Bardzo ładnie na frontowej urósł miskant i pięknie się zgrała ze sobą cała reszta.
U mnie glina. Cebulki sadzę gdzieś w połowie października i wszystkie kwitną.
Pamiętacie jak pod koniec zimy było ciepło, cebulowe wystartowały z liśćmi, potem w marcu przyszły mrozy i wszyscy obawiali się, czy będą kwiaty. Były!
No powiem Ci Haniu, że chodzę koło tej frontowej z bananem na twarzy i sobie wzdycham Dzięki Ci za wszelkie natchnienia! Tak mi tam wszystko gra jak nigdzie indziejI smukłe cisy, i szałwie z tą delikatną trawką, a przy nich te moje hortensje i pęcherznice,i róże Artemis i kulki... A naparstnice kwitną bez ustanku i widzę, że ostróżka ponownie się zbiera. Miskanty piękne, dosadziłam jeszcze jednego z drugiego końca i ładnie jest. Zastanawia mnie tylko zupełny brak przyrostów na tym moim klonie ściętolistnym. Tak jak go posadziliśmy na początku maja, tak do tej pory nawet jednego nowego listka nie wypuścił. Ake zielony cały więc chyba żyw
Ja nie pamiętam Miałam trzy tulipany na krzyż Ale teraz trochę poszaleję
O klona się nie martw. Przez pierwsze dwa lata będzie się korzenił, a potem wystrzeli z kopyta. Drzewka w doniczkach mają bardzo małą bryłę korzeniową w porównaniu z częścią nadziemną. Ona nie jest w stanie dostarczyć aż tylu składników, żeby wystarczyło na podtrzymanie funkcji życiowych i dodatkowo na wzrost.
Wszystkie moje drzewka rosną wg tego schematu. No może poza zwykłymi brzozami.