Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Kasiolaaa 21:42, 31 sie 2017

Ja tam leze a wy mi bedziecie zapachy kielbaskowe robic
makadamia 07:18, 01 wrz 2017

Cześć, wpadłam przelotem.

W sprawie ogniska popieram Mrokasię: zrobić placyk w prawym górnym rogu przy rabatach. Ognisko kwalifikuje się jako wypoczynek, więc powinno być w części wypoczynkowej, a nie użytkowej. A przy skrzyniach jest już ciasno.

Domek ogrodnika i kompostownik najwygodniej jest mieć przy warzywniku, ale jeśli masz robić garaż, to można do niego przykleić składzik na narzędzia - zaoszczędza się miejsce.

Ps. Pamiętasz jak w maju sugerowałam, żebyś zaczęła od zrobienia planu działki? Gdybyś posłuchała rady, zaoszczędziłabyś sobie roboty z przerabianiem linii rabaty i przenoszeniem skrzyni>
Magleska 08:44, 01 wrz 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Ja tam leze a wy mi bedziecie zapachy kielbaskowe robic

2 razy w tym sezonie było tylko odpalone z grila więcej korzystamy ...... zapraszam będzie okazja na zapachy
Magleska 08:49, 01 wrz 2017

makadamia napisał(a)
Cześć, wpadłam przelotem.

W sprawie ogniska popieram Mrokasię: zrobić placyk w prawym górnym rogu przy rabatach. Ognisko kwalifikuje się jako wypoczynek, więc powinno być w części wypoczynkowej, a nie użytkowej. A przy skrzyniach jest już ciasno.

Domek ogrodnika i kompostownik najwygodniej jest mieć przy warzywniku, ale jeśli masz robić garaż, to można do niego przykleić składzik na narzędzia - zaoszczędza się miejsce.

Ps. Pamiętasz jak w maju sugerowałam, żebyś zaczęła od zrobienia planu działki? Gdybyś posłuchała rady, zaoszczędziłabyś sobie roboty z przerabianiem linii rabaty i przenoszeniem skrzyni>

W prawym górnym ,czyli tam ,gdzie Limki ?

Czy bliżej skalniaka ? ( tu przejeżdżam kosiarką )
Pamietam jak sugerowałaś plan ale ja już taki typ ,że na żywo muszę widzieć ,na kartce narysowane nic mi nie mówi
Mam co robić najpierw robię ,później przerabiam i tak w kółko
mrokasia 08:54, 01 wrz 2017

Ja bym dała tam gdzie limki .

Rozumiem, że w tej części ćwiczysz i bawisz się z psicą, ale i tak tego terenu masz dużo więc może umieszczenie w rogu ogniska tak bardzo nie pomniejszy tego placu ćwiczeń .
makadamia 09:09, 01 wrz 2017

Magleska napisał(a)

Pamietam jak sugerowałaś plan ale ja już taki typ ,że na żywo muszę widzieć ,na kartce narysowane nic mi nie mówi

Tak - tam gdzie limki. Zrobiłabym tam placyk żwirowy i rabatkę, która go będzie lekko zasłaniała.

Ja z kolei, jak mam coś poradzić przez internet, to bez planu nie bardzo potrafię.

Ale żeby nie było - rabatki też przerabiam i poprawiam, bo roślin ciągle się uczę. Tu mi plan nie pomaga
mrokasia 09:15, 01 wrz 2017

makadamia napisał(a)

Tak - tam gdzie limki. Zrobiłabym tam placyk żwirowy i rabatkę, która go będzie lekko zasłaniała.

Dokładnie!
Magleska 09:17, 01 wrz 2017

makadamia napisał(a)

Ja z kolei, jak mam coś poradzić przez internet, to bez planu nie bardzo potrafię.

Ale żeby nie było - rabatki też przerabiam i poprawiam, bo roślin ciągle się uczę. Tu mi plan nie pomaga

Dziekuje za radę buziak zaraz lecę gar przestawić coby się opatrzyć czy mi tam pasuje i miałabym miejsce na nową rabatę hi hi ...... m zawału dostanie ,to ognisko to krąży po całym ogrodzie
Magleska 09:18, 01 wrz 2017

mrokasia napisał(a)
Ja bym dała tam gdzie limki .

Rozumiem, że w tej części ćwiczysz i bawisz się z psicą, ale i tak tego terenu masz dużo więc może umieszczenie w rogu ogniska tak bardzo nie pomniejszy tego placu ćwiczeń .

Lecę przymierzać
kasja83 09:22, 01 wrz 2017

Magleska napisał(a)

Ale Ty masz przestrzeń i widoki. Super.