Monika ja też bardzo dużo zawdzięczm forum i pomocy dziewczyn
a przetaczniki rosną w rabatach wielokrotnie przekopywanych przede wszystkim z korą -ja mam glinę na działce, ale w rabatach mieszałam ją z korą ,piaskiem,obornikiem granulowanym ,ziemią ze sklepu -nie dodawałam kompostu ,bo jeszcze wtedy go nie miałam -mam nadzieję ,że do przyszłego sezonu będę mieć już swój ,bo jedną część kompostownika już mam zapełnioną ,to dodam
przekopałam i odchwaściłam około 5 metrów przyszłej rabaty -takiego dałyście mi powera
dosadziłam ice dance z własnej hodowli
na razie szału nie ma
chcę dosadzić jeszcze klematisy przy płocie pomiędzy różami ,zastanawiam się ,czy dodać np. kulki tujkowe ….chciałabym taką w miarę mało obsługową tą rabatę mieć
sporo pracy mam tam jeszcze ….teraz dopiero w sobotę będę mogła kopać ,bo jutro i pojutrze praca ….
za paletami mam ukryty śmietnik
psica ,jak jej zasłoniliśmy płot ,to w końcu przestała włazić i niszczyć róże
nie doradzę w wyborze Twoja córcia jeszcze mała , może faktycznie ,by jej wystarczył mały basenik
ja mam nadzieję ,że w przyszłym sezonie będzie ukryty za skalniakiem i wtedy nie będzie mnie drażnił jego widok -bo z tarasu tylko tafla wody będzie widoczna
tam będzie za skalniakiem schowany -słabo widać na fotce -jak uprządkuję trochę ,to pokaże lepsze ujęcie -od ogniska jeszcze bardziej wgłąb wkopany -tam jest duża skarpa ,więc tylko od dołu będzie widoczny
Angelika dziękuję za komplementy ciesze się ,że Ci się mój busz podoba
jarzmianki rosną na południowo zachodniej stronie i południowej też ,ale trawy je zacieniają ,więc dają radę ….przynajmniej w tym sezonie
tu pod usychającą brzózką je widać brzózka będzie wymieniona -pan ogrodnik obiecał
Wiola dziękuję
przesadziłam rudbekię co wrosła w różową monardę i tak zwiędła ,ale na fotce wygląda fajnie
nowy obszar jeszcze straszy ale powolutku doprowadzę go do względnego ładu
na razie postanowiłam doprowadzić do ładu 1 rabatę ,a póżniej życie pokaże ,co dalej
Madziu chciałam zapytać Cię o umbry dojrzałam że masz czy jesteś z nich zadowolona ,nie chorują Ci , zastanawiam się nad nimi na jesień chciałam kupić gdy będę przerabiać przód
Madziu, spacerując po Twoim ogrodzie tylko cichutko wzdychałem. Masz taki porządeczek. Ogród inny od dotychczas oglądanych. Zarówno Agnieszce jak i mnie bardzo się podobał.
Wszystko i wszyscy mi się podobali.
Wiesz, że pisze do tej naszej Smerfetki, że mam w pracy dla Niej od Ciebie jakiegoś kwiatka a Smerfetka nie wie o co chodzi. Więc robię fotkę, dla porównania z moim różowym paznokciem ( tym co w samochodzie pomalowałam przez wyjazdem do Was na spotkanie) i reklamówką, co by blady róż był widoczny Myślała, że wykopałaś go z ogródka
Madziu dziękujemy za zaproszenie i spotkanie. Bardzo lubię te nasze spotkania. Śmieje się, że mam ostatnio ogrodowisko głównie w realu Ciesze się, że ponownie fenę złapałaś. Mam nadzieje, że do mnie też powróci. Ogród niesamowitą metamorfozę przeszedł. Super zmiany. Kibicuję dalszym działaniom a znając Ciebie to pewnie zaraz nas czymś nowym zaskoczysz.
A basenem się nie przejmuj. Masz takie widoki, że niejeden człek nawet różowy basen by zaakceptował w ogrodzie mogąc zadek moczyć w basenie i podziwiać Wasze tło zapożyczone