Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Luki 20:24, 02 kwi 2017

Edytko mogę powiedzieć, ze to mam z głowy, ale nie miałbym tego kiedy w tym tygodniu zrobić, a jak idzie ochłodzenie to przynajmniej rośliny będą miały lepsze warunki na przyjęcie się

Kasiu żeby były efekty jeszcze sporo pracy trzeba włożyć ale do przodu.

Justynko sam nie wiem co o tym myśleć bo u mnie niski zywopłocik wymarzł w kratkę, dwa zdrowe, 5 padło, 10 zdrowych 3 padły. Dziwne to.

Marzenko za dużo na głowę sobie znowu wziąłem to trzeba pchać z robotą by jak najszybciej skończyć i odpocząć, a delegacje nie pomagają niestety.

Z bukszpanami to sam nie wiem co myśleć, ewidentnie na liściach są czarne plamy, ale całość w dotyku jest sucha, nie 'sprężysta'. Jestem tym trochę załamany bo żywopłocik to nie problem odnowić, ale kule u nas to minimum stówka za sztukę... brak takich środków obecnie, budżet ciasno zamknięty

Sylwio ja zazwyczaj robię połowę tego, ale miałem pomoc i latałem jak poparzony ze wszystkim... w sumie zrobiłem więcej niż planowałem

Magda dzisiaj jak zacząłem myśleć co mam pilnego do zrobienia to mnie głowa rozbolała

Agato miło, że się martwisz o mnie, ale zależało mi by zrobić jak najwięcej bo w tygodniu prawie mnie w domu nie ma, a przyszła sobota chyba pracująca dla mnie i znów o dwa tygodnie by się prace przesunęły... marzą mi się dwa wolne dni dla ogrodu by wszystko nadgonić i robić sobie już resztę na spokojnie

Asiu jakieś aluzje człowiek się jakoś musi dowartościować bo w domu to jeszcze kopniaka dostanie na dokładkę ale dzisiaj o dziwo wstałem o własnych siłach i nawet nie obolały
Pola 20:27, 02 kwi 2017

Łukasz, jesteś niemożliwy robota Ci się chyba w rękach paliła. Od samego czytania spisu twoich robót to mnie kręgosłup boli .....
boguslawa_ma... 20:29, 02 kwi 2017

Tak dawno u ciebie nie byłam ,a tu już nowy wątek
Przykro mi z powodu twoich buszpanów te co razem kupowalyśmy to u mnie są ładne,
Kasia mi latem wymodelowała stożki i kule ,podsypałam teraz nawozem do buszpanu i ładnie się zazieleniły.
Luki 20:32, 02 kwi 2017

Mam kilka zdjęć coby nie było, że tylko sobie piszę
Najpierw trawnik kostka

Później zrobiłem wielkie łubudu na jednej rabacie

Rośliny wykopane, trawnik prawie cały zdjęty, parę metrów kostki ułożone

Rodki i magnolia posadzone, na razie to średnio wygląda, ale jeszcze sporo do zrobienia zostało
Luki 20:37, 02 kwi 2017

Na wątek za płotem nie mam czasu, ale to poletko muszę pokazać bo ja osobiście zachwycony jestem Cisy niestety chyba kaput...

U mnie też są poletka, ale z daleka na zdjęciach marnie wyglądają, źle posadziłem.
Co nie zmienia faktu, że z bliska cieszą

Luki 20:39, 02 kwi 2017

Jolu mnie bolał bardzo zancząco, ale bez pomocy tyle bym nie zrobił, chociaż pomoc przyniosła pewne straty i zmarnowany czas, ale i tak wszystko na plus

Bogusiu niestety to miejsce słabo osłonięte i mróz zrobił swoje, chociaż ja mam podwójną diagnozę... stojąca woda przy roztopach plus niskie temperatury zrobiły swoje... strasznie mi ich szkoda
skarabeusz 20:56, 02 kwi 2017

Luki, a ty tą kostkę tak sru prosto w ziemię dawałeś? Nie widzę piasku i cementu dlatego pytam..
malgorzata_s... 20:59, 02 kwi 2017

skarabeusz napisał(a)
Luki, a ty tą kostkę tak sru prosto w ziemię dawałeś? Nie widzę piasku i cementu dlatego pytam..

Też miałam zapytać bo mam zamiar coś zrobić z moją bo już mnie wkurza poprawianie
kamila66 21:18, 02 kwi 2017

Łuki fajnie zobaczyć metamorfozę od początku. Znakomity pomysł aby przenieść krótkie streszczenie poprzednich lat
Powzdychałam widząc bylinową, ciekawa jestem co wymyślisz w tym roku
Cisów naprawdę szkoda. Kibicuję w zmianach przy nowej rabacie jak widać na załączonym obrazku, pędzisz jak błyskawica
Rojodziejowa 09:05, 03 kwi 2017

Cześć Luki, ja u Ciebie jestem pierwszy raz (nie wiem jak to się stało ). Wpadłam i zostaję.
Przy tych metamorfozach po 10 razy wracałam co gdzie i jak, bo zmiany takie, że potem miejsca po metamofrozach nie do poznania. Przeraziły mnie jałowce bo sama je mam. Da się do ujarzmić jakoś?