Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

olga80 09:41, 08 kwi 2018

Anitko zakochałam się w Twoim ogrodzie.Przejrzałam cały wątek i przepadłam.Wszystko przemyślane,zadbane,eleganckie.Będę częstym gościem.
anbu 09:59, 08 kwi 2018

Anitka napisał(a)

Z czosnków będziesz zadowolona. Mój M bardzo się nimi ekscytuje. Ja mam już posadzone ponad 140 sztuk. Tylko dobrze je tak posadzić, żeby zamaskować usychające liści. Ja tak mam i ta wada u nich mi nie przeszkadza. I nie trzeba ich co roku wykopywać. To ich ogromna zaleta jak dla mnie

O rany ale tu pracowicie

Anita i tak kwitną Ci co roku te czosnki? Nawet te starsze, wcześniej sadzone? Bo ja też chcę posadzić od razu do gruntu na jesień, bo mnie w tych doniczkach niemiłosiernie wkurzają
BKosimkArt 18:49, 08 kwi 2018

Anitka napisał(a)

Basiu ja mam Parson Russell terriera. Różni się od Jack Russell terriera tym, że ma dłuższe nóżki, ale charakterki takie same

No to nieźle jak charakterki te same ale i tak zawsze mi się podobały...
Anitka 08:14, 09 kwi 2018

Gosialuk napisał(a)
Anitko dziękuję, spróbuję coś podziałać z tymi świerkami. Skrzynie fajnie się zapowiadają. I ta koło szklarni mi też się podoba.

To życzę owocnego działania. Te świerki pospolite bardzo dobrze znoszą ciecie. Jak jadę w Bieszczady to widzę często z nich żywopłoty uformowane, bardzo fajnie to wygląda.
Anitka 08:16, 09 kwi 2018

olga80 napisał(a)
Anitko zakochałam się w Twoim ogrodzie.Przejrzałam cały wątek i przepadłam.Wszystko przemyślane,zadbane,eleganckie.Będę częstym gościem.

Tereniu, chyba będę zazdrosna. Buziaczka wysyłam w imieniu ogródka. Zaglądaj do woli
Anitka 08:22, 09 kwi 2018

anbu napisał(a)

O rany ale tu pracowicie

Anita i tak kwitną Ci co roku te czosnki? Nawet te starsze, wcześniej sadzone? Bo ja też chcę posadzić od razu do gruntu na jesień, bo mnie w tych doniczkach niemiłosiernie wkurzają

Aniu ja czosnki sadzę prosto do gruntu na jasień. Te starsze też kwitną. Najstarsze w tym roku będą zaliczać trzeci sezon. Tylko parę białym 'Mars' w zeszłym roku nie zakwitło, ale są posadzone w cieniu i myślę, że to jest powodem. Zobaczę w tym roku.
Ostatnio posadziłam 15 cebul prosto do gruntu, które znalazłam w garażu i zapomniałam wsadzić przed zimą. Miałam je wsadzić najpierw do donic, ale brakuje mi na to wszystko czasu. Myślę, że też zakwitną.
Anitka 08:29, 09 kwi 2018

BKosimkArt napisał(a)

No to nieźle jak charakterki te same ale i tak zawsze mi się podobały...

Bardzo mądre psiaki, lubiące się uczyć, przy niewielkim nakładzie racy fajnie je można wychować.
Ja swojego kopania w ogrodzie oduczyłam. I w sumie to bardzo "ułożony psiaczek". Ale ma niestworzone pokłady energii, woda, ogień, nawet sztuczne ognie uwielbia, Sylwester to dla niego rozrywkowy okres. Siedzi przy oknie i merda ze szczęścia ogonem.

Uwielbia biec ze mną przy rowerze i nie ma problemu, żeby nadąrzyć.
Anitka 08:33, 09 kwi 2018

W sobotę jak wstała o 7 rano to w łazience na oknie dachowym przymrozek takie namalował nam obrazki. Nie słuchałam ostatnio prognoz pogodowych, szcególnie ,że wszyscy wokół mówili, że weekend ma być piękny. A tu taka niespodzianka, minus 2 termometr pokazywał.

Trawka zmrożona, ale słoneczko szybko z nią nie rozprawiło.
Anitka 08:37, 09 kwi 2018

Po pracowitej sobocie nie ma to jak wybrać się na "niedzielny obiadek" do teściów.
A i tak można wracać z obiadku
Siedzenia tylne złożone, pies między nogami na ziemi, placek na kolankach, a w bagażniku 12 dużych taczek ziemi. Teść też zapalony ogrodnik, więc o nic nie pytał z niedowierzaniem.

tulucy 10:00, 09 kwi 2018

Anitka a czemu nie polecasz takiej szklarni z poli? Bo ja mam na oku, a przy dzieciach i ogólnie wolałabym nie mieć szkła, chyba że hartowane bo mam niestety rozmach...