Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

SlonecznyOgrod 21:56, 30 mar 2019

effka napisał(a)

Trafiło się w tym moim sklepie. Wszedzie takie patyki pojedyncze a ta ładnie rozgałęziona Kora przekompostowana ziemia do iglaków, torf kwaśny i obornik, przekopane pod magnolią. Mam nadzieję, że będzie jej tam dobrze

...jak w niebie.
eVka 21:58, 30 mar 2019

Zakrecona napisał(a)
Ewa nie nudziłaś się widzę A ja kiedyś dziwiłam się z Tacie jak kawałki darni wycinał i przenosił w inne miejsce.

Na niektórych zdjęciach Twój trawnik prezentuje się całkiem ładnie.

Mało dzisiaj zrobiłam bo koleżanka pół dnia była Z trawnika wycinałam płaty równiutko i jutro ułożę w docelowym miejscu. Za pół roku nie będzie widać połączeń.
Był piękny zielony a po skoszeniu niskim już taki nie jest. Na zdjęciach jeszcze przed koszeniem. Ale po wertykulacji i nawozeniu będzie zieloniutki.
eVka 22:01, 30 mar 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)

...jak w niebie.

Oby
Zakrecona 22:02, 30 mar 2019

Mnie przydałby się jakikolwiek trawnik
eVka 22:10, 30 mar 2019

Zakrecona napisał(a)

Hehe będzie będzie, doczekasz się w końcu.
malinia 08:24, 31 mar 2019

Zakrecona napisał(a)

Pamiętam jak zazdoscilam sasiadom podczas budowy że oni sobie już kosza itd. A u mnie było tylko chwastowisko....
Wszystko z czasem
Kamcia 13:50, 31 mar 2019

Dobrze, ze zostawilas troche wiecej miejsca na Magnolie. Nim sie obejrzysz pieknie sie rozrosnie. One najpierw w szerz a dopiero potem do gory.

Ja niestety o tym nie pomyslalam przy wkopywaniu i teraz widze, ze ma malo miejsca.
eVka 14:33, 31 mar 2019

Kamcia napisał(a)
Dobrze, ze zostawilas troche wiecej miejsca na Magnolie. Nim sie obejrzysz pieknie sie rozrosnie. One najpierw w szerz a dopiero potem do gory.

Ja niestety o tym nie pomyslalam przy wkopywaniu i teraz widze, ze ma malo miejsca.

A widzisz,nawet nie wiedziałam że ona w szerzeniu najpierw rośnie. Tak intuicyjnie wymierzyłam ten kwadracik, analogiczny do tego na drugim koncu tej rabaty pod róże pnącą.
Chcę ten kwadracik obsadzić obwódką z cisa lub jak mi odbije z buksa.
Kamcia 16:26, 31 mar 2019

Bardzo podoba mi sie zacytowane przez Ciebie motto dotyczace bycia szczesliwym. Juz je kiedys slyszalam i zgadzam sie z nim w 100 %.

Ogrod daje duzo radosci.
Johanka77 17:28, 31 mar 2019

effka napisał(a)

Tak, bardziej chyba w tej wersji:

Myślałam o jednolitej obwódce.

Ale działasz!
Widzę magnolia już siedzi.
Magnolia mi się marzy... kiedyś miałam, ale niestety u mnie wiatrów nie przetrzymała.

A nie myślałaś, żeby wyprostować tę rabatę?
Po co Ci ten uskok w obwódce? Zawsze możesz między magnolią i różą coś niskiego dać.