będzie). Zrobię Ci lepsze zdjęcia (wyrwana z kontekstu myślałam o obwódce do kwiatków).

No właśnie mam na niego namiar. Zadzwonię zaraz spytać o cenę
Byłabym wdzięczna bardzo za fotki. Kochana jesteś
eVka 13:09, 29 mar 2019

A tak wogóle wszystkie jesteście boskie! Tyle pomysłów i pochylenie się ku zagadnieniu Dziękuję!
Pszczelarnia 13:10, 29 mar 2019

effka napisał(a)

Myślałam o tym 300/80=3,75, czyli 3,5 roku. Chyba jednak wolę kupić.

Nie liczysz konserwacji i serwisu, i miejsca magazynowego.

eVka 13:22, 29 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Nie liczysz konserwacji i serwisu, i miejsca magazynowego.

Hehe, no chyba że tak. Ale patrzę, że we Wro po 80zł nie ma 120-150zł za dobę...
eVka 13:28, 29 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)
'Repandens' się nada i jest tani (za chwileczkę nie będzie). Zrobię Ci lepsze zdjęcia (wyrwana z kontekstu myślałam o obwódce do kwiatków).

Jak gęsto go sadziłaś, Pani ze szkółki radzi co 50 cm.
Anda 13:39, 29 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)
Ewo teraz, w zeszłym tygodniu przyszły. Właśnie będę je sadzić. Też pomyślałam, że trochę zmaltretowane ale zaraz po posadzeniu to chyba nic nie zrobię. Miejsce mam dobrze przygotowane więc może się zagęszczą, co?

Po kwitnieniu je przytnij Ona chyba po prostu w szkółce nie były cięte.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
makadamia 13:51, 29 mar 2019

Na moim wątku właśnie odbyła się dyskusja o problemach z przechowywaniem tych wszystkich gratów, więc niezależnie od finansów, dla mnie to jest argument do niekupowania

edit: widzę ,że Pszczółka ten sam argument podniosła

trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że wypożyczyliśmy mocny wertykulator spalinowy, którego za 300 zł raczej się nie kupi.

Ale żeby nie być jednostronną, to napiszę uczciwie, że po dolaniu paliwa wertykulator odmówił współpracy. Zanim się okazało, że to po prostu zalana świeca, to byliśmy w stresie, że nam nie będą chcieli zwrócić kaucji 700zł

eVka 14:04, 29 mar 2019

makadamia napisał(a)
Na moim wątku właśnie odbyła się dyskusja o problemach z przechowywaniem tych wszystkich gratów, więc niezależnie od finansów, dla mnie to jest argument do niekupowania

edit: widzę ,że Pszczółka ten sam argument podniosła

trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że wypożyczyliśmy mocny wertykulator spalinowy, którego za 300 zł raczej się nie kupi.

Ale żeby nie być jednostronną, to napiszę uczciwie, że po dolaniu paliwa wertykulator odmówił współpracy. Zanim się okazało, że to po prostu zalana świeca, to byliśmy w stresie, że nam nie będą chcieli zwrócić kaucji 700zł

Powiem szczerze, że też się boję cudzym sprzętem jeździć.

Z przechowywaniem nie mam najmniejszego problemu bo mam wielgaśny na 50 m2 garaż w którym nie parkujemy samochodu, więc cały jest przeznaczony na sprzęty ogrodowe i budowlane.
makadamia 14:16, 29 mar 2019

effka napisał(a)

Z przechowywaniem nie mam najmniejszego problemu bo mam wielgaśny na 50 m2 garaż w którym nie parkujemy samochodu, więc cały jest przeznaczony na sprzęty ogrodowe i budowlane.

Właśnie o tym pisała Agatka u mnie!
eVka 14:22, 29 mar 2019

makadamia napisał(a)

Właśnie o tym pisała Agatka u mnie!

Lecę czytać wasze deliberacje