Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 10:51, 07 wrz 2018

Poszłam zrobić kilka zdjęć i wysiadła bateria Zdążyłam tylko cyknąć frontową. Więc wrzucam, choć z pokorą i bez pruderii przyznaję, że u mnie nuda. Niewiele można pokazać, więc ciągle te same ujęcia. Ale co tam, przynajmniej frontowa mnie zachwyca. Tego będę się trzymać Dobrego dnia dla Was. Lecę dalej w świat, koniec przerwy
DorKa 11:01, 07 wrz 2018

Bardzo ładna ta nuda u Ciebie
Anda 11:05, 07 wrz 2018

Ale gdzie ta nuda?

Sliczne widoczki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 11:18, 07 wrz 2018

Frontowa jest super!!! Możesz być dumna .
Niezmiennie zdumiewa mnie, że tak pięknie Ci ta różowa szałwia kwitnie.
Zana 11:32, 07 wrz 2018

makadamia napisał(a)

A może to zasługa tych naszych suchych piaseczków, w których cebulki nie mają szansy wygnić?
(szukam każdego pretekstu, żeby sadzić przy jeszcze-przyjemnej-pogodzie)

No wiesz, ja w ubiegłym roku tulipany i czosnki przy tarasie sadziłam bynajmniej nie w piaseczku tylko w porządnie zarobionym dole. I szafirki, i narcyzy przy rzeźbie też w wymienionym podłożu, nie w piaseczku. Sadziłam w połowie września.
Myślę sobie, może niedorzecznie, że w takiej Angliii czy Holandii mają jeszcze większą wilgotność glebową a jednak cebule u nich żyją, więc dlaczego miałyby u nas nie żyć?
Zana 11:32, 07 wrz 2018

Agatka, cudownie nudne te obrazki
Kasia_CS 12:09, 07 wrz 2018

No nieee, ta różowa szałwia zupełnie inaczej się zachowuje u Ciebie jak u mnie.. po prostu mnie nie lubi i już
Brzozowadzie... 14:12, 07 wrz 2018

Dorko, Ando, bardzo mi miło, że się jeszcze nie znudziłyście Usilnie pracuję nad kolejnymi rabatkami, żeby były dla odmiany, ale efekt będzie pewnie widoczny najwcześniej w przyszłym roku. Dziś też wróciłam z pełnym bagażnikiem, chłopcy trzymali plecaki na kolanach Nabyłam typowo cieniolubne: hosty, paprocie, brunery. Mam taki jeden ogrodniczy, gdzie uwielbiam zajeżdżać. Pełen relaks. Tylko gorzej z wyjściem
Brzozowadzie... 14:15, 07 wrz 2018

Mrokasiu, Kasiu, ja naprawdę nie wiem, dlaczego jest tak z tą szałwią. Obok rośnie ta sama odmiana tylko niebieska - i nie ma co pokazać, za domem mam inną odmianę niebieskiej, co ją posadziłam z seslerią - słabiutko, pokłada się. A ta pięknie, obficie i bez przerwy kwitnie. Co mnie bardzo cieszy, bo oglądam ją przy wejściu do domu
Brzozowadzie... 14:16, 07 wrz 2018

mrokasia napisał(a)
Frontowa jest super!!! Możesz być dumna .

Kasiu, no jestem Podchodziłam do niej jak pies do jeża, a wyszła ładnie Ale to też zasługa wielu osób