Monia .....
ja też nie mam ręki do domowych ......ale te co mam jakoś narazie rosną ,pomimo ,że zbytnio o nie nie dbam
....w zeszłym sezonie dużo wysiewów porobiłam ,nawet miałam własne pomidorki i cukinie ....
Myślę ,że w tym sezonie też będę wysiewać......ale nie wiem ,gdzie to wszystko poustawiam .....przydałby się jakiś regał ,żeby nie zajmował zbyt wiele miejsca
Miłego dnia
Jola .....fajnie Cię widzieć
Te kwiatki domowe to większość nowe nabytki ......może przeżyją
Ja też już pragnę wiosny bardzoooo .....oby luty szybko zleciał
Buziaki
Daria .....to Beskidy w tle stoków pełno wokoło aż wstyd przyznać ,że jeszcze w tym sezonie nie byłam .....
W tygodniu trzeba pracować ,a w weekendy przerażają mnie te kolejki do wyciągów ....
Ale teraz będziemy mieć ferie ,więc napewno kilka razy się wybiorę
Poza tym świetne rośliny!!! ja też mam dużo kwiatów, kiedyś były to głównie storczyki i naprawdę miałam ich całe parapety ale to było jeszcze w jak mieszkaliśmy w bloku, po przeprowadzce stopniowo zaczęły zamierać... i przerzuciłam się na zielone i sukulenty, już nie mówiąc o pasji tworzenia lasów w szkle
parapety się uginają prawie
To nie wstyd...
Są przecież obowiązki, a odpoczywać trzeba nie w biegu a na spokojnie...
Na wszystko przyjdzie czas, trochę wolnego się trafi, człowiek złapie oddech to dopiero pomysli o zabawie
można osłabić efekt brudnych szyb w kominku:
- spalać suche drewno drzew liściastych (drzewa iglaste są żywiczne i mogą zinensyfikować efekt brudnej szyby),
- nie zamykać do końca szybru,
- doprowadzenie świeżego powietrza do paleniska, a najlepiej jeśli jest system otworów przy szybie, ruch powietrza "odpycha" wtedy sadzę od szyb,
- drożny czyszczony komin, tak by "cug" był dobry