Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 18:59, 31 mar 2019

Kamcia napisał(a)
Bardzo podoba mi sie zacytowane przez Ciebie motto dotyczace bycia szczesliwym. Juz je kiedys slyszalam i zgadzam sie z nim w 100 %.

Ogrod daje duzo radosci.

To motto jest wspaniałe, to cała prawda. Ogród daje mi niesamowicie dużo radości
eVka 19:01, 31 mar 2019

Johanka77 napisał(a)

Ale działasz!
Widzę magnolia już siedzi.
Magnolia mi się marzy... kiedyś miałam, ale niestety u mnie wiatrów nie przetrzymała.

A nie myślałaś, żeby wyprostować tę rabatę?
Po co Ci ten uskok w obwódce? Zawsze możesz między magnolią i różą coś niskiego dać.

Magnolia siedzi i dostała dzisiaj na wierzch nawet korę przekompostowaną
Mam nadzieję, że u mnie da radę, osłaniają ją domy z dwóch stron.

Oj na razie nie prostuję tej rabaty, odległość między tymi kwadracikami to ok 6 m, więc sporo.
eVka 19:06, 31 mar 2019

Przed wertykulacją, piękne słonko było, miło się pracowało.

I po, dopiero co skończyłam. Przejechałam drugi raz w poprzek. Już słońca brak i brzydko trawnik wyszedł. W rzeczywistości jest dużo zieleńszy

Siano zgrabiłam recznie, kosiarka strasznie się zapychała i denerwowało mnie to. Jutro przyjadę tylko spalinówką żeby zebrać drobne ścianki, którego nie miałam już siły dokładnie wygrabiać.

Jak nie będzie wiało posypię nawozem 100 dniowym i podleję. Doaiewek chyba nie robię, no może w kilku małych miejscach.
eVka 19:08, 31 mar 2019

Aha jeszcze dzisiaj sadziłam wrzośce na wrzosowisku no i na dniach robię ścieżkę pod orzechem na tej wrzosowej rabacie.
malinia 19:21, 31 mar 2019

pięknie Ewa mój to póki co jak po wojnie wygląda ;p dosiewki i nawóz ... podlewam bo musze na nawóz uważać żeby nie spaliło trawnika .
AAA moje pytanko o magnolię bo widzę że niezbyt ona oslonieta od wiatrów myślisz że nic jej nie będzie bo ja mam właśnie stresa gdzie moją dać
Magleska 19:52, 31 mar 2019

Ewa po wertykulacji bardzo dobrze wygląda Twój trawnik ... nowy nabytek od razu w użyciu
i piękne wrzoście zakupiłaś pokażesz po posadzeniu ?.... i ta ścieżka mnie ciekawi
eVka 20:11, 31 mar 2019

malinia napisał(a)
pięknie Ewa mój to póki co jak po wojnie wygląda ;p dosiewki i nawóz ... podlewam bo musze na nawóz uważać żeby nie spaliło trawnika .
AAA moje pytanko o magnolię bo widzę że niezbyt ona oslonieta od wiatrów myślisz że nic jej nie będzie bo ja mam właśnie stresa gdzie moją dać

Wiesz co, ja delikatnie przejechałam, na ustawieniu 1 w dwie strony.
Trawnik ma 1.5 roku, dlatego bałam się zbyt mocno to ciachać. Na przyszłą wiosnę mocniej to potraktuję
Jakiego nawozu używasz?

Magnolia jest w miarę osłonięta z trzech stron bo budynki są. Tylko z jednej strony ma otwartą przestrzeń. W zimie będę ją oslaniać agrowłokniną.
anna_t 20:12, 31 mar 2019

Ale mały ten wertykulator, fajny
mrokasia 20:13, 31 mar 2019

Pięknie pani, pięknie. Ja jeszcze nie zwertykulowałam ale przynajmniej skosiłam. Może się uda w tygodniu a jak nie w weekend .
malinia 20:19, 31 mar 2019

effka napisał(a)

Wiesz co, ja delikatnie przejechałam, na ustawieniu 1 w dwie strony.
Trawnik ma 1.5 roku, dlatego bałam się zbyt mocno to ciachać. Na przyszłą wiosnę mocniej to potraktuję
Jakiego nawozu używasz?

Magnolia jest w miarę osłonięta z trzech stron bo budynki są. Tylko z jednej strony ma otwartą przestrzeń. W zimie będę ją oslaniać agrowłokniną.

A kupilam agrecol ale nie dużo 2,5kg jakos bo balam sie ze przesadze i spali mi trawnik hihi
U nas właśnie mocno wieje ale plan też jest taki aby ja owinąć przynajmniej na pierwsze zimy aby paki nie przemarzaly.
Zakwaszalas siarka pod magnolia? Bo czytalam że właśnie magnolia lubi kwaśna ziemię. O czym nie wiedziałam stare sa nie zakwaszane... Może to byl ich problem. I nie zostawilam im miejsca bez darni tylko rosną w trawie a czytałam że one jednak lubią pod kora.