Irenko wiem jak dobre masz serduszko dla roślin i zwierząt.
Dziękuję za wsparcie i otuchę.
Dobrze, że wzięłaś młode pieski, córki sunia też jest młoda, ale po przejściach. Do schroniska trafiła wycieńczona, była szczenna. Przeprowadzili aborcję i sterylizację.
Chcemy jej pomóc, tylko, że nie mamy żadnego doświadczenia.
Powoli nabiera śmiałości i podchodzi do nas , daje się pogłaskać i posmarować uszki
Swietne pieski, nowa sunia powoli odzyje, czas ma kluczowe znaczenie. To co mieliśmy z Sonią nie wrózyło optymistycznie, a jednak dzięki pozostalym psom, udało się
Dzień dobry,
Z dużą przyjemnością czytam o Twoich doświadczeniach w urządzaniu ogrodu za małe pieniądze. To jest sztuka . Temat mi bliski gdyż sama nie mam zbyt dużych funduszy na wszystkie zachcianki, a takich jest dużo. Pisałaś o drakwi gwiaździstej. Jest bardzo ładna. Odwiedziłam kilka sklepów i nie znalazłam.
Bardzo chętnie wymieniłabym z Tobą nasionka . Ja mam bardzo rzadko spotykaną szałwie wysoką, która w dobrych warunkach rośnie nawet do 150-170 cm, kwitnie od końca czerwca do pierwszych przymrozków. Trzeba ją wysadzać już teraz, a do gruntu jak inne jednoroczne po majowych przymrozkach.
To ostatnie zdjęcie choć niewyraźne, ale pokazuje jak wygląda ładnie jeszcze późną jesienią.
Mam też nasionka cleome - wysoka , jednoroczna roślina w kolorach biały, różowy, bordo. Jeśli się zgodzisz to proszę o Twój adres i zaraz wysyłam nasionka.
Pozdrawiam
Wanda