Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Zakrecona 21:26, 11 sie 2019

Ewa bardzo fajny materiał, a przepraszam sama je szyjesz?

Ja maszyny nie tykam, pojęcia nie mam, niestety
Helen 22:27, 11 sie 2019

effka napisał(a)
Uff. Pracowita niedziela
Montujemy okiennice, kratki na róże, posadziłam cztery hortensje między środkami, gęsto wyszło ale przynajmniej rodki trochę cienia od hortek dostaną, bo dużo mniejsze są. Sadzę krokosmie, trytomy i prosa między szałwiami, kolejna gęstwina
Tu muszę bardzo pochwalić kompost, który kupiłam w jednym z marketów ogrodowych, bo jest naprawdę kompostem. Wychodzi bardzo drogo ale mój akurat jeszcze nie gotowy.

Przyciełam kolejny raz w tym sezonie Pissardi, fajnie się uczęszczają Skorygiwałam koronę orzecha, bo gałęzie już właziły na szmaragdy.

Przyciełam też choiny, drugi raz w tym sezonie. Sporo urosły od wiosennego cięcia.

Tylko ten upał, męczy okrutnie ale małe piwko z sokiem i tyran dalej. Miłej reszty niedzieli wszystkim!

Też miałam ten kompost i bardzo go sobie chwalę. Drogi, ale faktycznie dobry
AniazUroczyska 00:42, 12 sie 2019

Pięknie wygląda, ale cena rzeczywiście wysoka.
eVka 08:54, 12 sie 2019

Magleska napisał(a)
dzieje się a u mnie leniwa Niedziela

Oj leniwa na pewno nie była, styrałam się na maxa, pot lał się w oczy, wycięłam co mogłam: prawie wszystkie obwódkowe lawendy (a jest ich trochę na wjazdowej), skulkowałam tawuły, któe porosły w potwory, obstrzygłam Pissardi, orzecha, choiny, latałam z nożycami niczym Edward Nożycoręki plewiłam, sadziłam etc. Skończyłam o 21... Dzisiaj dokończę cięcie kilku lawend, najpierw będę musiała poprzesadzać wysiane naparstnice, bo tak zarosły lawendy, że prawie ich nie widać.

Ty Magda lepiej odpczywaj, bo sporo roboty przy nowym terenie masz zbieraj siły

eVka 08:56, 12 sie 2019

Zuzka25 napisał(a)
Effka, ja nie mam własnego kompostu, bo za mało miejsca i też posiłkuję się tym marketowym. Pracowita niedziela za Wami. Ja tylko tuje wyrównałam.

No wiesz, jestem mega zaskoczona jakością tego kompostu. Spodziewałam się mieszanki ziemi ogrodowej z torfem, dlatego kupiłam tylko jeden woreczek a tu taka miła niespodzianka
Będę kupować w sytyacjach kryzysowych

A widzisz tuj nadal nie wyrównałam, dzięki za przypomnienie!
eVka 08:58, 12 sie 2019

Zakrecona napisał(a)
Ewa bardzo fajny materiał, a przepraszam sama je szyjesz?

Ja maszyny nie tykam, pojęcia nie mam, niestety

Dzięki, bardzo fajny oj nie, sama nie szyję. Mamy z córą maszynę, taką mniejszą wersję normalnej maszyny do szycia ale szyjemy tylk ubranka dla lalek, kołderki i zasłonki do domku dla lalek i tyle
Ciocia męża jest krawcową i nam uszyje te poduchy.
eVka 08:58, 12 sie 2019

Helen napisał(a)

Też miałam ten kompost i bardzo go sobie chwalę. Drogi, ale faktycznie dobry

Świetny! Taki kompost do dołka i zwykła ziemia ogrodowa wystarczą, żeby roślinki dobrze rosły
eVka 09:00, 12 sie 2019

AniazUroczyska napisał(a)
Pięknie wygląda, ale cena rzeczywiście wysoka.

Aniu, świetny, polecam jak trzeba na szybko coś małego posadzić. Miałam do posadzenia kilka doniczek bylinowych i tam gdzie je sadziłam akurat ziemia średnio żyzna, więc trochę kompostu się przydało.
Agania 09:22, 12 sie 2019

Pracujecie jak mróweczki, ale ogród jak żyleta
Pokażesz zamontowane okiennice?
eVka 09:28, 12 sie 2019

Agania napisał(a)
Pracujecie jak mróweczki, ale ogród jak żyleta
Pokażesz zamontowane okiennice?

Pracujemy pracujemy bo kochamy Tak tak, jak skończymy montaż, może jutro się uda. Ja chwalipięta jestem to od razu wyskoczę z fotkami