Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 09:50, 03 lut 2019

mikina34 napisał(a)
Madzik, mordaski wymiziane, mruczały jak koty

Ja to Ci powiem w tajemnicy, że nic a nic nie mam ręki do kwiatów domowych, te w ogrodzie to mogę całymi dniami przesadzać, dosadzać, doglądać i dopieszczać, a w domu mam jednego aloesa, którego podlewam tylko jak mi się przypomni (czyli raz na miesiąc może) i tak rośnie bidula. Inna rzecz, że nie mam miejsca żeby postawić doniczki, jak jest czas na sianie to wszystkie parapety są zastawione kuwetkami i pojemniczkami wszelkiej maści, ale zawsze czekam z niecierpliwością na czas wyprowadzki rozsad do ogrodu
Tym bardziej podziwiam Twoją kolekcję

Monia .....
ja też nie mam ręki do domowych ......ale te co mam jakoś narazie rosną ,pomimo ,że zbytnio o nie nie dbam

....w zeszłym sezonie dużo wysiewów porobiłam ,nawet miałam własne pomidorki i cukinie ....
Myślę ,że w tym sezonie też będę wysiewać......ale nie wiem ,gdzie to wszystko poustawiam .....przydałby się jakiś regał ,żeby nie zajmował zbyt wiele miejsca
Miłego dnia
Magleska 09:55, 03 lut 2019

kerii napisał(a)
Gdzie zaglądnę to wszędzie jakieś ruchy i gwarno

Ale masz kolekcję kwiatową pięknąwidzę, że Ty jak nie w ogrodzie to w domu roślinami manewrujesz ja to wstyd się przyznać ale mam aż 5 kwiatków na krzyż z czego trzy to storczyki, jednego grudnika i jakiegoś bluszcza a jeszcze ledwo zipiącą zielistkę w łazience jakoś tak nie mam ręki do kwiatków a jedyne miejsce na oknie gdzie by ewentualnie mogły stać to pies zajmuje. Tak że wolę ogród. I nie mogę się doczekać kiedy ziemia odmarznie, bo niby śniegu nie ma a wszystko zamarznięte, ziemie na rozsady musiałam rozmrażać

Pozdrawiam cieplutko i aby do wiosny

Jola .....fajnie Cię widzieć
Te kwiatki domowe to większość nowe nabytki ......może przeżyją
Ja też już pragnę wiosny bardzoooo .....oby luty szybko zleciał
Buziaki
Magleska 09:57, 03 lut 2019

DorKa napisał(a)
Cześć Kochana, mówisz,że nadrabiasz zaległości Bardzo się cieszę!
Patrzę na Te twoje kominkowe zdjęcie i nie wierze jak to możliwe,że podcas palenia on pozostaje taki czysty ? U mnie tak wygląda tylko wtedy kiedy nie palę To nie fair

co do kfiotkowych zakupów też mam słabą silna wolę Miłego weekendu!

Dorka ......zdjęcie świeżo po wyczyszczeniu szyby Haha .....krótko jest taka czysta
Buziaki
Magleska 10:01, 03 lut 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ale masz widok na te góry fajny, taki najdalszy plan, no super.
Obiektyw zimą trochę wyżej i jest czad!
co to za góry, tam jakis stok widac, na nartach może zjerzdżają.

Daria .....to Beskidy w tle stoków pełno wokoło aż wstyd przyznać ,że jeszcze w tym sezonie nie byłam .....
W tygodniu trzeba pracować ,a w weekendy przerażają mnie te kolejki do wyciągów ....
Ale teraz będziemy mieć ferie ,więc napewno kilka razy się wybiorę
Magleska 10:02, 03 lut 2019

Kasiolaaa napisał(a)
Madziuchna moja piekne masz kwiaty w domu niedosc ze na podworku to i w domu blysk i tyle roslinnosci

Kasiu fajnie Cię widzieć dziękuję za komplementy
Nowa12 10:31, 03 lut 2019

Magleska napisał(a)

Dorka ......zdjęcie świeżo po wyczyszczeniu szyby Haha .....krótko jest taka czysta
Buziaki

Wiem coś o tym .
Nasza jest czysta 1 dzień. Potem to nie wiem czy się pali czy zgasło.
U nas też mgła i zawsze się zastanawiam czy to mgła czy smog.
BKosimkArt 11:32, 03 lut 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

To Monstera, bardzo modna ostatnio

Tak monstera, ja mam wielką w domu i właśnie odcięłam sadzonkę od matecznej rośliny... Madziu reflektujesz??
BKosimkArt 11:34, 03 lut 2019

Poza tym świetne rośliny!!! ja też mam dużo kwiatów, kiedyś były to głównie storczyki i naprawdę miałam ich całe parapety ale to było jeszcze w jak mieszkaliśmy w bloku, po przeprowadzce stopniowo zaczęły zamierać... i przerzuciłam się na zielone i sukulenty, już nie mówiąc o pasji tworzenia lasów w szkle
parapety się uginają prawie
SlonecznyOgrod 11:54, 03 lut 2019

Magleska napisał(a)

Daria .....to Beskidy w tle stoków pełno wokoło aż wstyd przyznać ,że jeszcze w tym sezonie nie byłam .....
W tygodniu trzeba pracować ,a w weekendy przerażają mnie te kolejki do wyciągów ....
Ale teraz będziemy mieć ferie ,więc napewno kilka razy się wybiorę

To nie wstyd...
Są przecież obowiązki, a odpoczywać trzeba nie w biegu a na spokojnie...
Na wszystko przyjdzie czas, trochę wolnego się trafi, człowiek złapie oddech to dopiero pomysli o zabawie
wiklasia 12:37, 03 lut 2019

można osłabić efekt brudnych szyb w kominku:
- spalać suche drewno drzew liściastych (drzewa iglaste są żywiczne i mogą zinensyfikować efekt brudnej szyby),
- nie zamykać do końca szybru,
- doprowadzenie świeżego powietrza do paleniska, a najlepiej jeśli jest system otworów przy szybie, ruch powietrza "odpycha" wtedy sadzę od szyb,
- drożny czyszczony komin, tak by "cug" był dobry