Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 12:49, 23 lut 2018

anbu napisał(a)
Fajny ten Twój ogródek

o jakie miłe odwiedziny ja u Ciebie często buszuję ,ale po cichutku
dziękuję za komplementy i zapraszam częściej
Kasia_CS 13:01, 23 lut 2018

Madzia, a gdyby te poziomy zrobić na bazie takich kostek jak Lulilaj robiła sobie murek oporowy? Te jej szare klocki fajnie wyglądały i chyba nawet by Ci się nie klócily z kamieniami ze skalniaka o ile dobrze pamiętam. A może byłoby łatwiejsze w wykonaniu?
Anda 13:14, 23 lut 2018

Dobre piny wybrałaś W mniejszej skali ale o takie coś właśnie chodzi
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anulajda 13:29, 23 lut 2018

Madziu jesli mogę Ci cos doradzić to pomyśl jeszcze raz nad zamianą miejscówek serbów z częścią tych cisów na przeciw trawnika,ilościowo powinno Ci wystarczyć.
Serby lepiej i szybciej przysłonią Ci ogród od zachodnich wiatrów,ten bok ogrodu masz długi to i tak zostanie jezcze spory szpaler z cisów.
Magleska 13:31, 23 lut 2018

Anda napisał(a)
Dobre piny wybrałaś W mniejszej skali ale o takie coś właśnie chodzi

to teraz tylko czekać na fachowców i modlić się ,żebym nie zbankrutowała
Magleska 13:37, 23 lut 2018

anulajda napisał(a)
Madziu jesli mogę Ci cos doradzić to pomyśl jeszcze raz nad zamianą miejscówek serbów z częścią tych cisów na przeciw trawnika,ilościowo powinno Ci wystarczyć.
Serby lepiej i szybciej przysłonią Ci ogród od zachodnich wiatrów,ten bok ogrodu masz długi to i tak zostanie jezcze spory szpaler z cisów.

dzięki Aniu za głos ......właśnie mocno zastanawiam się nad taką zamianą -ze wzgledu na te wiatry .....zresztą em też napiera ,żebym to zmieniła .....

cisy i tak muszę przekopać ,bo za blisko płotu -dobrze ,że jesienią dopiero sadzone

no nic ...trzeba brać się za konkretny plan tyłu skoro bok już zaplanowany
Magleska 13:40, 23 lut 2018

Kasia_CS napisał(a)
Madzia, a gdyby te poziomy zrobić na bazie takich kostek jak Lulilaj robiła sobie murek oporowy? Te jej szare klocki fajnie wyglądały i chyba nawet by Ci się nie klócily z kamieniami ze skalniaka o ile dobrze pamiętam. A może byłoby łatwiejsze w wykonaniu?

Kasiu dzięki za głos .....ale te poziomy chcę z takiego samego kamienia co skalniak ( mam jeszcze trochę takich i ze skalniaka coś ubiorę jeszcze -więc materiał będzie )
...ale narazie poczekam co fachowce powiedzą
anulajda 13:58, 23 lut 2018

To ile masz posadzone cisy od płotu ? Tak na oko ze zdjęcia to odległość jest dobra, jak zrobisz większy odstęp od płotu to psina to wykorzysta,szkoda miejsca tam i tak masz wąsko koło domu a z cięciem widzę że na razie nie ma problemu bo tam masz ugór a w przyszłości jak ktoś się tam wprowadzi to i tak coś swojego posadzi przy płocie.
Cisy tylko w młodości potrzebują mocnego cięcia żeby podstawe mocną zbudować potem tyle cięcia nie potrzeba
Magleska 14:12, 23 lut 2018

anulajda napisał(a)
To ile masz posadzone cisy od płotu ? Tak na oko ze zdjęcia to odległość jest dobra, jak zrobisz większy odstęp od płotu to psina to wykorzysta,szkoda miejsca tam i tak masz wąsko koło domu a z cięciem widzę że na razie nie ma problemu bo tam masz ugór a w przyszłości jak ktoś się tam wprowadzi to i tak coś swojego posadzi przy płocie.
Cisy tylko w młodości potrzebują mocnego cięcia żeby podstawe mocną zbudować potem tyle cięcia nie potrzeba

30 cm od płotu .....wyczytałam ,że 50 minimum musi być .....
cisy chcę zostawić aż do miejsca ,gdzie skalniak się kończy -ścieżka będzie oddzielać skalniak od rabaty obecnej brzozowej

i tu po prawej em chce ,żebym dała serby ,a na wprost cisy
tylko czy nie będzie to głupio wyglądać .....pół płotu cisy ,a pół serby ?
anna_t 15:01, 23 lut 2018

Ja mam pół Serbów pół tujek i mi to przeszkadza, będę przesadzać

A w kwestii skarpy to popieram zrobienie poziomów ale już po całości, na całej skarpie. Zobaczysz będzie wypas. Materiał masz tylko to poukładać