Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 21:04, 29 sie 2017

gierczusia napisał(a)

Niee, nooo...teraz już nie bo jakby teraz dostały kopa , to zaczną wypuszczać nowe pędy , które nie zdążą zdrewnieć przed zimą i w efekcie tego wymarzną..a szoda ...
Ja nie mówię ,że azofoska jest zła..ale yara...to jest po prostu cuuuudo ...a ta do trawników , to z niejednego już dywan zrobiła

Buuziol

O jak z trawnika dywan robi ,to muszę ją mieć
Magleska 21:06, 29 sie 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Wiesz pomyslalam sobie ze te skrzynie teraz w idealnym miejscu stoja a palenisko mysle ze tez skoro zadko go uzywasz

Buziaki dziękuję za opinię na razie ,póki nic mi nowego nie wpadnie do głowy tak będzie
paulina_ns 21:45, 29 sie 2017

Madzia jak nie masz miejsca w swoim ogrodzie na palenisko znajdę Ci je w moim hihi mmm...jakbym sobie zjadła takie ziemniaczki z ogniska, albo kiełbaske ( nie, nie w ciąży nie jestem ) haha.
mrokasia 22:11, 29 sie 2017

Magda, ale Ty działasz kobieto!
Obejrzałam sobie jeszcze raz Twój skalniak i jak nie lubię tak u Ciebie bardzo mi się podoba .
Jakoś nie mogę się zorientować - po prawej stronie masz warzywnik, kompostownik i będzie basen a co jest po prawej? Bo to palenisko jakoś tam tak upchnięte przy tym warzywniku...
Magleska 08:45, 30 sie 2017

mrokasia napisał(a)
Magda, ale Ty działasz kobieto!
Obejrzałam sobie jeszcze raz Twój skalniak i jak nie lubię tak u Ciebie bardzo mi się podoba .
Jakoś nie mogę się zorientować - po prawej stronie masz warzywnik, kompostownik i będzie basen a co jest po prawej? Bo to palenisko jakoś tam tak upchnięte przy tym warzywniku...

Dziękuje za odwiedziny
Po prawej rabata z limkami, wrzosami itp , na wprost serbowo- różana i umbrowa
od prawej strony

Środek

I na lewo (umbrowa oddziela warzywną część ogrodu )

Palenisko upchnięte ,bo nie mam na niego pomysłu zbyt rzadko używane ( 4-5 razy w roku ) żeby go eksponować
Pa . Jeszcze mi wpadł do głowy pomysł .zeby basen dać przy tarasie nad skalniakiem ( muszę pomierzyć ,czy by tam się nie zmieścił pi drobnych przeróbkach ) wtedy to ognisko mogłoby być tak jak babka z kamiennego radziła
Magleska 09:01, 30 sie 2017

paulina_ns napisał(a)
Madzia jak nie masz miejsca w swoim ogrodzie na palenisko znajdę Ci je w moim hihi mmm...jakbym sobie zjadła takie ziemniaczki z ogniska, albo kiełbaske ( nie, nie w ciąży nie jestem ) haha.

Miejsca jest od cholery , ale takie ognisko ,to wcale tak nie zdobi ale potrzebne i praktyczne ........przyjeżdżaj i odpalamy ziemniaczki się znajdą ,kiełbaska pewnie też
kerii 09:35, 30 sie 2017

Madzia rabatki bardzo ładnie się prezentują, tylko mam wrażenie, że z dalszej perspektywy w porównaniu z wielkości trawnika to się wydają jakieś takie wąskie.

Na razie roślinki małe ale jak one się rozrosną to będzie busz Ja tak piszę trochę z własnego doświadczenia. Rabata robiona w tamtym roku już dwa razy była powiększana po 20, 30 cm, zamiast raz a porządnie zrobić duża szeroką i niech się rośliny spokojnie rozrastają. A tak co chwilę dokopuję, przesadzam

Co do paleniska to może Ola z kamiennego ma rację, tam gdzie go " upchnęłaś" to jest wszystko a jeszcze domek będzie
Piszesz, że mało ekspozycyjne ja tam nie wiem czy mało, jak mu dołożysz oprawę to może i za element architektury ogrodowej robić

Powymądrzałam się i uciekam A skalniaczek super.
mrokasia 09:38, 30 sie 2017

Magleska napisał(a)

Miejsca jest od cholery , ale takie ognisko ,to wcale tak nie zdobi ale potrzebne i praktyczne ........przyjeżdżaj i odpalamy ziemniaczki się znajdą ,kiełbaska pewnie też

Magda, a dlaczego uważasz, ze takie palenisko nie zdobi? Ja bym pomyślała chyba, żeby właśnie je przerzucić na prawą stronę (może w róg przy serbowej?). Ewentualnie otoczyć je dodatkowymi rabatami tak by nieco przesłonić. Powstałoby zaciszne miejsce do kiełbaskowania i ziemniaczkowania .
Magleska 21:24, 31 sie 2017

kerii napisał(a)
Madzia rabatki bardzo ładnie się prezentują, tylko mam wrażenie, że z dalszej perspektywy w porównaniu z wielkości trawnika to się wydają jakieś takie wąskie.

Na razie roślinki małe ale jak one się rozrosną to będzie busz Ja tak piszę trochę z własnego doświadczenia. Rabata robiona w tamtym roku już dwa razy była powiększana po 20, 30 cm, zamiast raz a porządnie zrobić duża szeroką i niech się rośliny spokojnie rozrastają. A tak co chwilę dokopuję, przesadzam

Co do paleniska to może Ola z kamiennego ma rację, tam gdzie go " upchnęłaś" to jest wszystko a jeszcze domek będzie
Piszesz, że mało ekspozycyjne ja tam nie wiem czy mało, jak mu dołożysz oprawę to może i za element architektury ogrodowej robić

Powymądrzałam się i uciekam A skalniaczek super.

Dziekuje za opinię wszystkie są cenne w ulepszaniu mojego otoczenia buziak
Te rabaty mają po 2,5- do 3 m ( w najwęższym miejscu przy kulkach danicowych 2 metry ) jest tam już obrzeże z ekobordu i nie bardzo chcę je powiększać , przynajmniej narazie
Ale ognisko cały czas tak średnio mi tam pasuję - będę myśleć nadal
Magleska 21:29, 31 sie 2017

mrokasia napisał(a)

Magda, a dlaczego uważasz, ze takie palenisko nie zdobi? Ja bym pomyślała chyba, żeby właśnie je przerzucić na prawą stronę (może w róg przy serbowej?). Ewentualnie otoczyć je dodatkowymi rabatami tak by nieco przesłonić. Powstałoby zaciszne miejsce do kiełbaskowania i ziemniaczkowania .

No moje to nie zdobi na razie brak kasy ,żeby zrobić takie super ale może powolutku wymyślę gdzie je dać ( z pomocą O oczywiście )
Trawnik większy potrzebny jest mi dla psa jak rzucam jej piłki ,robię ślady i inne ćwiczenia treningowe ......uczę żeby nie właziła na rabaty ,ale tez chcę ,żeby wiedziała ,gdzie może biegać bez szkody dla kwiatków
Lecę do ciebie zobaczyć co nowego wymyśliłaś