Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 19:31, 09 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Daj jej wiosna dużo miejsca i bież pod uwagę, że to potężne drzewo urośnie i szeroką koronę ma

Mam na uwadze ....przez zimę wymyślę ,gdzie ją dać .....wyczytałam ,że można ją ciąć
sylwia_slomc... 19:31, 09 lis 2017

Madziu sekwoje to jedne z największych drzew na świecie
tu sobie pooglądaj to wszystko to sekwoje
https://www.google.pl/search?q=metasekwoja&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiZ-ZjKj7LXAhWNZ1AKHZMrCRAQ_AUICigB&biw=1366&bih=659
Magleska 19:32, 09 lis 2017

jolanka napisał(a)
No, metasekwoja duża jest Musisz ogrodzenie przesunąć

Magda, ta sosna u mnie to chyba Bregeon

Ogrodzenia niestety nie przesunę ..... przynajmniej nie to .....ale metasekwoje na wiosnę przesadzę
Za sosnę dziękuję
Magleska 19:34, 09 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Madziu sekwoje to jedne z największych drzew na świecie
tu sobie pooglądaj to wszystko to sekwoje
https://www.google.pl/search?q=metasekwoja&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiZ-ZjKj7LXAhWNZ1AKHZMrCRAQ_AUICigB&biw=1366&bih=659

O żesz ...... kolos ....... dobrze ,ze zima przede mną ,pomyśle ,gdzie takie wielkie drzewo mogę mieć
mrokasia 19:36, 09 lis 2017

Magleska napisał(a)

O żesz ...... kolos ....... dobrze ,ze zima przede mną ,pomyśle ,gdzie takie wielkie drzewo mogę mieć

Hi, hi, hi
sylwia_slomc... 19:37, 09 lis 2017

Madziu ona u mnie rośnie na górze na samym środku ogrodu, żeby miejsce miała.
To drzewo potrafi urosnąć 70cm rocznie, przycinać wiem , że można gałęzie od dołu , ale przecież nie utniesz jej przewodnika bo jeśli nie śmierć to deformacja murowana no i pójdzie wtedy jeszcze bardziej na szerokość. Dobrze przemyśl miejsce bo jest pięknym i u nas rzadko spotykanym drzewem .
Magleska 19:41, 09 lis 2017

Pożalę się trochę ,a później zrobię edycje tego posta , proszę nie cytujcie ......
Lekarze już nie mają pomysłu jak leczyć moją mamę ,przerzuty sie rozprzesztrzeniają , ręce spuchnięte jak bania ....
wyczerpane już wszystkie możliwości leczenia ... obecna chemia nie działa .... leczenie paliatywne tylko .....

Nie wiem co robić ,gdzie jeszcze jechać ,jak pomóc ..... mam chwilami dość
Moja mama ma 63 lata .... jest silna i sie nie poddaje narazie ... a ja S.Z. - a nie mogę pomóc ,jestem bezsilna
Wiec przepraszam jak zanudzam fotkami ,kopaniem itp .... ale ogród to moje odreagowywanie .....
jolanka 19:49, 09 lis 2017

Madziu, w takich chwilach nawet nie wiadomo co powiedzieć. Przeżyłam to nie tak dawno z tatą
Musisz sie trzymać przy mamie. A jak chcesz pokrzyczeć na los, na zycie to rób to tutaj. Moge tylko przytulic Cię wirtualnie i potrzymać za rękę. Mam nadzieję, że jest pod opieką dobrych lekarzy.
sylwia_slomc... 19:56, 09 lis 2017

Piszę na priv. odbierz!
mrokasia 19:56, 09 lis 2017

Madziu, kochana, trzymaj się i bądź silna dla mamy!!!
Wysyłam mnóstwo ciepła i energii.