Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Kasia_CS 23:17, 06 wrz 2018

i u mnie się szykuje wielkie sadzenie, ale to nie wczesniej niż za 2 miesiące
asiak 07:24, 07 wrz 2018

Kurczę, najgorsze te sadzenie cebul... też za tym nie przepadam
makadamia 08:15, 07 wrz 2018

No tak, najgorsze z tymi cebulami jest to, że przy sadzeniu ich dużo, a potem na wiosnę mało

Tylko nie sadź tych cebul za wcześnie. Zapowiadają długą i ciepłą jesień, więc ja się nastawiam na koniec października albo wręcz listopad. Co prawda dużo przyjemniej się sadzi w jesiennym słoneczku niż w zimnym wietrze ale cebulom długie leżenie w ciepłej wilgotnej ziemi nie służy
DorKa 08:39, 07 wrz 2018

to bardzo dobra wiadomość z tym późnym sadzeniem bo teraz nie ma na to czasu
makadamia 09:26, 07 wrz 2018

za to później nie ma ochoty
Zana 09:40, 07 wrz 2018

A ja co roku sadzę cebulowe w połowie września, na O. co roku jest panika, że jeszcze za ciepło, jeszcze poczekać itp. itd. A potem moje sadzone w ciepełku wrześniowym tak samo wychodzą i kwitną jak te sadzone w październiku czy listopadzie. Ten rok jest faktycznie całkiem od czapy z pogodą i pewnie poczekałabym do początku października gdybym miała co sadzić. Ale się w tym roku na cebulowe nie zasadzam.
Brzozowadzie... 10:10, 07 wrz 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Sadzarkę masz?

Oczywiście, że nie mam. JESZCZE
makadamia 10:13, 07 wrz 2018

Zana napisał(a)
A ja co roku sadzę cebulowe w połowie września, na O. co roku jest panika, że jeszcze za ciepło, jeszcze poczekać itp. itd. A potem moje sadzone w ciepełku wrześniowym tak samo wychodzą i kwitną jak te sadzone w październiku czy listopadzie. Ten rok jest faktycznie całkiem od czapy z pogodą i pewnie poczekałabym do początku października gdybym miała co sadzić. Ale się w tym roku na cebulowe nie zasadzam.

A może to zasługa tych naszych suchych piaseczków, w których cebulki nie mają szansy wygnić?
(szukam każdego pretekstu, żeby sadzić przy jeszcze-przyjemnej-pogodzie)
Brzozowadzie... 10:20, 07 wrz 2018

Hania,Asia, Kasia, Asia, Dorka, Anulka ale mi miło,że wpadłyście! Właśnie dlatego nigdy nie sadziłam, bo full cebul, full roboty, a efekt mizerny Nie powiem o kasie, jaka mi wyszła z portfela Wiem, że te 400 to pikuś przy niektórych nasadzeniach ogrodowiskowych ale chyba pierwszy raz nabrałam na nie ochoty z tego prostego względu, że może ze dwie, trzy rabaty są mniej więcej zadowalające i nie planuję w nich narazie ryć, więc jest po prostu jakiś sens tego sadzenia. Co prawda ilość nornic, które mi dają się we znaki w tym sezonie powinna mnie lekko przystopować. Ale co tam, chłopaki będą na wiosnę się zachwycać Jestem w posiadaniu jednego małego estety, który zauważa każdy kwiatek i mam frajdę z tego, jak cieszy go nasz ogródek
Brzozowadzie... 10:21, 07 wrz 2018

makadamia napisał(a)
No tak, najgorsze z tymi cebulami jest to, że przy sadzeniu ich dużo, a potem na wiosnę mało

Tylko nie sadź tych cebul za wcześnie. Zapowiadają długą i ciepłą jesień, więc ja się nastawiam na koniec października albo wręcz listopad. Co prawda dużo przyjemniej się sadzi w jesiennym słoneczku niż w zimnym wietrze ale cebulom długie leżenie w ciepłej wilgotnej ziemi nie służy

No właśnie mam dylemat kiedy zacząć. Ale teraz i tak bez szans. Wię pewnie później niż wcześniej