Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Pokaż wątki Pokaż posty

Tajemniczy Ogród

wiklasia 14:54, 08 cze 2021

Spirit of garden - takie skojarzenie przyszło mi na myśl Twojego ulubionego zdjęcia
April 15:11, 08 cze 2021

No wreszcie coś wrzuciłaś Ale fajnie, patrzę i wspominam z westchnieniem. Uwielbiam patrzeć na zdjęcia ogrodu który znam. Poza tym, to był super dzień, który jest teraz dla mnie motywacją do pracy. Właśnie skończyłam robotę i idę do ogrodu. Upał, ale trudno. Nie wiem kiedy ty ogarniasz ogród, że masz taki porządek. Muszę się podciągnąć bo odstaję strasznie
MiluniaB 15:14, 08 cze 2021

Bardzo ładnie masz w ogrodzie - każdy zakątek zachwyca
Catalinasdiary 15:18, 08 cze 2021

Agato, mają masę te Twoje rabaty, rośliny pięknie się rozrastają, misa fajnie wkomponowana. Jak April mówi że odstaje to ja bym z depresją od Ciebie chyba wróciła.
Brzozowadzie... 08:07, 09 cze 2021

mrokasia napisał(a)
Agata, Ty masz rdest Blackfield? Jak u Ciebie rośnie? W sensie szerokości i wysokości? Mam na niego ochotę ale nie wiem ile sztuk wziąć a znalazłam info, że kępa osiąga 90cm szerokości...

Kasiu, ja Blackfielda mam na niereprezentatywnym stanowisku - na tej wyspie brzozowej z ciurkadełkiem, on ma tam baaardzo trudne warunki, ale mi chodzi właśnie o taką niedużą plamę koloru w kilku miejscach.
Więc - na tym mega trudnym stanowisku, jak kwitnie ma ok. 50 cm wysokości i zajmuje naprawdę niewiele miejsca, też jakieś 50 cm.
Brzozowadzie... 08:08, 09 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)

Dzieje się jednym słowem A fajnie kukliki koresponduują z kolorem liści żurawki/tiarelki (nie wiem ) - zdolna kompozycyjnie bestia z Ciebie

Dzięki Kasiu, jesienią wymieniałam kolor żurawek, bo poprzedni był za mocny
Brzozowadzie... 08:18, 09 cze 2021

wiklasia napisał(a)
Spirit of garden - takie skojarzenie przyszło mi na myśl Twojego ulubionego zdjęcia

Z tym duchem możesz mieć rację - snuję się często jeszcze w szlafroczku skoro świt, i jako widmo w piżamce też kończę dzień w ogrodzie
A poważniej - jestem dość staroświecka w poglądach Wierzę, że od nas - kobiet, w dużej mierze zależy klimat domowego ogniska. O ogrodzie myślę w podobny sposób

Kokesz 08:23, 09 cze 2021

Też patrzyłam na to zestawienie
To żurawka? Jaka odmiana?

Twój ogród jest dla mnie wielką inspiracją
Podglądam co chwilę różne zestawienia, raz mi się wydaje, że masz busz na rabatach, raz że rośliny z luzikiem posadzone.
Jakoś nie umiem na mojej leśnej tak skomponować rabat.

Co masz posadzone pod zielonym klonem palmowym?
Brzozowadzie... 08:28, 09 cze 2021

April napisał(a)
No wreszcie coś wrzuciłaś Ale fajnie, patrzę i wspominam z westchnieniem. Uwielbiam patrzeć na zdjęcia ogrodu który znam. Poza tym, to był super dzień, który jest teraz dla mnie motywacją do pracy. Właśnie skończyłam robotę i idę do ogrodu. Upał, ale trudno. Nie wiem kiedy ty ogarniasz ogród, że masz taki porządek. Muszę się podciągnąć bo odstaję strasznie

No właśnie przez ten upał ja powoli pasuję z robotami Zauważyłam, że jak mocno przypilnuję wiosną chwastów, żeby się nie rozsiały, to od czerwca mam już spokój, jakieś tylko małe kosmetyczne pielonko Oczywiście zeszły rok był wyjątkiem, musiałam pozbyć się wszystkich chwastów, które przywiozłam z ziemią, obornikiem itd. No i ja lubię pielić
Bardzo się cieszę, że wspominasz miło odwiedziny u mnie, zapraszam częściej I masz rację - ja właśnie też mam ogromny problem z orientacją, co gdzie jest w ogrodzie, w którym nie byłam.
Specjalnie dla Ciebie bodziszkowe foty z wczoraj:
Jeszcze raz Rothbury:

Pink Pouffe:

Brzozowadzie... 08:30, 09 cze 2021

MiluniaB napisał(a)
Bardzo ładnie masz w ogrodzie - każdy zakątek zachwyca

Dziękuję Miluniu