Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza II

Ogrodowa przygoda Łukasza II

butterfly 08:32, 09 maj 2017

Luki, te tulipany z niezapominajkami pamiętasz jakie ? Pięknie to wygląda.
Dobrze że rabata sie klaruje
anabuko1 08:42, 09 maj 2017

Cześć pracusiu. Znowu rewolucje?
Ja myślałam; że twój ogród już na prefekt jest zmodernizowany.
Tulipki piękne.
Te twoje zurawkowe obrzeża zawsze robią wrażenie
JoannaDe 09:07, 09 maj 2017

W końcu udało mi się dotrzeć do Ciebie
Proste linie rabat to to co tygryski lubią najbardziej

Luki, przy Twojej rewolucji moje działania to raczej popierdółki

Trzymam kciuki za dalszą realizację
AgataP 09:43, 09 maj 2017

Luki napisał(a)

Żurawie na pewno będę, ale nie tylko, coś mi się pod czachą klaruje

Luki - proste linie wyglądają bosko, ale to już wiesz. Cisy będą super, nie ma tego złego ... zobaczysz, jeszcze będziemy wzdychać do tej rabaty.
Rewolucje przeprowadzasz ostre i to przy takiej pogodzie, ja się denerwuję bo jak nie zimno to leje na łeb i tak bez końca. Nic zaplanować nie można z pracami. U mnie w kolejce czeka pielenie i malowanie... i pielenie

Ciekawa jestem co chcesz sadzić przed rodkami - ja wciąż dumam co im wlepić oprócz runianki
Kindzia 11:03, 09 maj 2017

Tam dopiero na Boże Ciało prawdopodobnie jadę, nie za późno na kopane?
mira 12:48, 09 maj 2017

Cześć Luki!

Nawet sobie nie wyobrażasz jaki miałam telefon.Musiałam wszystko rzucić i Ci napisać.
Otóż moja swatowa Dorota która czyta ogrodowisko - czyta też Twój wątek i bardzo się Jej podobają Twoje oba ogrody - wyczytała że zima Ci strat narobiła.
Prosiła żeby Ci przekazać, że kopane z gruntu bukszpany są po 26 zł u Kubery w Bestwinie koło piekarni i jakiegoś sklepu - ma tam punkt a gdzie indziej te pola z uprawami. Stwierdziła że jeździsz do Kapiasa więc tam miałbyś blisko.
Nie wiem czy nie za późno bo już widzę że kupiłeś cisy no ale lepiej wiedzieć warto.

Marne to pocieszenie ale u mnie też po zimie nadal odkrywam straty co prawda nie tak spektakularne i raczej punktowe bo mój ogród jest chaotyczny więc wymiana to tu to tam aż tak nie widoczna no ale.....rozumię bo to jest kasa, czas, kopanie,kopanie...

a teraz drżę przed nocą bo mam dalie po kolana i trzeba okryć ups zachciało się pędzić.

Pozdrawiam Cię serdecznie i ja i Dorota
14:18, 09 maj 2017
Dzieki za podpowiedż o kwadratach no i za podpowiedz azaliowa ..bo te chodziły mi po głowie juz 2 lata ...ale jakos nie bylam przekonana ...

namodzilam kwadrat jeden duży z azali ..bez cisów ...kwadraty cisowe moze zronbie na rózance bo tam brakuje zimozielonego czegoś ...tylko czy beda ze stozkami pasować ? dumam

Mathildis 23:07, 09 maj 2017

Marudziłam i narzekałam na straty w ogrodzie i beznadziejną pogodę... Luki widząc co u Ciebie się porobiło nie pisnę już słówkiem... mam tylko nadzieję, że dzisiejsza noc nie przyniesie już nikomu żadnych strat...
Przeglądałam wątek od początku i powiem szczerze, że myślałam o cisach zanim je zaproponowałeś i jeśli o mnie chodzi uważam, że będzie to dobry zamiennik
Ogólnie wszystkie Twoje rewolucje są arcyciekawe
elka_ 23:10, 09 maj 2017

Przeczytałam Twój nowy wątek, jestem pod wrażeniem, że taki uporządkowany ogród znowu przerabiasz widać energia cię rozpiera
Żal kulek bukszpanowych, ale mówią: "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło", rabata z cisami będzie na pewno efektowna.
Życzę powodzenia w realizacji planów ogrodowych i nie tylko
gierczusia 12:17, 11 maj 2017

Melduję sié ale mam zapłon , coooo ??
Z przyjemnością poooglądałam retrospekcję takie zdjęcia tylko motywują do zwiększonego wysiłku w walce z niedoskonałościami własnego ogrodu...jest cudnie
Czy możesz podpowiedzieć dwa słowa na temat szałwii ??? Jest tyle odmian i bardzo różne... A zależy mi na niskiej zwartej..raczej niebieskiej niż fioletowej..obstawiam marcusa co Ty na to ??