Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 18:43, 08 wrz 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Hej Madziuśka

Taka nieczasowa jestem , mało gdzie teraz zaglądam, raczej u siebie czasem fotki wystawię i uciekam... zimą będzie więcej czasu, żeby się odmeldować, nawet w tych ulubionych wątkach.

Ale do Ciebie zajrzeć już muszę, bo dawno mnie nie było.
Nawałnicy współczuję, tym bardziej, że ja z tych bojączek co nie wiedzą gdzie się schować
W ogrodzie masz przepysznie kolorowo, bujnie i dostojnie

Daria dziękuję bardzo za komplementy i priv

ja właśnie z reguły zaglądam najpierw co w moich ulubionych słychać i zawsze myślę ,że jak zaległości nadrobię ,to wtedy do swojego wątku zajrzę .....i z reguły padam w trakcie i..... tak nawarstwiło mi się stron .....ech ,

ale właśnie dzisiejsze popołudnie postanowiłam u siebie nadrobić ,bo już mi głupio ,że tyle czasu nie odpisuję

Miłego wieczorku

dla odmiany druga strona domu -na niej w przyszłym sezonie bedą zmiany -tzn wszystkie hosty dostaną eksmisję -wiecznie mi je ślimaki zżerają i będzie więcej rozplenic
i widać biedne bukszpany

Magleska 18:46, 08 wrz 2018

gosika67 napisał(a)
Trawki i głazy fajną tworzą kompozycję.Ta czerwień na tle siwych kamieni podoba mi się bardzo.

bardzo dziękuję Gosiu też lubię to połączenie

Magleska 18:51, 08 wrz 2018

kerii napisał(a)

Madzia współczuję strat, przykre to bardzo człowiek chodzi, dmucha, chucha a tu jedna chwila i nie ma.
Na szczęście rośliny mają to do siebie, że odrosną i w przyszłym roku będą znowu oczy cieszyć.

Limkowa z trawami cudna.

Pozdrawiam cieplutko i myziam psiurkę za uszkiem )

Jola dziękuję ....masz rację -roślinki się zregenerują ,nie ma co rozpaczać

widziałam u Ciebie(przepraszam nie odezwałam się ,bo z telefonu czytałam ) ,że bedzie Twoja piwniczka doceniona telewizyjnie bardzo wielkie Gratulacje -należy Ci się Twoja piwniczka jest świetna
skarpa rodkowa

Magleska 18:55, 08 wrz 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Pięknie Madziu u ciebie
Wszystko porosło super i moja ulubiona Limkowa

Dziękuję Wiolu i Vice Versa

tak sobie myślę ,że już jest w miarę ,ale do samozachwytu mi daleko .... jeszcze planuję coś pozmieniać
mój ulubiony kawałek na tą chwilę

Magleska 18:58, 08 wrz 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Madziu bardzo rowniez wspolczuje strat ale tak z drugiej strony o tyle dobrze ze pod koniec sezonu zaraz i tak wszystko do wyciecia troche juz nacieszylismy oczy ale jednak oby juz nigdy tak nie bylo buziaki tobie i duzo zdrowka mamusi

Kasiu
dziękuję .......zawsze mi miło jak zaglądasz ......
u Ciebie też jestem zawsze jak plusik się pokaże ,ale wiesz jak to jest .....
ten czas kradziony dla siebie jest za krótki

dziękuję za Mamę ......ale nie jest dobrze dlatego też nie zawsze chce mi się pisać ....

Magleska 19:06, 08 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)
Halo prze Pani co tu taka cisza? Gdzie nie wejdę wpisy od Ciebie, a swój wątek to się zaniedbuje oj nie ładnie, mam nadzieję,że się szybko na zdjęcia doczekam

oj...... przyłapałaś mnie .......po prostu wizyty na forum zaczynam od zaległości w ulubionych ogrodach ,a zanim do siebie dotrę ,to padam na pysk
dziś właśnie zaczęłam od swojego wątku i nadrabiam zaległości ( tu emotka zawstydzonej )
fotki mi się kończą zaczynam się powtarzać ,ale mały ogród ,to nie ma co więcej focić
Buziaki

Magleska 19:18, 08 wrz 2018

basia3012 napisał(a)
Madziu, odwiedziłam twój ogród i co słyszę, grad? Szkoda bardzo strat. Ale pocieszające jest to, że już jesień i za chwilę i tak byliny byłyby wycięte.
Mam Madziu pytanie, czy u Ciebie stipa też bardzo się rozsiała?
Czy rozplenica Hameln też rozsiewa się?
Bo u mnie ostnica rozsiała się bardzo, za bardzo ale rozplenica Hameln chyba nie. Albo nie widzę siewek.
Pozdrawiam serdecznie.

Basiu dziękuję ,że zaglądasz
stipa mi się rozsiewa ,ale jakoś nie strasznie ,ale może to kwestia czasu
a rozplenice zauważyłam w skalniaku- w kilku miejscach mam siewki -na razie je zostawiam ,bo sama nie jestem pewna ,czy to siewki rozplenicy ,czy jakiś chwast hihi

basia3012 napisał(a)
Madziu, z hortensji długo białych to u mnie Silver Dollar trzyma jeszcze biel i Phantom też. Ale bardziej Silver Dollar. Już Tardiva taka trochę brudniejsza się robi. Limelihgty masz to wiesz, że są piękne. Dla mnie z wszystkich hortensji są najpiękniejsze.
Pozdrawiam .

dziękuję jeszcze raz Basiu .......w tym sezonie i tak nie będę już nic zmieniać .....ale do wiosny muszę przemyśleć tą podmiankę

pozdrawiam cieplutko
Magleska 19:26, 08 wrz 2018

BKosimkArt napisał(a)
Ale ładnie i jaka gęstwina się już zrobiła ML to jednak najbardziej urokliwa z traw... limki będą większe przecież to ta różnica między nimi się zmniejszy...
Przedogródek jest fajny taki pełen oddechu... czasem myślę że już wszędzie mam za gęsto...
Piękne widoczki!

dziękuję Basiu ,że zaglądasz i za komplementy cieszę się z nich jak dziecko

u Ciebie też jest pięknie -widziałam ostatnie zdjęcia ,pomimo ,że się nie odezwałam ,przepraszam

miłego wieczorku

jolanka 19:47, 08 wrz 2018

Madziu, jeszcze ćma
U mnie niby nie ma ale grzyb za to załatwia i za nią. Zastanawiam się czy nie wykopać bukszpanów bo to tylko pilnowanie, pryskanie, no denerwowanie się cały czas
Zdjęcia śliczne, wcale nie widać ani suszy ani nawałnicy. Widoki niesamowicie odprężające
sylwia_slomc... 20:02, 08 wrz 2018

Magleska napisał(a)

u Ciebie to nie nadążam kobieto tyle się dzieje ,mostki ,rowy ,liny .....normalnie nie mogę wyjść z podziwu ,tyle się u Was dzieje

daj mi trochę swojego powera ,bo mój zdechł .....buksy dziś odkurzałam z suchego dziadostwa w środku .....spryskałam ponownie tym razem mospilanem ,bo spintor mi się skończył ....
nie znalazłam żadnej ćmy .....dopóki nie doszłam do skalniaka ,a tam jeden cały buksik w gąsiennicach zlałam mospilanem ,a w poniedziałek kupię spintor -ale i tak już po nim .....zeżarty
parę wrześniowych widoczków zostawiam

Też już walczę z ćmą kochanaCo poradzić
Powiedz mi Słonko co to za różowe cudo za kosmosem???