Teraz już za ciepło ,żeby palić w kominku ,wiec jeszcze szyba będzie chwilę czysta
A z mgłą tez się często zastanawiam ,czy mgła ,czy smog
Pozdrawiam leniwie niedzielne
Witam,
Miło,że ktoś mnie odwiedza. Widzę ,że ty też masz fajne widoki. Ja do domowych też nie mam ręki, ale córka wpadła na dobry pomysł: tapeta w zielone liście.
Basiu ....Chętnie bardzo bym chciała ,ale nie chcę robić problemu wysyłkowego ,bo raczej na odbiór osobisty mamy do siebie za daleko
Ale jakbyś gdzieś kiedyś musiała korzystać z poczty przypadkiem .....nie specjalnie dla mnie .....to jestem zainteresowana
Oczywiście koszt przesyłki pokryję
Buziak
Lasy w szkle mam jak narazie 2 muszę obfocic je ....bo to prezent od dziewczyn z O . są piękne i stoją dumne na stole w jadalni
Przybyło mi tych domowych sporo w ostatnim czasie ,mam nadzieję ,że mnie polubią
Miłej Niedzieli Basiu
Masz rację Daria właśnie dziś leniwie spędzam Niedzielę - po 2 dniach 12godzinnych w pracy należy się leniwy piżama dzień tym bardziej ,że od jutra znowu pracowity tydzień mnie czeka ........ale już niedługo ferie i troszkę urlopu
Miłej Niedzieli
Wiklasiu
DZiękuję za instrukcje ....palę tylko bukiem ,nie mam tych wszystkich otworów regulacyjnych ,ponieważ mam kominek z płaszczem wodnym połączony z instalacją gazową automatycznie ....i on sam sobie reguluje dopływy powietrza ....podobno nie znam się jedynie jak rozpalam ,to zostawiam podniesioną szybę ,a później już sobie sam radzi
Miał się sam oczyszczać ,tak twierdzili fachowcy ,ale niestety średnio co 2 tygodnie w sezonie używania kominka -muszę robić to ja
A komin ,ta samo jak i piec gazowy obowiązkowo przed sezonem jest czyszczony i sprawdzany .....lubię mieć pewność instalacji
Być może mam za słabo sezonowane drzewo .....że się brudzi nie wiem
Miłej Niedzieli
Też mamy kominek z płaszczem wodnym i permanentnie brudna szyba to jego urok . I też palimy bukiem albo grabem sezonowanym. Kiedyś regularnie go czyścilismy a teraz maksymalnie 2 razy w sezonie . Taki mamy dystans do tej brudnej szyby .
Ta mostera to rzeczywiście duża rośnie. Jak już nie będziesz miała na nią miejsca to pozbawię Cię kłopotu i ją do siebie zabiorę Też szukam nowych kwiatków do siebie, ale ja dla odmiany w rozmiarze XXL.
Z szybą samoczyszczącą już dawno dałam sobie spokój. Ja mówię samoczyszcząca musi być brudna, żeby miała się z czego czyścić
Zapraszam na tulipany na wiosna do mnie Mam nadziej, że jakieś zakwitną.