Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Kondzio 09:06, 13 cze 2018

Aniu i sie popłakałem Jak teraz mam iść do pracy Buziole wysyłamy
Mala_Mi 09:42, 13 cze 2018

Kondzio napisał(a)
Aniu i sie popłakałem Jak teraz mam iść do pracy Buziole wysyłamy

Tak jak ja..zęby zacisnąć i do roboty
Może sie w końcu uda posadzić ogórki w szklarni nim nie zarosną wejścia do domu Ale nie wyrabiam .. a ogórkom tu dobrze, były malutkie jak kupiłam w a już kwitną

To odpowiedz że ma mnie ogarnięte tu i tam.. ale to wpisane jest w wielkość ogrodu i w moce przerobowe moich rąk i czasu.. tak musi być..

Miłego dnia, to już połowa tygodnia.. zaraz zaczniemy gonić do pijąteczku

margaretka3 10:22, 13 cze 2018

Aniu, ogród trzyma fason i Ty też mimo ciągłych przeszkód! Co widać na zdjęciach Kondzia. Podziwiam i już, bo się nie poddajesz.
Ale pocieszę Cię, bo skład sędziowski K&A orzekł, że nawet Ania ma lepszą ziemię niż moja glina.
Ewa777 10:29, 13 cze 2018

Trafiłam na wspominki Fajnie się ogląda takie zdjęcia porównawcze - widać jak ogród dojrzewa i się rozrasta Gości miałaś wspaniałych, widać, że nadajecie na tych samych falach
Mi też się uruchomiły wspomnienia, bo byłam w Twoim ogrodzie i pamiętam mój zachwyt nad bogactwem roślinnym i Twoją wiedzą

Podziwiam Twoje róże
malgorzata_s... 17:02, 13 cze 2018

Fantastyczne wspomnienia,cudowny czas ogrodowiskowy. Nigdy nie przypuszczałam że wchodząc tutaj poznam tak wspaniałych ludzi i tak piękne ogrodyJak dobrze że usłyszałam w Mai,,pozdrawiamy Danusię i Ogrodowisko,,
Nie wyobrażam sobie jak byłoby bez Was tak jak nie wyobrażam sobie ogrodowiska bez Ciebie,Bogdzi,Hani,Irenki itd ....Długo by wymieniać dlatego wymieniłam pierwszą grupę bo przyjaciół tu bez liku a znajomych moc
Dzięki kochana bo i mnie w czar wspomnień zabrałaś
Urszulla 17:23, 13 cze 2018

Aniu, ten proces tworzenia jest całą przyjemnością choć trudną i mozolną pracą okupiony to jednak daje niesamowite wspomnienia i szczególne zadowolenie spotykania podobnych ludzi

Wariant przeciwnie skrajny "leżeć i nic nie robić" to dla amatorów z dużym trawnikiem i basenem. Choć dla mnie basen przysparza więcej kłopotu niż wypielenie jednej rabaty.
Pszczelarnia 17:41, 13 cze 2018

Ania ma ziemię będącą obiektem pożądania wielu. Gosia mówi, że ma glinę - a glinę to ja widzę u Dzidki. Viva, że ma piasek ale piasek to ja widziałam u Hani. Na całe szczęście u Ciebie i Vity widzę prawdziwy żyzny less i nikt nie zaprzecza moim empirycznym doświadczeniom.

Piękna ta klasyczna różanka - bardzo podziwiam.

Dobrze jest wpuszczać K&A z aparatem - jest wtedy spektakl i widowisko cieszące oczy.

Był bonzaj - nie ma bonzaja - tak lubię.

Cieszę się również, że mam tak wiele roślin z Twojego ogrodu.
Pszczelarnia 17:42, 13 cze 2018

Mala_Mi napisał(a)

Tak jak ja..zęby zacisnąć i do roboty
(...) do pijąteczku

Ale podłogowy błysk!
Bogdzia 17:54, 13 cze 2018

Przepis na ogród którego będą wszyscy zazdrościc to trochę pracy a potem zaprosić Lukiego lub Kondzia, juz oni potrafia ogrody pokazac.
Wspominki super, troche lat jednak minęło.
Sebek 18:45, 13 cze 2018

Mala_Mi napisał(a)

Jeżówki też pieliłam Porównuję foty i stan zaawansowania ogrodu jest 3 tygodnie do przodu w stosunku do przednich lat..
Pielone i niepielone..

U mnie też 2-3 tygodnie do przodu, szok

Patrzę na niepielone - i wreszcie mam bratnią duszę w niedoli Od razu mi lepiej, nie obiecuję poprawy stanu rzeczy