Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Tajemniczy Ogród

Brzozowadzie... 21:34, 05 cze 2018

Kasia_CS napisał(a)
A może z róż w niezbyt nachalnej kolorystyce to Pashmina by tam pasowala? Niezbyt wysoka, dlugo kwitnąca..

Podoba mi się frontowa!

Ps. U mnie straszy plastikowy czerwono zielony domek, który praktycznie stoi nieużywany, ale stoi.. ech, jestem pełna podziwu dla Ciebie, jak z tymi 4 chlopami dajesz radę+ 1dorosły mnie dziś Kuba po tygodniu obcowania z siostrą w domu stwierdził, ze oprocz siostry chce jeszcze też brata

A wiesz Kasiu, że ta Pashmina jakoś do mnie nie przemawia? Takie ma upchane te pąki Bo kolorem na pewno by pasowała, taki lekki.
Dzięki w imieniu frontowej!
Wiesz, ja już inaczej sobie nie wyobrażam, jak by to miało być bez tych moich chłopaków Choć teraz na końcówce roku szkolnego, trochę mam dość, strasznie muszę Ich gonić do lekcji, bo by tylko na rowerach i deskach siedzieli. A z drugiej strony aż żal siedzieć w domu w taką pogodę Ot, takie rozterki matki polkiŚciskam ciepło! Ale masz teraz fajny czas z takim Maluszkiem, ach... Choć nocy nie zazdroszczę
Wiolka5_7 21:57, 05 cze 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Coś czuję, że ja z moją różową wersją również zaprzyjaźnimy się na dłużej. Ma taki ładny, zwarty pokrój, prawda? Ale już myślę, gdzie by tu wsadzić blue

Fajna jest, zwarta...pełno siewek nawet mamie dałam
makadamia 08:32, 06 cze 2018

A mnie właśnie pashmina pasuje - bardzo mi się podobają te stulone płatki.

Z chłopakami mam tak samo. Strasznie mnie denerwuje, że ciągle muszę robić za obozowego kapo.
Brzozowadzie... 09:25, 06 cze 2018

makadamia napisał(a)
A mnie właśnie pashmina pasuje - bardzo mi się podobają te stulone płatki.

Z chłopakami mam tak samo. Strasznie mnie denerwuje, że ciągle muszę robić za obozowego kapo.

O,dokładnie to. Ja Im nawet mówię(zwłaszcza temu najstarszemu), że nam się relacje psują przez te nagonki
A co do róż, to chyba właśnie tak jest, że każdy ma inne upodobania. Widzę na forach, że Pashmina ma swoich wiernych fanów, a ja zachodzę w głowę, dlaczego Choć, znając życie, upodobania się zmieniają i kto wie, czy jej kiedyś nie zaproszę
Brzozowadzie... 14:15, 06 cze 2018

Anda napisał(a)
Artemis bedzie raczej wysoka, ok. 1m i przede wszystkim rozlozysta. I z hortkami razem jej nie widze, ale to pewnie kwestia gustu Na pewno jest piekna, wyglada jak bukieciki slubne, tylko nie pachnie.

Garden of Roses jest fajna, zwarta, lekko kremowa.

Pepita jest rowniez dosc zwarta. Kwituszki malutkie i bardzo rozowe.

LO do Bonici powinno pasowac. Chociaz zamiast rozowej pewnie poszlabym w jakis inny kolor, moze Ilse Krohn? Tez pnaca, mozna nia obsadzic ogrodzenie i pieknie pachnie.

Bardzo ladny, ale pewnie za duzy, jest Leonardo da Vinci. Nie pachnie, ale kwiaty ma piekne i jest zdrowy.

.I jeszcze jedno, bo kompletuję zamówienie - mam do obsadzenia trejaż Myślę o połączeniu niższej ciemnej typu Ascot lub Munstead Wood z jakąś pnącą różową. Podpowiesz, jakie róże mogę wziąć pod uwagę?To trejaż przy ławeczce, więc gdyby jeszcze były pachnące...
Catalinasdiary 14:50, 06 cze 2018

Jak pnącą różową to chyba Ewa Ci Louise Odier poleci
Anda 18:32, 06 cze 2018

Poleciłabym LO, ale ona jest za wg mnie duża na taki trejażyk Jeśli chcesz ją połączyć z jakąś inną, niższą różą, to ta pnąca powinna być nie za duża. Może jakaś z serii Kordesa Klettermaxe, np. Kiss me Kate lub z serii Tantau Starlet np. Eva.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
UrsaMaior 18:33, 06 cze 2018

Pnąca różowa? To Laguna. Albo jaśniejsza Louise Odier.
Brzozowadzie... 21:48, 06 cze 2018

Dzięki dziewczyny. Idę oglądać i kompletować! Coś wybiorę
Kasia_CS 00:12, 07 cze 2018

Wiesz Agatko, że ja też nie byłam za Pashminą? Ale jakoś się do niej przekonałam, zamówiłam na jesieni i na żywo jak teraz mam u siebie i kwitnie, to dużo bardziej do mnie przemawia - w necie jest dużo zdjęć, gdzie ma te pomponiki takie raczej zamknięte, a ta róża właśnie ładnie się otwiera i jest może upakowana, ale fajnie rozkwita
Ale to musisz być przekonana A moze Pastella? mniej płatków, a też kwitnie cały sezon

Mój Maluszek, a w zasadzie to mówię na nią vel Maluszka to przeslodki zapełniacz czasu Kiedyś i mnie przyjdzie zaganiać do lekcji, a na razie jeszcze słodki okres wczesnego dzieciństwa