Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Gosialuk 18:07, 10 sie 2018

Aniu w wątku o ćmie bukszpanowej Toszka wystawiła jakieś nowe pułapki przez nią przetestowane jako skuteczne. Zobacz sobie, niestety nie umiem zalinkować.
Krys 21:46, 10 sie 2018

https://ekologiawogrodzie-sklep.pl/produkt/pulapka-lepowa-delta-z-feromonem-na-cme-bukszpanowa-kopiapulapka-lejkowa-z-feromonem-na-cme-bukszpanowa/
Mala_Mi 22:21, 10 sie 2018

Krys napisał(a)
https://ekologiawogrodzie-sklep.pl/produkt/pulapka-lepowa-delta-z-feromonem-na-cme-bukszpanowa-kopiapulapka-lejkowa-z-feromonem-na-cme-bukszpanowa/

Widziałam to już w zeszłym roku.. ale po przeliczeniu ilości szt. koniecznych na ogród stwierdziłam, że taniej będzie ...zaorać je. Żeby to jeszcze łapał wszytko, a to tylko samce.. Feromony trzymane w opakowaniu szczelnym i oryginalnym, od zeszłego roku w tym były już bezużyteczne, bo nie zwabiły ani jednej ćmy. W zeszłym roku przywabiały i to sporo.

Mam ciągle dylematy... kocham bukszpany, nic ich nie zastąpi, ale . dochodzę że mnie na nie po prostu nie stać i czasowo i finansowo... biję się z myślami. Po obejrzeniu filmiku udostępnionego na wątku o ćmie.. najchętniej bym je wykopała od razu.. toć to wygląda jak z horroru!!!

Widziałaś już na FB... ale i tu wrzucę Milszy widok dla oka niż ćma..

Moje towarzystwo już następnego dnia po otworzeniu oczu chciało jechać do zoo i na ciuchcię.. jeszcze tam pojedziemy.. bo karmienie danieli , jeleni czy muflonów jest megawielką atrakcją.. nie tylko dla dzieci Dzieciom i tak najlepiej podobały się koziołki jakieś tam co to maja 40 cm.. i tak fajnie się co chwila bodły..

Poszukałam nazwy koza kameruńska....

A to dorosłą samica jelenia która jadła z ręki niespełna trzylatka.. i jak delikatnie..szok..

Dla dzieci super edukacyjne miejsce.. wrócimy tam

Mala_Mi 22:43, 10 sie 2018

Gosialuk napisał(a)
Aniu w wątku o ćmie bukszpanowej Toszka wystawiła jakieś nowe pułapki przez nią przetestowane jako skuteczne. Zobacz sobie, niestety nie umiem zalinkować.

Widziałam i jestem coraz bardziej przerażona .. prawie jak kupnem biletu Rzeszów Białystok.. to chyba jedno na Marsie a drugie na Jowiszu..bo połączeń brak, a te co są ze srylionem przesiadek, to bilety zaprzedane na ho, ho, ho.. Nerwa mam n maksa.. kiedyś był autobus, a teraz nie ma nic.. żyję na końcu świata.. a mamy lotnisko.. a le B. nie ma i nie będzie miało bo mieszkańcy oprotestowali ten pomysł..

Mala_Mi 22:45, 10 sie 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale te byle jak wyszło super, zdjecie jak z katalogu no i z klonikiem im do twarzy Pozdrawiam

Dziękuje.. ale trwa kolejny lot... nad kukułczym gniazdem.. wariatkowo murowane.. na razie nawet z kapcia leję po szybach piękne ćmy.

Mala_Mi 22:49, 10 sie 2018

Anitka napisał(a)
Oglądam fotki i powiem, że jeśli tak wygląda ogród zapracowanej i nieczasowej kobietki to jestem pod wrażeniem. I tylko nie pisz Aniu, że to kadrowanie, bo cięcia bukszpanów nie da się wykadrować. Chyba, że w photoshopie te bukszpany podcinałaś, a kwiatki namalowałaś Ja też kapryśnych roślinek sobie nie funduje i przeszłam teraz na kierowanie się zdrowym rozsądkiem w ogrodzie, coś nie współpracuje, irytuje i wymaga za wiele zachodu to po przeliczeniu zysków i strat albo przymykam oczy na wiele wad albo się żegnamy. W nowym castingu "cv' roślinek bacznie wertuję. Ale to nie oznacza, że leżę i pachnę, bo pracy i tak jest wiele.

Pozdrawia też zapracowana i zabiegana kobitka

Witaj Anitko... kobieto pięknego ogrodu.. te selekcje to chyba kolejny etap ogrodniczkowania

Mala_Mi 22:52, 10 sie 2018

Basilikum napisał(a)
aktualne czy nie aktualne zawsze piekne (no poza tymi ze szkodami ogrodowymi)

ja walcze z upalem, przegrywam, z muchami tez przegrywam, nie mam sily ruszyc lapka

Ja szczerze mówiąc nawet nie wiem kto wygrywa.. mama podlewała szklarnie (taki urlop...).. ale przędziorek na pewno zjadł tam wszytko.. dobrze, bo mama jutro wyjeżdża a ja podlewać nie mam ani ochoty ani czasu.. zdechłe tam wszytko już dawno temu było.

Mala_Mi 22:54, 10 sie 2018

Gosialuk napisał(a)
Widzę Aniu, że odzyskałaś dostęp.
Sprawdzałam wczoraj i wygląda, że wszystko od Ciebie ładnie się przyjmuje. Nawet w rozwarach widać delikatne ślady nowych listków w kątach łodyg, a podzieliłam tego wielkiego na mniejsze i potraktowałam ukorzeniaczem. Może nie wszystkie kawałki dadzą radę, ale część przyjmie się na pewno.

Nie maja wyjścia.. albo przeyzją albo padną ich wola

Dobranoc zaglądającym..
sylwia_slomc... 23:06, 10 sie 2018

Ale mają dobrze Muminki z taką Babcią co to nawet do zwierzaków wozi
Mala_Mi 09:45, 13 sie 2018

dla Bogdzi