Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

wiklasia 18:35, 03 lut 2019

te wskazówki co do brudnej szyby kominkowej nie uchronią od osadzania się sadzy na szybie jedynie powinny zminimalizować pojawienie się owego, ewentualnie sprawić by brud był łatwiej usuwalny. Czysta szyba to tylko w nieodpalanym kominku niestety.
sylwia_slomc... 19:19, 03 lut 2019

Czytam, że juz masz monsterę zaklepaną u Basi, a Anitka Cię z niej w przyszłości wybawi
Ale mi tu dobrze z Wami dziewczyny O kominkach też poczytałam
Magleska 20:22, 03 lut 2019

BKosimkArt napisał(a)

Ale to żaden problem, tylko cieplej się zrobi to Ci wyślę...

O to super ....dziękuję
Magleska 20:27, 03 lut 2019

Anitka napisał(a)
Ta mostera to rzeczywiście duża rośnie. Jak już nie będziesz miała na nią miejsca to pozbawię Cię kłopotu i ją do siebie zabiorę Też szukam nowych kwiatków do siebie, ale ja dla odmiany w rozmiarze XXL.

Z szybą samoczyszczącą już dawno dałam sobie spokój. Ja mówię samoczyszcząca musi być brudna, żeby miała się z czego czyścić

Zapraszam na tulipany na wiosna do mnie Mam nadziej, że jakieś zakwitną.

Anitko bardzo chętnie na tulipany przyjadę ....pooglądam przy okazji więcej Wietnamu
A co do szyby ,to się nie przejmuję ...popsikam raz na czas pianką ,zeskrobię brud takim specjalnym nożykiem i znowu czysta na jakiś czas

Szkoda ,że wcześniej nie wiedziałam ,ze takie xxl rośliny chcesz - po przeprowadzce wydałam w inne ręce ze 2 palmy i jeszcze wielkiego beniamina .....ale będę pamiętać na przyszłość ,jak któreś przekroczą rozmiary przeze mnie akceptowane
Buziaki
Magleska 20:28, 03 lut 2019

wiklasia napisał(a)
te wskazówki co do brudnej szyby kominkowej nie uchronią od osadzania się sadzy na szybie jedynie powinny zminimalizować pojawienie się owego, ewentualnie sprawić by brud był łatwiej usuwalny. Czysta szyba to tylko w nieodpalanym kominku niestety.

Masz rację Wiklasiu jakbym chciała mieć cały czas idealnie czystą szybę ,to bym w kominku nie paliła
Co nie zmienia faktu ,że lubię jak widać palący się ogień
Magleska 20:31, 03 lut 2019

Nowa12 napisał(a)

Też mamy kominek z płaszczem wodnym i permanentnie brudna szyba to jego urok . I też palimy bukiem albo grabem sezonowanym. Kiedyś regularnie go czyścilismy a teraz maksymalnie 2 razy w sezonie . Taki mamy dystans do tej brudnej szyby .

Brawo za dystans ....ja średnio co 2 tygodnie czyszczę w sezonie palenia ...w nett... jest fajna pianka ,po której najlepiej schodzi mi ten przypalony brud .....popsikam i po ok 10 min specjalnym nożykiem zeskrobuję wszystko,później tylko zwykły piskacz,trochę papieru i gotowe
Magleska 20:33, 03 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czytam, że juz masz monsterę zaklepaną u Basi, a Anitka Cię z niej w przyszłości wybawi
Ale mi tu dobrze z Wami dziewczyny O kominkach też poczytałam

Widzisz jaka współpraca ....
Ja wychoduję wielkie od Basi ,później zostawię znowu szczepkę małą sobie ,duże do Anitki i będzie roślina się kręcić po rodzinie
Nowa12 20:41, 03 lut 2019

Magleska napisał(a)

Brawo za dystans ....ja średnio co 2 tygodnie czyszczę w sezonie palenia ...w nett... jest fajna pianka ,po której najlepiej schodzi mi ten przypalony brud .....popsikam i po ok 10 min specjalnym nożykiem zeskrobuję wszystko,później tylko zwykły piskacz,trochę papieru i gotowe

Jak się ta pianka nazywa? Może zrobię prezent mężowi bo to ostatnio jego zadanie bojowe .
Magleska 21:01, 03 lut 2019

Nowa12 napisał(a)

Jak się ta pianka nazywa? Może zrobię prezent mężowi bo to ostatnio jego zadanie bojowe .

Kurczę ...nie pamiętam nazwy ....nawet szukałam w gazetce żeby Ci pokazać ,ale już nie ma w ofercie aktualnej ....jak masz netto w pobliżu ,to napewno znajdziesz ....to do piekarnika i grila tez można używać ....dużo różnych pianek wypróbowałam ,a ta najlepiej działa ,przynajmniej u mnie ....poszukam w telefonie jeszcze fotki
Edit.... Tą mam
Nowa12 21:15, 03 lut 2019

Magleska napisał(a)

Kurczę ...nie pamiętam nazwy ....nawet szukałam w gazetce żeby Ci pokazać ,ale już nie ma w ofercie aktualnej ....jak masz netto w pobliżu ,to napewno znajdziesz ....to do piekarnika i grila tez można używać ....dużo różnych pianek wypróbowałam ,a ta najlepiej działa ,przynajmniej u mnie ....poszukam w telefonie jeszcze fotki
Edit.... Tą mam

Dzięki. Zanotowałam .