Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 21:50, 22 lip 2018

Zana napisał(a)
Kasia, bonzajowa wyszła ślicznie, ażem Ci bonzaja pozazdrościła.
Śliwę posadziłaś?

A u mnie coś dla Ciebie , zajrzyj s. 677.

Dzięki Anula . Nie masz jakiegos jałowca?
Śliwa jeszcze nie posadzona. Tam w samym rogu jest dziura bo 3 lata temu wypadła nam 1 tuja. Pęcherznica trochę maskowała tę dziurę. Ale dziś zaangażowałam eMa do usunięcia karpy po tej tuji i jutro zamierzam dokupić tuję i tam wsadzić. Gdybym posadziła śliwę to nie za bardzo miałabym jak wejść tam z tą tują.

Idę do Ciebie zaraz .
mrokasia 21:53, 22 lip 2018

katel napisał(a)
Też czekam na zdjęcia przed i po ale u Ciebie dużo się dzieje
Nie wiem czy już się u Ciebie w wątku witałam - na pewno byłam tylko nie wiem czy sie odzywałam - to na wszelki wypadek witam się

Witaj Kasiu, miło mi że zajrzałaś i się odezwałaś .
Zdjęcia zrobię .
jolanka 21:57, 22 lip 2018

Kasiu, wkleiłam wreszcie dla Ciebie zdjęcia, zapraszam
mrokasia 22:02, 22 lip 2018

Annak napisał(a)

A ta pęcherznica już u mnie posadzona, bo u mnie tak właśnie raczej swobodnie dzięki Kasiu i za szansę rzucenia okiem na Twój ogród. W rzeczywistości jeszcze bardziej zachwycający niż w necie, chociaż tu też mi się podoba. Jest niezwykle elegancki i przemyślany. Aha, i chyba mam jeszcze jeden zysk z wizyty u Ciebie. Mój eM bardzo chwalił Wasz ogród i tak wygląda jakby się zainteresował Może coś z tego będzie? W każdym razie serdeczne dzięki Kasiu

Cieszę się, że pęcherznica znalazła nowy dom . Uratowałaś ją od wywalenia . Mąż właśnie dobiera się do czekoladek - bardzo dziękujemy, powinny być za trzy pęcherznice a Ty wzięłaś tylko jedną.
Bardzo dziękuję za tak miłe słowa o moim ogródku. Zapraszam w wolnej chwili ponownie .
Trzymam kciuki za Twojego eMa - jak się wkręci będzie Ci duuuużo łatwiej .
mrokasia 22:05, 22 lip 2018

kaz742011 napisał(a)
U Ciebie chociaż pomału to do przodu idzie . U mnie jak stanęło to stoi. Ale od dwóch dni nie pada. Jest szansa że i ja coś zrobię .

To, że nie pada to już sukces . Jak przeschnie to ruszysz do roboty .
kaz742011 22:06, 22 lip 2018

Na to czekam .
mrokasia 22:07, 22 lip 2018

jolanka napisał(a)
Kasiu, wkleiłam wreszcie dla Ciebie zdjęcia, zapraszam

Zaraz lecę .
eVka 11:51, 23 lip 2018

Przybiegłam z pochwałą bonzajowej kocham caexy Id, mam tylko dwa, juz potwory wielkie i mam apetyt na więcej, u mnie świetnie rosną pod oknami w mega cieniu.
Nigra świetna Ci się trafiła, ja muszę moje pissardi ostro przyciąć, bo mnóstwo nowych nieporządanych bocznych przyrostów ma. Nie wiesz kiedy mozna je ciąć?
mrokasia 12:04, 23 lip 2018

effka napisał(a)
Przybiegłam z pochwałą bonzajowej kocham caexy Id, mam tylko dwa, juz potwory wielkie i mam apetyt na więcej, u mnie świetnie rosną pod oknami w mega cieniu.
Nigra świetna Ci się trafiła, ja muszę moje pissardi ostro przyciąć, bo mnóstwo nowych nieporządanych bocznych przyrostów ma. Nie wiesz kiedy można je ciąć?

Ewa, bonsajowa dziękuje . Powiem Ci, że z przyjemnością na nią teraz patrzę. W przyszłym roku powinna być super .

ID jak masz dwa wielkie potwory to możesz wykopać i podzielić - ja tak teraz zrobiłam, by mieć czym podsadzić bonsaja i wykończyć brzegi rabat za domem. On się bardzo łatwo rozmnaża i szybko przybiera.

Co do cięcia śliw to nie wiem... chyba najbezpieczniej to po kwitnieniu. Nie wiem czy ona będzie kwitła na tych przyciętych teraz pędach. Może się ktoś wypowie bo chętnie się sama dowiem - tej swojej kupionej wiosną nie przycięłam i taka rozwichrzona strasznie jest.
eVka 12:07, 23 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Ewa, bonsajowa dziękuje . Powiem Ci, że z przyjemnością na nią teraz patrzę. W przyszłym roku powinna być super .

ID jak masz dwa wielkie potwory to możesz wykopać i podzielić - ja tak teraz zrobiłam, by mieć czym podsadzić bonsaja i wykończyć brzegi rabat za domem. On się bardzo łatwo rozmnaża i szybko przybiera.

Co do cięcia śliw to nie wiem... chyba najbezpieczniej to po kwitnieniu. Nie wiem czy ona będzie kwitła na tych przyciętych teraz pędach. Może się ktoś wypowie bo chętnie się sama dowiem - tej swojej kupionej wiosną nie przycięłam i taka rozwichrzona strasznie jest.

Przyjemnie się patrzy na swoje dzieło
Mówisz podzielić ID, nigdy jeszze nic nie dzieliłam jakoś boję się wykopywać jak nie muszę... może jednak się odważę.
Tak myślę z tym cięciem śliw, że może teraz tylko dzikie odrosty utnę bo jest ich mnóstwo a koronę zostawię do wiosny.