Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 19:35, 12 maj 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
Ale masz dużo rodków wszystkie piękne,ale Królowa Jadwiga dla mnie również najpiękniejsza

Cieszę się, że tak się spodobała. Może dokupię jeszcze

eVka 19:53, 12 maj 2019

Przepieliśmy dzisiaj dwa powojniki z tymczasowej podpory na nową kolumnę. Masakra ale robota to odplątywanie gałązek z listkami brr ale chyba się udało. Mam nadzieję, że przeżyją. Na nowym obelisku wyglądają dostojnie
Na tyle dostojnie i elegancko, że mąż stwierdził że trzeba dokupić jeszcze dwa powojniki i kolejną kolumnę postawić tuż przed grillem, żeby go troszkę przesłonić.
Jutro jadę na zakupy
Kasia_CS 20:13, 12 maj 2019

No tych rodków to Ci się namnożyło! Mówisz, że Graf taki sobie.. ostatnio Grafa podziwiałam u Mirki i jest odlot na maksa !!

Mam te same obeliski u siebie - 4 sztuki w zeszłym roku kupiłam
eVka 20:56, 12 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)
No tych rodków to Ci się namnożyło! Mówisz, że Graf taki sobie.. ostatnio Grafa podziwiałam u Mirki i jest odlot na maksa !!

Mam te same obeliski u siebie - 4 sztuki w zeszłym roku kupiłam

Kasiu, Graf w takiej skali jak u Mirki, rzeczywiście robi wrażenie. Na moim maluchu jakoś bez szału. Może jak podrośnie i będzie więcej kwiatów będzie zachwycał
Nie znałam tego ogrodu. Muszę zajrzeć

Kolumny są bardzo fajne. Dokupię jeszcze dwie, na róże pnące Wallerton Old Hall i powojniki.
Nowa12 21:19, 12 maj 2019

effka napisał(a)
Przepieliśmy dzisiaj dwa powojniki z tymczasowej podpory na nową kolumnę. Masakra ale robota to odplątywanie gałązek z listkami brr ale chyba się udało. Mam nadzieję, że przeżyją. Na nowym obelisku wyglądają dostojnie
Na tyle dostojnie i elegancko, że mąż stwierdził że trzeba dokupić jeszcze dwa powojniki i kolejną kolumnę postawić tuż przed grillem, żeby go troszkę przesłonić.
Jutro jadę na zakupy

Gratulacje Ewa . Podziwiam, że Wam to tak sprawnie poszło.
Też Cię powojniki wciągają ?
eVka 21:46, 12 maj 2019

Nowa12 napisał(a)

Gratulacje Ewa . Podziwiam, że Wam to tak sprawnie poszło.
Też Cię powojniki wciągają ?

Agata, no tak zgrabnie i szybko to nie było. Zajęło mi to trochę czasu i mnóstwo cierpliwości. Ułamało się kilka listków ci jeden pęd delikatnie się zgiął, mam nadzieję, że będzie rósł. To Jan Paweł 2, dwa powojniki obok siebie na jednej kolumnie.
Zaczynają mnie wciągać, są takie delikatne, magiczne i te kwiaty...
Chciałam kupić Ville de Lyon i jakiś drugi w innym kolorze, żeby je razem posadzić. Najlepiej też Viticella. Jak myślisz, jaki będzie pasował?
Nowa12 22:09, 12 maj 2019

effka napisał(a)

Agata, no tak zgrabnie i szybko to nie było. Zajęło mi to trochę czasu i mnóstwo cierpliwości. Ułamało się kilka listków ci jeden pęd delikatnie się zgiął, mam nadzieję, że będzie rósł. To Jan Paweł 2, dwa powojniki obok siebie na jednej kolumnie.
Zaczynają mnie wciągać, są takie delikatne, magiczne i te kwiaty...
Chciałam kupić Ville de Lyon i jakiś drugi w innym kolorze, żeby je razem posadzić. Najlepiej też Viticella. Jak myślisz, jaki będzie pasował?

Ville de Lyon mam ale jeszcze nie kwitł i jeszcze nie wiem do końca jaki kolor ma. Na zdjęciach wygląda pięknie. Ale ten piękny kolor chyba trudno będzie Ci zestawić z innym. Dla mnie to taki trochę soliterowy powojnik .
SlonecznyOgrod 22:26, 12 maj 2019

effka napisał(a)

Daria, Ty to fajna babka jesteś Przepraszam za rosół, u nas dzisiaj dzień lenia i tylko placki ziemniaczane a na deser wafle przekładane kajmakiem. Mniam. Poziom kaloryczny: wysoki

"Trawki kępkowe" to głównie turzyce i liliowce. Pięknie wyglądają wiosną

Dywanik dziękuje za uznanie Stara się być piękny.

Miło mi jak jest miło

Obiad był z opóźnieniem
Taki dzień lenia też muszę ogłosić, albo jakiś strajk, bo te gary tyle czasu zabierają
Wafle z kajmakiem nie jadłam nigdy...

Rodki zaczynają Ci pięknie kwitnąc,masz ich dużo, ja je bardzo lubię, więc będę podziwiać, pokazuj i później też opisuj odmiany bo nie znam tych co Ty masz.
eVka 22:37, 12 maj 2019

Nowa12 napisał(a)

Ville de Lyon mam ale jeszcze nie kwitł i jeszcze nie wiem do końca jaki kolor ma. Na zdjęciach wygląda pięknie. Ale ten piękny kolor chyba trudno będzie Ci zestawić z innym. Dla mnie to taki trochę soliterowy powojnik .

O fajnie, że go masz, pokażesz jak teraz wygląda? To może po prostu kupię dwa i posadzę je przy jednej kolumnie
Nowa12 22:42, 12 maj 2019

effka napisał(a)

O fajnie, że go masz, pokażesz jak teraz wygląda? To może po prostu kupię dwa i posadzę je przy jednej kolumnie

Na moim wątku mam jego zdjęcie ale tylko pąków więc raczej mało poglądowe jest .
Całość zrobię jak będę w ogrodzie tzn. deszcz nie będzie lał.