Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

sylszu 19:40, 23 wrz 2018

Ta kwadratowa doniczka bardzo mi się podoba. Chyba na wiosnę coś takiego będę tworzyć
Rumianka 20:01, 23 wrz 2018

Twoja działeczka przechodzi wspaniałą metamorfozę...przeistacza się w enklawę spokoju i piękna...Okienko czarujące, a krzesełko baaardzo pomysłowe...Tak trzymaj Nowalijko!
gogo 00:10, 24 wrz 2018

Ten ochroniarz to stracił głowę z zachwytu nad ogrodem
Nie przesadzaj różyczek, tylko kup nowe i tam wsadź, będzie jeszcze ładniej.
Pociesz się, że Twoje krety cały czas zjadają robale, jak nie będzie jedzonka pójdą sobie.
Nowalijka 23:50, 02 paź 2018

Jesień nadchodzi. Jaki skok temperatur. Jednego dnia 27 stopni, drugiego 10. Co za szok termiczny nie tylko dla nas ale tez dla roślin. Dzień coraz krótszy, coraz mniej czasu na prace w ogrodzie - chyba że w weekend. Mam nadzieję że ten nadchodzący będzie ciepły. W ten weekend co minął nic nie zrobiłam bo w sobotę ogarniałam w domu a w niedzielę byłam u syna na przysiędze. Tam na szczęście pogoda dopisała.
Dziś wstąpiłam na działkę, zmiany, zmiany, zmiany

Nowalijka 23:52, 02 paź 2018

Nowalijka 23:54, 02 paź 2018

sylszu 00:23, 03 paź 2018

Masz cudowną jesień w ogrodzie. I nie marudź i się nie smuć, bo jesień oznacza, że zaraz będzie zima ( można spokojnie uzupełniać listę chciejstw a po zimie będzie wiosna i wtedy pełne szaleństwo

Zaczęłam przygotowania pod nową rabatę, zdjęłam darń, ziemię przekopałam z obornikiem i czekam na wiosnę, żeby nasadzenia robić Jedną roślinę mam pewną szałwia Amistad a na wymyślenie reszty mam całe kilka miesięcy. I już się na to cieszę.
zoja 06:57, 03 paź 2018

Nowalijka napisał(a)

Piekne!
Nie narzekaj na jesien to zapowiedz czasu kiedy odpoczniemy
Jeszcze tylko kilka prac przygotowujacych do zimy i spokoj.
Nowalijka 07:22, 03 paź 2018

Sylwia, Zoja czuję się opierdzielona. Ok, jesień jest piękna a czas szybko leci, zaraz będą święta (jedne, drugie) i przyjdzie upragnione ciepełko.
Tez mam plany ale nie mam jeszcze szczegółów. Poproszę o współudział w planowaniu
Jedna część domku jest w nieładzie.

Na drugim zdjęciu w lewym górnym rogu jest wkopana beczka pod rynnę. Obok niej rosną irysy. Na pierwszym planie jest deren biały, którego planuję wykopać. Za wiaderkiem jest jakaś tawuła. Ładna ona ale chyba w złym miejscu

Myślałam żeby ją też wykopać. Jak myślicie, co w tym zakamarku zrobić. Słońce jest tam tak do 13-14.

Między białą a brązową częścią domku (miedzy tawułą a kamieniami za nią jest wejście na zaplecze tzw ścieżka
sylszu 19:38, 03 paź 2018

Tawuła jest bardzo ładna i pewnie ma już parę lat - jeżeli kwitnie wiosną to ja bym ją zostawiła, a na budynki coś pnącego. Nie ma tam cały dzień słońca to bluszcz spokojnie będzie rósł.