Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

sylwia_slomc... 16:31, 03 cze 2018

Jak nóż na gardle będziesz mieć to do mnie dzwonisz i damy radę
Anitka 16:56, 03 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ciekawa jestem Jego miny Ale już pewnie przyzwyczajony do tego typu niespodzianek

Już w drodze z dworca do domu pytał co tym razem wykombinowałam Dojechaliśmy po 21 i jak do domu przyjechał to od razu do ogródka pobiegł.
Myślę, że mu się spodobało, ale jak to bywa ciężko się przyznać, że się miało inne zdanie. Ale potem przyznał, że fajnie wyszło
Ale nie może przeboleć, że w piątek rano tak długo podlewaliśmy oboje, a wieczorem popadało A ja mówię, że przynajmniej ziemia była zwilżona i więcej wchłonęła wody Nie ma co narzekać - życie płata nam zawsze jakieś figle
sylwia_slomc... 17:21, 03 cze 2018

Powiedz Mu na pocieszenie, że ja w piątek też pół dnia na podlewaniu spędziłam

Wybieramy się z Iwonką oglądać lawendowe pola w środę lub czwartek wstęp tylko 5 zł. Może dołączysz? To podobno 20 km ode mnie
Krakus 20:45, 03 cze 2018

dwa dni człowieka nie ma a tu tyle fotek...super busz masz u siebie..sząłwiowo wystrzałowo ...zresztą jak cały ogród..okienko wyszło super i w końcu udało mi sie tez dojrzeć tę biel o której rozmawiałyście bo jakoś nie mogłem skojarzyć że białą masz altankę
a jak pokazałaś wspomnienia to też widać ogrom pracy...takie zdjęcia motywują..
beta 07:41, 04 cze 2018

Przepięknie. ...jestem oczarowana kazdym zakatkiem w waszym ogrodzie Anitko ...okienko super wygląda....ładny odcień...zdradzisz co to za farba?
Pozdrawiam ☺
Anitka 07:59, 04 cze 2018

Dorota123 napisał(a)
Piękne ujęcia, bardzo ładnie dobrane rośliny.

To połączenie takie proste, ale bardzo je lubię.
Anitka 08:05, 04 cze 2018

Kasia_CS napisał(a)
Jestem już na bieżąco u Ciebie! Tyle zdjęć zapodałaś, że trudno zacytować wszystkie, które by się chcialo Zachwyca niezmiennie domek, a z pomalowaną framugą wokół okienka jest świetnie - lubię te Twoje kolory z niebieskościami wplecionymi w architekturę.
To co pokaże Artemis to jakieś szaleństwo niebywałe

A ta ścieżka mnie meega urzekła! Coś wspaniałego, fajna oś widokowa..

Domek bardzo lubię i cisze się, że mnie dziewczyny zmobilizowały do pomalowania framugi. Troszkę mnie denerwował ten pomarańczowy odcień drewna.
Artemis dadzą popis w tym roku
Na końcu tej osi widokowej chciałam dać różę pnącą na murze w białym kolorze, ale brakowałoby wówczas czegoś tam na jesień, wiec posadziłam hortensje. Niestety jeszcze malutka. Mam w planach tez wymienić berbenie na kocimiętkę, która będzie się na ścieżkę "wylewać", bo z drugiej strony jest przywrotnik.
Anitka 08:19, 04 cze 2018

Iwonka napisał(a)

No widzisz, a ja myślałam, że to kocimiętka. Trochę podobne ma kwiaty i też nieco się pokłada. Ale to pokładanie fajnie na zdjęciach wygląda, rabatka przestaje być taka sztywna
Nóż na gardle możesz mieć tylko jak ci dziewczyny Maję niespodziewanie zaproszą Wtedy wszyscy pomożemy

Bardzo dobrze pamiętam te zdjęcia i wasze zmagania ze zmianą. Twój wątek jako jeden z nielicznych śledzę od samego początku Szacun za tyle pracy i doskonały gust. Nie sztuką jest coś przerobić ale wiedzieć jak to zrobić by było pięknie to już wyższa szkoła jazdy Jeszcze teraz ten smaczek z okienkiem, taka kropka nad i
Chyba większość z ludzi na Ogrodowisku nie potrafi odpoczywać I dobrze, bo ciągle coś nowego się pojawia i inspiruje pozostałych. Ja sama jak mam lenia ogrodowego to siadam na chwilkę by poczuć mobilizację. Byle nie za długo, bo przygnębienie murowane
Właśnie wczoraj tak mi w ogrodzie nie szło. Było strasznie parno a na dodatek po piątkowym sprzątaniu zupełnie mnie siły opuściły. Wcale się tobie nie dziwię, że padłaś po pracy w szklarni. Ale sen po takiej robocie to jest dopiero przyjemność U mnie w piatek taką zbawienną moc miał prysznic po 6 godzinach mycia kostki. Szlam miałam dosłownie wszędzie. Ale uwielbiam taką robotę

Kocimiętka też tam kiedyś będzie Na razie szukamy kostki, bo nikt nie chce nam zamówić 250 kg
Takie nóż na gardle jest bardzo stresujący
Ja w głowie mam wizje i później ją realizuje. Nikt też nie wierzył w nasz kamień, nawet kamieniarze i sprzedawca Nieraz nawet eM na początku nie do końca jest przekonany do moich pomysłów. Ale mówię zaufaj i pomaga
Jak 11 lat temu zamawiałam bielone dechy na podłogę w erze wenge i ciemnych brązów to długo wykonawcę musiałam przekonywać do tego pomysłu.

Iwonko co tym jeszcze tam u siebie sprzątasz. Masz tak czyściutko, że mucha nie siada Ja w te upały zwalniam tempo. Ale mycie kostki w takie upały to nawet mogło być przyjemne
Anitka 08:21, 04 cze 2018

BKosimkArt napisał(a)
Uwielbiam to miejsce z domkiem, niesamowite jaka zmiana patrząc na archiwalne zdjęcia. Anitko jesteś inspiracją!
I te rośliny jak porosły, niesamowite.

Basiu sama się dziwię jak patrzę na te archiwalne zdjęcia jaki busz mi się zrobił teraz. A było widać głownie ogrodzenie
Anitka 08:25, 04 cze 2018

Kamcia napisał(a)
Anita ma przepiękny ogród. Często coś u niej podpatrze...

Ogród, który tak pięknie wygląda na zdjęciach musi być jeszcze piękniejszy w rzeczywistości.

Trzeba by pomyśleć jak tu się na kawę prosić

Kamilko nie trzeba się wpraszać. Piszesz i przyjeżdżasz jak tylko w domu będę to zapraszam Ogród stoi otworem a kawkę zawsze mam na stanie, choć od listopada już nie pijam. Gorzej z ciastem, ale zawsze coś się wykombinuje.