Od przodu jako obrzeże tej rabaty dałabym seslerię jesienną albo dla kontrastu carex evergold? Trzmueliny są całkiem z tylu rabaty? Bo może za nie dać miskanty? np. Gracillimus.
Hortki też fajny pomysł.
A dziękuję
Ławeczka docelowo znajdzie miejsce na kwasno-zasadowej. Jak już będzie
Suczki z tej samej rodzinki. Moja już prawie staruszka, całe 9 lat. Chociaż zachowania ma dalej jak szczeniak w tym kopanie dziur i łażenie gdzie nie trzeba
Dziękuję za odwiedziny i macham mocno
Z buksików sama sie cieszę. Mam nadzieję że się ładnie zadomowią. Sadzialiśmy je w kompostowy dołek i podlalismy humusem
Hej Aniu. No właśnie, nie mogę sie już tych hortek doczekać ale poczytałam trochę i obawiam się tego naszego słoneczka. W lecie na prawdę daje popalić dlayego zaczełam szukać jakiś traw.
Wow, ale fajowe zakupy! A te buksy, szczególnie ten wielkie stożek! Super.
Może rozplenice by tam ładnie zagrały? Z szałwią, jeżówkami? Rozchodniki?
Na jakiej wysokości są szczepione te trzmieliny?
Hej Aniu. No właśnie, nie mogę sie już tych hortek doczekać ale poczytałam trochę i obawiam się tego naszego słoneczka. W lecie na prawdę daje popalić dlayego zaczełam szukać jakiś traw.
Ewa bardzo Ci dziękuję sesleria z tego co czytałam to strzał w 10 . Spełnia wszystkie warunki, czyli słonecKo i tolerancja na ewentualne sucho. W dodatku piękny limonkowy kolor. Z początku myślałam o hakonehloa ale chyba nie dała by tu rady.
A jak myślisz, lepsza byłaby obwódka czy dywan?
Trzmieliny do opaski mają koło 30 cm. Gracillimusy będą za duże ale wyraźnie brakuje mi tam pleców...
A tak wygląda to z korą
Tylko kanciki do poprawy.