Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 00:04, 29 mar 2019

agla napisał(a)

U Stefana jest

Ooo, u niego jeszcze nie sprawdziłam, ale Ania pisze, że jest mocno rozczapierzony i ciężko go jako obwódkę ciąć. Jakie masz doświadczenia?
agla 00:13, 29 mar 2019

Wiem, czytałam, że Ania na obwódkę odradza, więc zdaj się Nią raczej
Jeszcze wydaje mi się, że w Bukszpanowym był kiedyś u Danusi, to sobie możesz ewentualnie pooglądać.
Moje doświadczenia są raczej marne - moim dziewczynom się nie podobał, to go załatwiły

eVka 00:39, 29 mar 2019

agla napisał(a)
Wiem, czytałam, że Ania na obwódkę odradza, więc zdaj się Nią raczej
Jeszcze wydaje mi się, że w Bukszpanowym był kiedyś u Danusi, to sobie możesz ewentualnie pooglądać.
Moje doświadczenia są raczej marne - moim dziewczynom się nie podobał, to go załatwiły

Piękny ten cis elegantissima
https://pin.it/sth2fyazsqy7oj

Chyba jednak będę o nim myślała.
Anda 06:29, 29 mar 2019

Na obwódkę na kwaśnym podłożu nadaje się Bloombux. Nie wiem tylko, czy w Pl jest dostępny.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 08:39, 29 mar 2019

Anda napisał(a)
Na obwódkę na kwaśnym podłożu nadaje się Bloombux. Nie wiem tylko, czy w Pl jest dostępny.

Ewuniu, oczywiście, że nie widze nigdzie go w necie w pl sklepach...
Widze, że Niemcy kochają cosy, bo mają ich mnóstwo odmian. A my jak zawsze sto lat za ... I co tu wymyślić, myślisz Ewuniu, że jak bym samemu cisowi w dołek ciutkę dolomitu sypnęła to nie da rady...?
SlonecznyOgrod 10:04, 29 mar 2019

Uwielbiam ten kolor. Piękny jest ten cis elegantissima.

Ja myślałam u siebie o obwódce i nawet naszykowałam jesienia do ukorzenienia trzmielinę.
Margerytka40 10:05, 29 mar 2019

Anda napisał(a)

Jest właśnie nie dawno stałam się jego posiadaczką. Co prawda u mnie ma rosnąć w formie poduch
eVka 10:28, 29 mar 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Uwielbiam ten kolor. Piękny jest ten cis elegantissima.

Ja myślałam u siebie o obwódce i nawet naszykowałam jesienia do ukorzenienia trzmielinę.

Również myślałam o trzmielinie, mam różne odmiany i one łatwo się korzenią, jednak wolałabym mieć obwódkę o jednolitym kolorze a trzmielina jest mniej bądź więcej nakrapiana.
eVka 10:30, 29 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)

Jest właśnie nie dawno stałam się jego posiadaczką. Co prawda u mnie ma rosnąć w formie poduch

Asiu, wyślesz mi na priva gdzie kupiłaś, po ile i jakąs fotkę? Możesz zdjęcie u mnie wstawić.
Margerytka40 11:16, 29 mar 2019

Proszę