Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

Luki 21:53, 12 maj 2017

Łukasz prostuję tam gdzie w przyszłości i tak będzie takak potrzeba nic więcej na rabatach prostować nie będę

Asiu może gdybym miał większy ogród to i na żółtą rabatę miejsce się znalazło, ale miejsca nie mam to i płakać z tej straty koloru nie będę
Lukasz2013 21:56, 12 maj 2017

Luki wpadnij do mnie i oceń zmiany proszę.
Luki 21:56, 12 maj 2017

BEatko tulipany kupowane w dużych paczkach kolorystycznych. Fioletowe w benexie, trafiło się w mieszance kilka pomarańczowo czerwonych, ale tylko kilka

Aniu część zmian była planowana od dłuższego czasu reszta spowodowana stratami zimowymi i tym sposobem pół ogrodu mam rozwalone, ale jest coraz lepiej i więcej porządku Żurawkowych obwódek coraz mniej bo zbyt dużo z nimi kłopotu
Luki 22:15, 12 maj 2017

Asiu prosta lini abardzo mi odpowiada w tym miejscu, jeszcze w tednym będzie i to koniec, a kilkanaście łuków będę jeszcze kiedyś łagodził, ale to kiedyś
No prac takich wielkich nie planowałem, ale zrobione już sporo

Agato pogoda była do tej pory do du...szy ale czasu mamm mało to i kostkę w mżawce układać skończyłem.
Te rodki to mnie obecnie irytują, nie pasują do mojej koncepcji, ale przecież nie wyrzucę bo tanie mimo wszystko nie są, a dwa starsze coś mi marnieją i taka z nimi robota.
W następnym tygodniu będę kombinował z rabatą, zobaczę sam co wykombinuję

Kasiu no to już późno będzie, najwyżej jesienią jak będzie możliwość lub w przyszłym roku, jakoś nie śpieszno mi do kupowania bukszpanów, ale jakoś mnie ich brak wybitnie irytuje

Luki 22:23, 12 maj 2017

mira napisał(a)
Cześć Luki!

Nawet sobie nie wyobrażasz jaki miałam telefon.Musiałam wszystko rzucić i Ci napisać.
Otóż moja swatowa Dorota która czyta ogrodowisko - czyta też Twój wątek i bardzo się Jej podobają Twoje oba ogrody - wyczytała że zima Ci strat narobiła.
Prosiła żeby Ci przekazać, że kopane z gruntu bukszpany są po 26 zł u Kubery w Bestwinie koło piekarni i jakiegoś sklepu - ma tam punkt a gdzie indziej te pola z uprawami. Stwierdziła że jeździsz do Kapiasa więc tam miałbyś blisko.
Nie wiem czy nie za późno bo już widzę że kupiłeś cisy no ale lepiej wiedzieć warto.

Marne to pocieszenie ale u mnie też po zimie nadal odkrywam straty co prawda nie tak spektakularne i raczej punktowe bo mój ogród jest chaotyczny więc wymiana to tu to tam aż tak nie widoczna no ale.....rozumię bo to jest kasa, czas, kopanie,kopanie...

a teraz drżę przed nocą bo mam dalie po kolana i trzeba okryć ups zachciało się pędzić.

Pozdrawiam Cię serdecznie i ja i Dorota

Normalnie aż się cieplutko na serduchu robi jak czytam. Podziękuje bardzo swatowej za takie zainteresowanie, bardzo to doceniam.
Może wpadnę zobaczyć przy okazji, ale obecnie zrezygnowałem z kupowania nowych bukszpanów bo choróbsko u mnie na nich siedzi i nie chce sprowadzać kolejnych kul, które mogłyby się zarazić do tego o koszty się rozchodzi bo wolę to na inne rośliny przeznaczyć. Cisom szukam miejsca od roku, więc nie musiałem teraz kupować.

No niestety ten rok nie jest dla nas łaskawy.
Jeszcze raz ogromnie dziękuję
JoannaDe 22:25, 12 maj 2017

Luki napisał(a)
Asiu prosta lini abardzo mi odpowiada w tym miejscu, jeszcze w tednym będzie i to koniec, a kilkanaście łuków będę jeszcze kiedyś łagodził, ale to kiedyś
No prac takich wielkich nie planowałem, ale zrobione już sporo

A ja się właśnie zastanawiam czy by łuków nie wprowadzić ale tylko na "łączeniu" rabat. Tak żeby sobie koszenie ułatwić i jednym,płynnym ruchem zmienić kąt koszenia.

Fajnie Ci idzie z tymi pracami.Kiedy Ty to wszystko robisz? Tak czy inaczej przebieram nóżkami na efekt końcowy
Luki 22:30, 12 maj 2017

Justynko cieszę się, że do czegoś się przydałem
Stożki do kostek jak dla mnie bardzo pasują w końcu jedno i drugie to geometryczna forma

Aniu no niestety nie oszczędza mnie ten rok, a przymrozki też troszkę strat drobnych porobiły mimo tego, że mojaj mama dzielnie okrywała podczas mojej nieobecności zapominając o swoich świezo posadzonych pelargoniach, które zmarzły.

Mam nadzieję, że nic więcej co obecnie mam w głowie nie będę wymyślał jeżeli chodzi o większe rewolucje, mam teraz konkretny cel, który będzie rozciągnięty w czasie

Elka no tak to bywa, że gonie tego króliczka bardzo długo i nieskutecznie to i chęć na przeróbki jest, ale teraz to już według konkretnego planu na układ ogrodu

Łukasz wpadnę
Luki 22:32, 12 maj 2017

gierczusia napisał(a)
Melduję sié ale mam zapłon , coooo ??
Z przyjemnością poooglądałam retrospekcję takie zdjęcia tylko motywują do zwiększonego wysiłku w walce z niedoskonałościami własnego ogrodu...jest cudnie
Czy możesz podpowiedzieć dwa słowa na temat szałwii ??? Jest tyle odmian i bardzo różne... A zależy mi na niskiej zwartej..raczej niebieskiej niż fioletowej..obstawiam marcusa co Ty na to ??

Zapłon nie ważny jaki byle by palił
Ja mmam widocznie zbyt wiele tych niedoskonałości to i łopata ciągle w ruchu
Szałwie wysoką to mogę ci dać przy okazji bo jeszcze ze 1-2 sadzonki będę miał, a mała to na forum najlepiej oceniana Sensation Deep Blue, ponoć wyśmienicie rośnie i kompaktowa przy okazji... w sumie to też na nią poluje od jakiegoś czasu
Luki 22:34, 12 maj 2017

JoannaDe napisał(a)

A ja się właśnie zastanawiam czy by łuków nie wprowadzić ale tylko na "łączeniu" rabat. Tak żeby sobie koszenie ułatwić i jednym,płynnym ruchem zmienić kąt koszenia.

Fajnie Ci idzie z tymi pracami.Kiedy Ty to wszystko robisz? Tak czy inaczej przebieram nóżkami na efekt końcowy

Jeeli nie chcesz mieć kanciatego ogrodu to zaokrąglenie łuków jest bardzo praktycznym rozwiązaniem, a przy okazji pozwala na większe nasadzenia w narożach co ma spore plusy. Do tego trzeba sobie życie ułatwiać

Prace robię wtedy kiedy w domu jestem, a niestety ostatnio zdarza się to dość rzadko... ogrodu teraz przez tydzień nie widziałem.
gierczusia 23:08, 12 maj 2017

Luki napisał(a)

Zapłon nie ważny jaki byle by palił
Ja mmam widocznie zbyt wiele tych niedoskonałości to i łopata ciągle w ruchu
Szałwie wysoką to mogę ci dać przy okazji bo jeszcze ze 1-2 sadzonki będę miał, a mała to na forum najlepiej oceniana Sensation Deep Blue, ponoć wyśmienicie rośnie i kompaktowa przy okazji... w sumie to też na nią poluje od jakiegoś czasu

Za komplimenta na temat mojego zapłonu bardzo dziękuję ale i tak mam świadomość jego ułomności

Ty już nie grzesz w sprawie swoich nieodskonałości, bo jak Ty masz łopatę ciągle w ruchu to ja chyba powinnam mieć ją przyspawaną do łap do końca dni moich

Jak znajdziesz chwilę obejrzyj sobie wątek o szałwiach.. może dojdziesz do wniosku , podobnie jak ja, że marcus jeszcze lepszy .. napewno jest nižszy
Za ofertė wysokiej szałwii wielkie dzięki, ale muszę mieć kompaktową na sam brzeg rabaty ..wiem ,że zrozumiesz