Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 15:44, 11 kwi 2019

nicol21 napisał(a)
Fajnie masz, ławeczka super- zawsze to dobrze móc usiąść i się czegoś napić i podziwiać.

czy mi się wydaje czy ta nowa budowla jest tuz przy granicy? myslalam ze te 3-4 metry bedzie odsunieta a tutaj jakos na zdjeciach tak blisko stoi.

taras nowy bardzo fajny, bardzo schludny masz! kiedy robicie zadaszenie?

Ławeczka jest swietna, jak już orzech będzie miał liście, miskanty obok będą wysokie będzie bardzo klimatycznie

Jeśli chodzi o dom za granicą naszej działki stoi 4 m od granicy, więc przepisowo ale i tak straszliwie blisko... Już się pytałam nowych sąsiadów czy będą sadzić wysokie drzewa mówią, że jeszcze o tym nke myśleli...

Taras nie jest nowy, wszystkie chodniki tarasy mają 2.5 roku. Teraz sie wydajw większy optycznie bo nie jest zasłonięty przez zadaszenie. A ono czeka na nową elewację domu rodziców. Jeszcze chwila.

Dziękuję Ewelina
Magleska 15:45, 11 kwi 2019

ciekawi mnie ten garaż z czerwienią ….odważnie ...ale na pewno fajnie wyjdzie
donica z kratką też fajna ,ale nie wiem ,czy róże będą dobrze wniej rosły -spróbujesz ,to się przekonasz
eVka 15:54, 11 kwi 2019

nicol21 napisał(a)
a tak, widziałam kiedys hortensje pnaca ale dobrze kilkuletnia i to w trakcie kwitnienia. tez taką chce! piekna jest
ale ona chyba wolno rosnie. no ale piękna jest. nawet jak ma tylko liście.

Ewelinko, hortensja pnąca jak juz po roku-dwóch się dobrze ukorzeni to rośnie 50-100 cm rocznie. Jest bardzo silnie rosnącym pnączem do 20 m U mnie może wejść na płaski dach i tam sobie rosnąć dalej.
Piękna jest
eVka 16:00, 11 kwi 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Hej wesoła duszyczko

Zdrówka dla córci życzę.

Musisz poczytać o klonach golden globe też kiedys rozmyślałam na takim zakupem, zniechęciły mnie opinie, wkońcu wtedy wybrałam i tak zlotolistne wiązy, trochę po swojemu bo na słońce... ale jestem zadowolona póki co.

Ewidentnie ciągnie Cie w tym roku na drzewa ale masz gdzie sadzić, więc dlaczego nie...

Daria ale miłe słówka dziękuję. Ty też wesolutka osóbka jesteś.

Dziękuję, córa jest alergiczką i miała zalecenie odstawić leki no i to nie był dobry pomysł bo zaczęła znów chorować. Od dzisiaj bierze wszystkie spowrotem. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Mamy sanatorium zlecone nad morzem, więc będziemy wypoczywać

Klony GG, muszę poczytać o nich skoro tak piszesz. Poleciła mi je jedna forumka i widziałam u niej piękne. Jeszcze mam czas na decyzję.
Pokochałam drzewa liściaste, tworzą niesamowity klimat w ogrodzie. Iglaki to nie to samo aczkolwiek sporo mam sosen. Nawet dużo różnych odmian.
Anda 16:03, 11 kwi 2019

effka napisał(a)

Ewa, dokładnie tak, myślę, żeby nie dawać dna, żeby nadmiar wody odpływał. A Ty jak myślisz?

Wollerton Old Hall ma piękny neutralny kolor, pokrój tez mi się podoba, chyba ja kupię, myślę, że na tą szerokość ściany między drzwiami dwie sztuki powinny wystarczyć.

Lepiej bez dna, oczywiście, bo róże mają korzeń palowy, idący głęboko w ziemię. Za trzy lata pewnie nie będziesz musiała jej zbyt często podlewać

W płytkiej donicy z dnem będzie kiepsko rosła i na pewno będzie mniejsza.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 16:09, 11 kwi 2019

Magleska napisał(a)
ciekawi mnie ten garaż z czerwienią ….odważnie ...ale na pewno fajnie wyjdzie
donica z kratką też fajna ,ale nie wiem ,czy róże będą dobrze wniej rosły -spróbujesz ,to się przekonasz

Powiem Ci, że czerwień Irenkowych okiennic mnie zauroczyła:
quote=Milka napisał(a)]

Piękny kolor! Chcę taki sam.

No właśnie, co do róż, zastanawiam się czy lepiej z dnem czy bez dna. Korzeń róży chyba nie wbije się w zagęszczony tłuczeń, więc tak myślę, że to czy będzie dno czy nie, nie ma większego znaczenia. Ładna ta donica, muszę pomierzyć ile mam tam miejsca na szerokość.
eVka 16:13, 11 kwi 2019

Anda napisał(a)

Lepiej bez dna, oczywiście, bo róże mają korzeń palowy, idący głęboko w ziemię. Za trzy lata pewnie nie będziesz musiała jej zbyt często podlewać

W płytkiej donicy z dnem będzie kiepsko rosła i na pewno będzie mniejsza.

Ewa, a myślisz, że korzeń róży wbije się w zagęszczony tłuczeń? Grubo tam jest ok. 40 cm. Wysokość donicy 40 cm.
Anda 16:20, 11 kwi 2019

effka napisał(a)

Ewa, a myślisz, że korzeń róży wbije się w zagęszczony tłuczeń? Grubo tam jest ok. 40 cm. Wysokość donicy 40 cm.

Wiesz co, róże są tak mocne, że mnie by to w ogóle nie zdziwiło A mogłabyś jej ten tłuczeń trochę rozluźnić?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eVka 16:27, 11 kwi 2019

Anda napisał(a)

Wiesz co, róże są tak mocne, że mnie by to w ogóle nie zdziwiło A mogłabyś jej ten tłuczeń trochę rozluźnić?

Aha to spróbuję choć może być ciężko. Będziemy kilofem próbować
Anda 16:32, 11 kwi 2019

effka napisał(a)

Aha to spróbuję choć może być ciężko. Będziemy kilofem próbować

Super, jesli sie uda choć trochę polużnić to wsyp tam ziemię z ogrodu. Róża powinna resztę załatwić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies