Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Zana 05:56, 10 kwi 2018

Szacuneczek dla teścia. Coś niebywałego, jeszcze nie widziałam takiego transportu ziemi.
Wendy79 08:35, 10 kwi 2018

Piękne skrzynie widzę powstają w warzywnym Powtórzę za innymi: transport ziemi mistrzostwo, z tym, że mój mąż problemu by z tym nie miał, to mu lepiej nie pokażę, jeszcze by tak chciał
Anitka 08:47, 10 kwi 2018

tulucy napisał(a)
Anitka a czemu nie polecasz takiej szklarni z poli? Bo ja mam na oku, a przy dzieciach i ogólnie wolałabym nie mieć szkła, chyba że hartowane bo mam niestety rozmach...

Kupiliśmy to cudo trzy sezony temu. Złożenie wyższa szkoła jazdy, a my naprawdę juz nie jedno według instrukcji już składaliśmy. Po pierwszej burzy część elementów odleciało. M szukał u sąsiadów. Jedną zobaczył nawet obok wystawionego kontenerka na śmieci. Nawet większy wiaterek potrafi wydmuchać te elementy z poliwęglanu.
M zrobił dodatkowe wzmocnienia z aluminium, troszkę pomogło, ale to co wyleciało ze środka i wymaga rozebrania części, żeby to wsunąć już nie do włożenia. Trzeba by sporą część rozebrać.

A po 3 sezonach część tych elementów popękało i kruszy się w rękach, szczególnie te w dachu, bo tam słońce mocno operuje. Popękane wpadają do środka lub odlatuję.
Anitka 09:05, 10 kwi 2018

Krakus napisał(a)

po tym poznac ogrodnika że Em nie protestował

Czułam, że jak to zdjęcie wrzucę na forum to jakiś mężczyzna się odezwie. No i proszę. Odezwał się. I byłeś nawet Krakusie pierwszy. Dla mnie samochód w ogrodzie równie potrzebny jak taczki. M nie protestołm, nawet był kierowcą
Anitka 09:06, 10 kwi 2018

BKosimkArt napisał(a)

No to świetny pies naprawdę! Poczochraj go ode mnie

Poczochrany
Anitka 09:11, 10 kwi 2018

BKosimkArt napisał(a)

O matko!!!! I córko!!!
To zamiast słoików tak??
No takiego przewozu ziemi jeszcze nie widziałam

Pokazałam mężowi Wasze inspekty, podziwiał... bardzo mu się podobały

O matko!!!! I córko!!! - to ulubione powiedzenie mojej córy, ale gdy ten transport zobaczyła to go nie użyła. Zna możliwości swoich rodziców - oszołomów. Sama w dżungli nieraz wracała do domu
Na słoiki nie było już miejsca.Tylko trochę makaronu własnej roboty teściowa dała.

M zbierała się do nich od jesieni i tak mu jakoś zeszło.

Anitka 09:17, 10 kwi 2018

anbu napisał(a)

O rany! Pierwszy raz widzę taki transport Fajnie mieć teścia zapalonego ogrodnika

U nas to normalka. Wszystkie meble, pralki, drewno do kominka, wory ziemi, rośliny min przewozimy. Teść od kilkudziesięciu lat działkę uprawia, fajną ma ziemię, przerobioną, co roku dużą dawkę kompostu daje. Ma jeszcze gołębie i ziemię nawozi tylko nawozem naturalnym. Nic tylko brać bagażnikami
Anitka 09:17, 10 kwi 2018

Milka napisał(a)
Fajny taki teść

Oj fajny, ale ziemia też fajna
Anitka 09:20, 10 kwi 2018

Magleska napisał(a)
autem osobowym przewoziliście tyle ziemi .....wow .....mój em by mnie chyba zabił
pozdrawiam wieczorowo

Tak osobowym, ale to mająca swoje już latka terenówka. Całą budowę i tworzenie ogrodu służąca jako samochód transportowy Równie dla mnie wazy ten samochód jak taczki w ogrodzie. To powiem tylko tyle, że mój M kierował i był pomysłodawca tego rozwiązania
Anitka 09:21, 10 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Hihi transport ziemi mistrzostwo

Dla nas to chleb powszedni