Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 11:04, 04 lut 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Witaj w klubie Agnieszko... ja jedno ukatrupiłam...nie było mnie 2 dni i uschło...
To kwiatek nie dla mnie,bo musi mieć stale wilgotno.....ale piękne to jest, to adiantum, takie delikatne

zobaczymy jak z tą moją reką do kwiatów .....często zapominam o podlewaniu ....hmm....
tymczasem zima wróciła ...

Magleska 11:05, 04 lut 2019

abiko napisał(a)

Mam plan spróbować jeszcze w zamkniętym słoiku.. ale to chyba ostatnia próba będzie Musi mieć wilgoć i nie lubi ostrego słońca.

postawiłam na komodzie ,będzie miała cień .....tylko z tą wodą mus zapamiętać
Magleska 11:07, 04 lut 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

O ciekawy pomysł, wtedy by miała ciągle wilgoć...to jest myśl... ja też jeszcze spróbuję. Dzięki

faktycznie fajny pomysł .....jak nie uda mi się jej utrzymać w donicy ,to też spróbuję w słoju zamknietym ...
Magleska 11:15, 04 lut 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Madziu, śliczną masz tą kolekcje parapetowych roślin. Sukulenty świetnie sprawdzają się na południowych oknach, gdzie jest nawet palące słońce. Ja tak właśnie mam. Przez wiele lat nie udało mi się na dłużej utrzymać doniczkowych kwiatów na słonecznych parapetach, aż wreszcie odkryłam sukulenty... Urzekła mnie jednak ta śliczna, delikatna Adiantum, hmm, mam w kuchni jedno okno od północy, może tam?

Agnieszka .....ja też ciągle próbuję od nowa z domowymi ....większość,które teraz pokazywałam to nowe nabytki ....a to w B...się skusiłam ,to w I...

storczyki rosną mi tylko na jednym zachodnim oknie ,kaktusy i inne kaktusopodobne na południowym ,a tą nową postawiłam na komodzie razem z paprotkami ....nie wiem czy uda mi się ją utrzymać ,jak ona taka wymagająca .....muszę zapamietać o tej wilgotności ciągłej ...ale jest piękna
a tymczasem spowrotem zima

a jak w Jurajskim ?...lecę na zwiady
anpi 11:38, 04 lut 2019

U Ciebie widzę nowa porcyjka śniegu, ale niech się wypada wszystko lepiej w lutymby w marcu już zacząć jakieś porządki w ogrodzie
Twoja tęsknota do zielonego nieźle zaowocowała w domu U mnie to raczej skromnie z doniczkowymi.Swojego czasu miałam bardzo dużo storczyków,ale przez wakacje jakoś podupadały i większa część wypadła już.Przez jakiś czas miałam ziemiórki ,może to też przez to?
Hiacynty podziwiam i to że znosisz ich zapach w domu,ja nie daję rady.W ogrodzie owszem,a teraz na tarasie stawiam żeby przez szybę patrzeć.
Poadrawiam gorąco i szybkiej ciepłej wiosny życzę
mikina34 12:18, 04 lut 2019

Z szybą w naszej "kozie" mam podobnie, niestety raz skusiłam się na dokładne umycie jej i od tamtej pory praktycznie cały czas jest brudna, oczyszcza się jako tako tylko wtedy gdy się naprawdę ostro pali. Ki czort mnie skusił
Agania 12:48, 04 lut 2019

Ja też już myślę o wiośnie i leciutkich zmianach w ogrodzie, a tu zima znowu
nas obudziła...ech
Też już w domu mam wiosnę w postaci hiacyntów, moje jeszcze w pąkach

Piękną domową zieloną kolekcję zgromadziłaś...uwielbiam paprotki
Adiantum posadziłam latem do ziemi przed tarasem i zapomniałam ją zabrać
do domu...biedna została na zmarnowanie, a może przeżyje...

Całuski zostawiam
Margerytka40 13:22, 04 lut 2019

O i u Ciebie też zimowo, zima tak celowo robi żebyśmy jeszcze nie rwały się z robotami ogrodowymi. Sprawdzałam to prognozy jeszcze różne.
Aurelllia 18:12, 04 lut 2019

Sypnęło porządnie
Kasiolaaa 22:29, 04 lut 2019

Sniego tyle az ploty biale wasza wilczyca to ma frajde haha