Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 17:50, 08 wrz 2018

Toszka napisał(a)
Madziu, współczuję strat

Cisy - wytknę błędy jeśli pozwolisz...i nie po to by cię dołować, a po to byś naukę wyciągnęła, oki?

Błąd pierwszy -dlaczego mnie nie wołałaś? Na drugi raz na pw wołaj, bo ja nie zawsze skacząc po wątkach zauważę problem.

brak cieniowania po posadzeniu. Młode cisy są rośliną podszytu i naturalnie wzrastają pod osłoną innych drzew w stabilnym mikroklimacie wytworzonym przez nie.

Podstawowy błąd to dawanie nawozów w zwłaszcza w pierwszym roku po posadzeniu. Nie wolno tego robić.

Za wysoko obsypana nasada krzaczków. Trzeba odsunąć kamień.

Toszka buziaki za wykład ......wiem ,że błedów pełno ech .....nic na swoje usprawiedliwienie nie mam
wymieniłam te cisy ,bo miałam przy ognisku nadmiar wkopany .....dałam ziemi z korą -przyznaję bez bicia ,że bez obornika i bez mączki ,kompostu itp .....tylko moja rodzima ziemia z korą i ziemią z worka wymieszana ....
obiecuję ,nie żalić się jak padną ponownie ..........
a kamyczki poodsuwałam od nasady .....

a te wykopane mnie zadziwiły ,bo miały świeżutkie młode korzonki ,a wśrodku zaczęły zielenieć .....
wkopałam ich w miejsce tamtych z myślą ,że dam im szansę zanim wyrzucę

Magleska 18:13, 08 wrz 2018

Anda napisał(a)
Madziu, współczuję strat po nawałnicy.
Mimo, że nie masz czasu na ogród, to naprawdę pięknie się rozrósł i świetnie się prezentuje

dziękuję Ewuś cieszę się ,że Ci się podoba ,chociaż jeszcze są miejsca ,które nie bardzo lubię
ale przedogródek i bok uwielbiam -chociaż planuję vanilki wymienić na magnical moonlight ( nie wiem ,czy nazwę dobrą wpisałam ,ale wyczytałam na którymś wątku ,że one najdłużej białe

U Ciebie jestem na bieżąco ,podziwiałam ostatnio różyczki i odwiedzony ogród ,a śladu nie zostawiłam .....

Magleska 18:15, 08 wrz 2018

Agania napisał(a)

Rób zdjęcia, bo jest pięknie

Buczek urósł i ma pokrój jaki lubię....muszę posadzić u siebie red barona wśród Kamoli tak jak Ty posadziłaś...podoba mi się

Miałam więcej szczęścia gradu nie miałam....oby już takich niespodzianek nie było...tego Ci życzę...Ramona ma piękny portret

Trzymam kciukasy za cisy.

Całuję

dziękuję Agatko
moja Rawena nie lubi się fotografować ,cięzko jej zrobić fajne zdjęcie ale czasem się uda
Twoje kociaki słodziaki straszne
buczek dla Ciebie

Magleska 18:17, 08 wrz 2018

Kasya napisał(a)
Nic się nie zmienia, ciągle jest slicznie

Dziękuję Kasiu

Magleska 18:21, 08 wrz 2018

Johanka77 napisał(a)
Cześć Kochana!
Współczuję strat po ulewach. Niepojęte jest to lato. Deszcz zamiast pomagać wali gradem...

U nas oczywiście ledwo pokropiło...
Niby weekend pochmurny, że aż głowa boli, ale ogród dalej trzeba podlewać.

A tak w ogóle to cudnie masz! Ja te Twoje kamloty uwielbiam!

Dziękuję
ja za to uwielbiam Twoją konsekwencję ,careksowe pole ,skarpę rozplenicową i oczywiście trawnik
buziaki
placykowa z wymienionymi cisami

powtórka przedogródkowa

Magleska 18:27, 08 wrz 2018

jolanka napisał(a)
Szkoda roślin, nie mamy wpływu na pogodę
Byliny dadzą radę, odbiją na pewno. Teraz tylko brzydko wyglądają. Na zdjęciach pięknie wszystko wygląda
Też sie obawiałam tych ostatnich "atrakcji " pogodowych ale było OK.

Jola na zdjęciach ,to jeszcze jakoś wygląda ,zawsze na fotkach bardziej mi się podoba niż w rzeczywistości ......zawsze jest coś nie ogarnięte ,chwasty- france
rosną najlepiej ....
na szczęscie te anomalie zdarzają się rzadko ,a rośliny potrafią się regenerować

Buziaki

wiśniowa ,która teraz jest taka sobie -przynajmniej mnie nie zachwyca
Magleska 18:27, 08 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)
Powiem CI, że nawet jeśli nie masz tyle czasu na ogród, to wygląda świetnie! szkoda zniszczonej gradem bylinowki, ale pewnie jeszcze trochę się rozbuja, bo będzie długo ciepło

buziaki!

ech zeżarło mi posta ,a tyle się naprodukowałam

bardzo dziękuję ,że zaglądasz jestem u Ciebie na bieżąco .....wiem ,że darń zdzierałaś ,lecę zajrzeć co powstaje
buziaki i zdróweczka dla dzieciaczków i całej rodzinki

BKosimkArt 18:29, 08 wrz 2018

Ale ładnie i jaka gęstwina się już zrobiła ML to jednak najbardziej urokliwa z traw... limki będą większe przecież to ta różnica między nimi się zmniejszy...
Przedogródek jest fajny taki pełen oddechu... czasem myślę że już wszędzie mam za gęsto...
Piękne widoczki!
Magleska 18:30, 08 wrz 2018

kasja83 napisał(a)

Kadry cudowne-z roku na rok masz piękniej.Strasznie współczuję strat ogrodowych-tyle człowiek pracuje i stara się, a tu przychodzi moment i zniszczenia.

Kasiu bardzo dziękuję

straty niestety nie uniknione ......nic na nie nie poradzimy ....
wiśniowa od tyłu lepiej wygląda

Magleska 18:35, 08 wrz 2018

beata_m napisał(a)
nawałnica, ćma?? ehhhhhhhhhhhhh

niestety ...ale nic na to nie poradzę

...dziś odkurzałam buksy w środku z resztek poćmowych .....spryskałam ponownie ,a w skalniakowym bukszpanku znowu znalazłam gąsiennice wrrr -już oprysk zrobiony ......,ale po południu deszcz zmył wrrrrr
muszę kupić spintor i ponowić oprysk
pozdrowionka sobotnie
i taki biedny zeżarty bukszpanik

i trochę lepszych widoczków