Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 21:18, 29 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kurcze jak tak patrze na te tuje to też mi się wydaje za wąsko....
Ale aparat może przekłamuje odległości, ja głosuje za ML bo są lekkie i zwiewne i pasują do hortensji bardziej

To jest 2,5m szerokości, ale tu będą jeszcze zmiany.Może niedługo zdejmiemy tą siatkę, a wtedy rabata zmieni kształt na okrągły Ale cieszę się bardzo, że posadziłam ML, bo Twój głos jest drugi za tą trawą!
sylwia_slomc... 21:20, 29 sie 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Haniu, oczywiście już posadziłam, bo ja jestem w gorącej wodzie kąpana Ale posadziłam tylko ML i hortensję Polar Bear, bo stwierdziłam, że jednak będzie za dużo Jutro zrobię dokładniejsze zdjęcia. Rabata ma 2,5 m szerkości, tuje są po naszej stronie. Ale właśnie trwają rozmowy i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że sąsiednia działka również będzie do zagospodarowania przez nas. To dlatego z tej strony nie robiliśmy drewnianego ogrodzenia, bo braliśmy pod uwagę tąmożliwość. Cieszę się bardzo, bo znikną te słupki, a moje chłopaki będą miały własne boisko Ta sąsiednia działka to dość wąski pas ziemi (ok 15m).
Tam rosną już dwie kulki, słabo jeszcze widoczne - bukszpan i Danica.
Ponieważ idą zmiany, podejrzewam, że ta rabata też będzie musiała zmienić swój kształt, więc chciałam tylko zapełnić w miarę sensownie puste miejsce po Anabelkach i nawiązać do tego szpaleru Limelightów po przeciwnej stronie przy ławeczce. Tak więc cieszę się, że mamy podobne zdanie

Tak myślę, że nie do końca trafna ta wymiana bo Polar Bear tez ma tendencję do pokładania, szczególnie po deszczu.
Brzozowadzie... 21:20, 29 sie 2018

Anusia napisał(a)

Zostaw same ML z hortensją. Koniecznie posadz w znacznej odległości. Ja przerabiam u siebie rabatę i Variegatusa mam 3 sztuki posadzone co 120 cm od Pomiędzy nimi posadzę jeżówki, bardziej wysunięte do przodu. Tak sobie wymyśliłam. Czy dobrze, czy żle to się okaże

Tak zrobiłam No niestety, mam ten problem, że zazwyczaj sadzę trochę za ciasno Bo nie ma takich luk I nie wiem, czy potrafię obiecać poprawę
sylwia_slomc... 21:22, 29 sie 2018

Tak zrobiłam No niestety, mam ten problem, że zazwyczaj sadzę trochę za ciasno Bo nie ma takich luk I nie wiem, czy potrafię obiecać poprawę

Też mam gęsto nasadzone, bo sadziłam maleńkie roślinki i ciągle się pusto wydawało, teraz stawiam na to, że wygra kto silniejszy jak w naturze
Brzozowadzie... 21:31, 29 sie 2018

Też mam gęsto nasadzone, bo sadziłam maleńkie roślinki i ciągle się pusto wydawało, teraz stawiam na to, że wygra kto silniejszy jak w naturze

O, muszę to sprzedać mojemu M., dobry argument
Brzozowadzie... 16:16, 30 sie 2018

Tak myślę, że nie do końca trafna ta wymiana bo Polar Bear tez ma tendencję do pokładania, szczególnie po deszczu.

No weźmnie nie denerwuj!! To ją wyprowadzę może na jednopniowe dzrewko. Będzie łatwiej nad nią zapanować.
mrokasia 16:32, 30 sie 2018

Ja jak wiadomo też sadzę gęsto i chyba nic tego nie zmieni .
Czytam, że masz plany powiększenia terenu. Fajnie
U mnie hortki mają podpórki. Najmniej kładą mi się Silver Dollary na pojałowcowej, reszta mniej lub bardziej pochylona do ziemi po deszczach.
Brzozowadzie... 16:53, 30 sie 2018

mrokasia napisał(a)
Ja jak wiadomo też sadzę gęsto i chyba nic tego nie zmieni .
Czytam, że masz plany powiększenia terenu. Fajnie
U mnie hortki mają podpórki. Najmniej kładą mi się Silver Dollary na pojałowcowej, reszta mniej lub bardziej pochylona do ziemi po deszczach.

Ja w tym roku Limelighty mam nawet podparte, ale żeby tak jak Anabelki miały się kłaść te Polarki?? Jakaś mnie pomroczność ogarnęła, że nie sprawdziłam
Chyba właśnie pomyliłam z tymi Silver Dollar

Brzozowadzie... 16:56, 30 sie 2018

A tu nowo posadzone Polar Bear i miskant ML:
I hakone pod sosnami:
mrokasia 16:59, 30 sie 2018

Ten widoczek jest cuuuudny!!!
Skąd masz takie fajne te metalowe krateczki? Też takie chcę!