Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

kasiab 12:29, 27 kwi 2019

Dzięki Ewo
Wiolka5_7 15:26, 27 kwi 2019

effka napisał(a)

Dmucham w Twoją stronę Niech pada kilka dni, ziemia jak pył sucha już jest a ja tylko trawnik podlewam bo sam się podlewa a eabay ostatnio nie mam kiedy.

Dzięki, już się zachmurzyło może coś popada...
Dla mnie też może padać kilka dni....a ja na odwrót, podlewałam rabaty ,a szczegolnie te nowo sadzone rosliny....trawnika to nie mam ,więc go nie podlewam
eVka 15:40, 27 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)
U mnie tylko dużo chłodniej się zrobiło ale padać nic nie pada. M dziś działa z odwodnieniem więc właściwie do wieczora niech nie pada. Za to w nocy może lać, byłaby okazja sprawdzić czy wszystko działa tak, jak powinno

U mnie też dużo chłodniej, w lekkiej kurtce trzeba w ogrodzie dzialać a wczoraj było 30 stopni...
Ja się cieszę, pada deszczyk rośliny rosną doslownje w oczach! Oklapnięte miodunki teraz stoją pionowo jak żołnierze na paradzie
Byłam przed chwilą u Ciebie i jak zobaczyłam te bloki betonowe to padłam... Współczuję kopania. Czego to ludzie nie zakopią z lenistwa.

Dzisiaj plewiłam sporo, dwie taczki chwastów na kompost wywiozłam a jeszcze wiele rabat przede mną... Poprzesadzałam w docelowe miejsca na rabatach naparstnice, które same się wysiały w zeszłym roku. Sporo jeszcze zostało. Obsadzę puste miejsca na rabatach
eVka 15:42, 27 kwi 2019

Sima napisał(a)
Zawód „trawnikowca” jest intratny - zastanów się Ewa Masz naturalny talent

Wiem wiem jak zakładałam swój z ciekawości patrzyłam ile kosztuje m2 i padłam, strasznie drogo...
Naturalny talent jak to ładnie ujęłaś ale obawiam się że sił wystarczy tylko na swój ogród
eVka 15:43, 27 kwi 2019

kasiab napisał(a)
Dzięki Ewo

Nie ma za co
eVka 15:45, 27 kwi 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Dzięki, już się zachmurzyło może coś popada...
Dla mnie też może padać kilka dni....a ja na odwrót, podlewałam rabaty ,a szczegolnie te nowo sadzone rosliny....trawnika to nie mam ,więc go nie podlewam

No wiesz tak mocno dmuchałam, że pluca bolały
Nuech pada i to porządnie, u nas niby padało pół dnia ale mokro tylko z wierzchu...
Masz sporo nowych rabat to musisz dbać. Te starsze jakoś sobie radzą.
eVka 15:47, 27 kwi 2019

W miedzyczasie posadziłam zakupy niecierpkowe a po środku wsadziłam wykopane Green Barony. Myślę, że bedzie fajnie.
eVka 15:53, 27 kwi 2019

W międzyczasie chillout
Wiolka5_7 16:06, 27 kwi 2019

effka napisał(a)

No wiesz tak mocno dmuchałam, że pluca bolały
Nuech pada i to porządnie, u nas niby padało pół dnia ale mokro tylko z wierzchu...
Masz sporo nowych rabat to musisz dbać. Te starsze jakoś sobie radzą.

Ślę buziaki w zamian
Teraz patrzę to i mnie w nocy burze...ciekawe....a kolejne dni bez rewelecji,ale chociaż się ochłodzi trochę...
To prawda o nowe rosliny muszę w tym roku dbać,a te starsze już sobie radzą...
Sliczne obsadziłaś donice..
Ja wczoraj kupiłam 2 donice i wsadziłam w nie hakone,fajnie wyglądają
eVka 16:23, 27 kwi 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Ślę buziaki w zamian
Teraz patrzę to i mnie w nocy burze...ciekawe....a kolejne dni bez rewelecji,ale chociaż się ochłodzi trochę...
To prawda o nowe rosliny muszę w tym roku dbać,a te starsze już sobie radzą...
Sliczne obsadziłaś donice..
Ja wczoraj kupiłam 2 donice i wsadziłam w nie hakone,fajnie wyglądają

Oby też za mocni nie lało w sensie tak burzowo bo tylko szkód narobi. Siałam dzisiaj groszek pachnący i złocień to żeby nasion nie wypłukało.
Hakonki w donicach bajka! No Wiola chyba odgapię od Ciebie