Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 17:36, 30 sie 2018

mrokasia napisał(a)

Ten widoczek jest cuuuudny!!!
Skąd masz takie fajne te metalowe krateczki? Też takie chcę!

A to wyślę Ci na priv. Ta trejaże, bardzo fajne. Dodatkowo machnęliśmy je sprayem antykorozyjnym w kolorze srebrnym.
eVka 20:55, 30 sie 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)

A to wyślę Ci na priv. Ta trejaże, bardzo fajne. Dodatkowo machnęliśmy je sprayem antykorozyjnym w kolorze srebrnym.

Też bardzo proszę o namiar na priv na stelaże. Szukam do róż i
Kasiolaaa 21:37, 30 sie 2018

ale hortensje ludzie co ty z nimi robisz ze tak obficie kwitną
Anusia 22:10, 30 sie 2018

Piękny widoczek z hortensjami. Miodzio. No właśnie. Mam posadzone dwie młode sadzonki Polar Bear od zeszłego sezonu i obserwuję, ze też się przewieszają. Hmm nie bardzo mi się to podoba. U mnie jedynie Anaabel ma podborę, Limki są bardzo sztywne. Okaże się w następnym sezonie czy będę musiała dorabiać kolejne obręcze.
Brzozowadzie... 22:34, 30 sie 2018

Kasiolaaa napisał(a)
ale hortensje ludzie co ty z nimi robisz ze tak obficie kwitną

Naprawdę niewiele Wsadziłam jesynie do dobrze przygotowanej kwaśnej ziemi (ziemia do rodków=obornik=kora=liście) i zasiliłam raz na wiosnę długodziałającym. No i mają podlewanie. Mam wrażenie, że mam tu klimat sprzyjający kwasolubnym roślinom. Lawenda u mnie choruje, mimo zmiany ziemii, róże bez szału, a rodki wszystkie ładnie
Brzozowadzie... 22:39, 30 sie 2018

Anusia napisał(a)
Piękny widoczek z hortensjami. Miodzio. No właśnie. Mam posadzone dwie młode sadzonki Polar Bear od zeszłego sezonu i obserwuję, ze też się przewieszają. Hmm nie bardzo mi się to podoba. U mnie jedynie Anaabel ma podborę, Limki są bardzo sztywne. Okaże się w następnym sezonie czy będę musiała dorabiać kolejne obręcze.

Trochę zła jestem na siebie, że pomyliłam te hortensje. Miała być Silver Dollar Trudno, będziemy musiały się polubić
Gruszka_na_w... 22:44, 05 wrz 2018

Jeszcze w szoku początkowowrześniowym jesteś, czy już okrzepłaś?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Brzozowadzie... 08:31, 06 wrz 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jeszcze w szoku początkowowrześniowym jesteś, czy już okrzepłaś?

Ha, to raczej nie szok. Po prostu systemy pamięciowe mojego mózgu jadą na oparach, jeśli chodzi o zapisywanie spraw do: zrobienia, kupienia, wypożyczenia, podpisania, wypełnienia etc Ale podchodzę do początku września ze stoickim spokojem, w każdym razie się staram, bo jedno jest pewne: początek każdego roku szkolnego MIJA Bardziej współczuję dzieciom
Edit: Chyba w szoku jednak byłam, jak patrzę na ilość cebulek kwiatowych do zasadzenia, które już nabyłam. Chyba na głowę upadłam Wiem, że tu są pasjonaci jesiennych nasadzń cebulowych, ale ja zawsze od tego stroniłam, a teraz leży mi już ze 200 nabytych, a lada chwila odbiorę paczkę z kolejnym 200...Tak, musiałam być jednak w szoku początkwowrześniowym
Gruszka_na_w... 22:46, 06 wrz 2018

Sadzarkę masz?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Zana 23:01, 06 wrz 2018

400 sztuk łacznie, hmmm to wcale nie tak dużo, jeśli Cie to pocieszy. Rozejdzie się po rabatach i wcale nie będzie widać, ha!