Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

tulucy 11:17, 04 lip 2019

Doczytałam. Chyba eksmituję, ale tej Ci nie polecam, Swany jednak mnie wkurza... Jedna, bo pozostałe dwie są ok póki co.
mrokasia 11:26, 04 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
Ja jeszcze poczekam i zobaczę jak w tym sezonie będzie. W zeszłym jej nie ruszałam, więc może odżyje. A jeśli nie, to Mrokaśka dostanie do testów;D

Nooo, obejrzałam sobie tę Artemis w necie. Biała więc kolorystycznie pasuje. Ładniutka. Tylko chyba na głowie bym ją sobie musiała posadzić... No chyba, że jednak kupimy tę działkę obok to wtedy hulaj dusza piekła nie ma .
UrsaMaior 11:27, 04 lip 2019

Eee tam, Kaśka, jak się chce, to się zmieści. Drzewa dosadzasz, a z różą masz problem?
UrsaMaior 11:28, 04 lip 2019

tulucy napisał(a)
Doczytałam. Chyba eksmituję, ale tej Ci nie polecam, Swany jednak mnie wkurza... Jedna, bo pozostałe dwie są ok póki co.

Swany? To taka mała, okrywowa? Muszę zerknąć. Moja druga opcja to wyskubanie Ascota z różanki i sprawdzenie jak będzie mu się żyło z tymi spryskiwaczami... Kolorem by pasował.
eVka 14:20, 04 lip 2019

UrsaMaior napisał(a)
Heheheh poczekamy, zobaczymy, Kaśko Już niejedna tak marudziła;D

Oj tak, ja jeszcze rok temu z kaałkiem wogóle różami nie byłam zainteresowana a teraz to moje ukochane kwiatki
Brzozowadzie... 14:49, 04 lip 2019

mrokasia napisał(a)

Nooo, obejrzałam sobie tę Artemis w necie. Biała więc kolorystycznie pasuje. Ładniutka. Tylko chyba na głowie bym ją sobie musiała posadzić... No chyba, że jednak kupimy tę działkę obok to wtedy hulaj dusza piekła nie ma .

Cyknij sobie jedną, co Ci szkodzi A potem już się zaczyna uzależnienie
Brzozowadzie... 14:52, 04 lip 2019

Dziewczyny, a macie Angelę? Bo tak kombinując z tym śmietnikiem, ona mi się wyświetliła. Zapisana do róż w półcieniu, a już boję się kupować takie tylko na słońce, bo u mnie niemal wszędzie półcień i potem kicha z kwitnieniem. To może lepiej będzie ta Angela, zamiast Laguny?.. Czy laguna też da radę w półcieniu?
Brzozowadzie... 14:56, 04 lip 2019

Kurde, żółkną mi dwie spore omoriki. W ogóle jak ktoś mi powie, że te choinki są bezproblemowe, to już nie uwierzę. No chyba, że u mnie jest im po prostu źle. Co chwila albo grzyba mają albo te ch..ne przędziorki. Lać ich trzeba dużo. A podłoże im super przygotowałam, chyba klimat mam za suchy No do kitu. Znowu muszę ich chemią potraktować, a tego nie znoszę. A właśnie do nich najczęściej muszę wyjmować opryskiwacz Szukam zamiennika
TAR 15:03, 04 lip 2019

mam te same doswiadczenia omoriki nie sa najlatwiejsze i lubia wilgoc, duzo wilgoci. na piachach nie jest im dobrze a jak sa duze to wrecz brzydko wygladaja. mamy przy firmie i co jakis czas zarzadzam wycinke kolejnych. generalnie swierki chyba wola wiecej wilgoci, no moze poza niebieskimi, te w piachach tez ladnie rosna.
Brzozowadzie... 15:07, 04 lip 2019

TAR napisał(a)
mam te same doswiadczenia omoriki nie sa najlatwiejsze i lubia wilgoc, duzo wilgoci. na piachach nie jest im dobrze a jak sa duze to wrecz brzydko wygladaja. mamy przy firmie i co jakis czas zarzadzam wycinke kolejnych. generalnie swierki chyba wola wiecej wilgoci, no moze poza niebieskimi, te w piachach tez ladnie rosna.

No właśnie, wszyscy odradzali mi te świerki srebrne, bo chorują. Mam jeszcze dwa. Nie chorują wcale, pięknie rosną, a omoriki załamka, ciągle coś. Ale nie znalazłam jeszcze zielonego zamiennika, bo więcej ich nie chcę sadzić, a potrzebuję jeszcze czegoś do osłony przed sąsiadem na tej nowej działce.