Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród za grosze

Ogród za grosze

Rosa 14:10, 18 lut 2017

Milka napisał(a)
U Danusi czytałam o obawach, co do schroniskowych piesków. U mnie były 4 adopcje, Sonia-była przeznaczona do uśpienia, zabrałam ją ze schroniska gdy miała 3-miesiące, obecnie we wrześniu skończy 10 lat, nikt nigdy ze schroniska nie zainteresował się jej losem. Dobrze, że trafiła na nas, bo różnie potem bywa.
Przed Sonia był Pucek, 6-miesięczny piesek, przeżył u nas 10 lat, potem sąsiad struł nam 3 psy i Puck jako jedyny nie przeżył, a mógłby dożyc śmiało i 18 lat. Potem był Miłek, potem Misia, zabrana jako 6-tygodniowe szczenię, wychowana na paluszku w sypialni, dziś ma 2 lata.
Chcę kolejnego pieska, najbardziej lubię rottweilery, te muszą być z dobrej hodowli i od szczeniaka, ale z powodu wnusiów nie zaryzykuję, potem chciałam wilczarza irlandzkiego, ceny zaporowe i chyba za duży byłby, nie wiem czy bym sobie poradziła, choć to jeszcze nie zamknięta sprawa.
A teraz myślę, że może znowu kolejnego ze schroniska przygarnę, jakąś sierotę. dziwi mnie tylko, że nikt nigdy ze schroniska o żadnego psa się nie pyta, po wydaniu.
A patrząc na sunię, którą wybrała córka, to widzę w niej cechy amstafki, będzie świetnym, mądrym psem

Irenko wiem jak dobre masz serduszko dla roślin i zwierząt.
Dziękuję za wsparcie i otuchę.
Dobrze, że wzięłaś młode pieski, córki sunia też jest młoda, ale po przejściach. Do schroniska trafiła wycieńczona, była szczenna. Przeprowadzili aborcję i sterylizację.
Chcemy jej pomóc, tylko, że nie mamy żadnego doświadczenia.
Powoli nabiera śmiałości i podchodzi do nas , daje się pogłaskać i posmarować uszki

dwie moje baby na spacerze

Iwk4 14:22, 18 lut 2017

Masz Ewo całą kolekcję pięknych filiżanek. I serwetka bardzo mi się podoba
Mam jedną haftowaną w podobny sposób

Lawa widać, ze jest młodym pieskiem. Może jeszcze nei mieć dwóch lat. Szybko się nauczy zasad w domu. Niech się zdrowo chowają razem psiaki
Rosa 14:30, 18 lut 2017

Iwk4 napisał(a)
Masz Ewo całą kolekcję pięknych filiżanek. I serwetka bardzo mi się podoba
Mam jedną haftowaną w podobny sposób

Lawa widać, ze jest młodym pieskiem. Może jeszcze nei mieć dwóch lat. Szybko się nauczy zasad w domu. Niech się zdrowo chowają razem psiaki

Pieski dziękują za piękne życzenia .
Milka 09:20, 19 lut 2017

Swietne pieski, nowa sunia powoli odzyje, czas ma kluczowe znaczenie. To co mieliśmy z Sonią nie wrózyło optymistycznie, a jednak dzięki pozostalym psom, udało się
Alicja169 12:32, 19 lut 2017

Właścicielko uroczych filiżanek i czarnego pieska - miłej niedzieli życzę
asiak 12:33, 19 lut 2017

Śliczna dziewczynka u Was się pojawiła Głaski dla suni
Bogdzia 12:03, 20 lut 2017

Przejrzałam cały Twój watek. Fajnie sobie radzisz i masz sporo pięknych roslin. Nowy piesio tez śliczny no i filiżanki -super kolekcja.
BasiaLT 12:21, 20 lut 2017

Sunia śliczna, trochę cierpliwości i wyjdzie "na ludzi".
horcia 10:59, 21 lut 2017

Śliczny piesio. Córa zapewne przeszczęśliwa Rosa może wpadniesz do mnie i coś doradzisz bo widzę że masz świetne wyczucie PLISSSS.
adnawka 16:42, 21 lut 2017

Dzień dobry,
Z dużą przyjemnością czytam o Twoich doświadczeniach w urządzaniu ogrodu za małe pieniądze. To jest sztuka . Temat mi bliski gdyż sama nie mam zbyt dużych funduszy na wszystkie zachcianki, a takich jest dużo. Pisałaś o drakwi gwiaździstej. Jest bardzo ładna. Odwiedziłam kilka sklepów i nie znalazłam.
Bardzo chętnie wymieniłabym z Tobą nasionka . Ja mam bardzo rzadko spotykaną szałwie wysoką, która w dobrych warunkach rośnie nawet do 150-170 cm, kwitnie od końca czerwca do pierwszych przymrozków. Trzeba ją wysadzać już teraz, a do gruntu jak inne jednoroczne po majowych przymrozkach.
To ostatnie zdjęcie choć niewyraźne, ale pokazuje jak wygląda ładnie jeszcze późną jesienią.
Mam też nasionka cleome - wysoka , jednoroczna roślina w kolorach biały, różowy, bordo. Jeśli się zgodzisz to proszę o Twój adres i zaraz wysyłam nasionka.
Pozdrawiam
Wanda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies