Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 08:13, 03 cze 2018

Agi2006 napisał(a)
Ale zdjęcia zapodałaś! dziękuję za nie. Sprawiają mi ogromną przyjemność i mobilizują do myślenia Masz niesamowicie plastyczne, fotograficzne spojrzenie na to co dookoła Ciebie i tworzysz obrazy! jesteś genialna!!!!! A pomalowanie okna to strzał w 10!

Bardzo mi miło, że mobilizuję do myślenia, choć ty tworzysz ogród w zupełnie innym stylu.
Fajnie, że udało mi się w dziesiątkę z tym okienkiem wstrzelić
Iwonka 08:46, 03 cze 2018

Anitka napisał(a)

To szałwia 'Rhapsody in Blue', ale jej nie polecam, pokłada się, choć tu mi to pasuje. U mnie bylin nie jest za wiele, ale wciskam w każda dziurkę.
Mogę adoptować lub przyjąć jak gości, ale do plewienia nie wynajmem, chyba, że będę miała kiedyś nóż na gardle

No widzisz, a ja myślałam, że to kocimiętka. Trochę podobne ma kwiaty i też nieco się pokłada. Ale to pokładanie fajnie na zdjęciach wygląda, rabatka przestaje być taka sztywna
Nóż na gardle możesz mieć tylko jak ci dziewczyny Maję niespodziewanie zaproszą Wtedy wszyscy pomożemy

Anitka napisał(a)

A kiedyś to miejsce tak wyglądało Dużo pracy nas kosztowało przerobienie domku i altany, ale teraz wiem, że warto było, choć trudno było podjąć tą decyzje na początku. Wrzucam archiwalne zdjęcia, żeby zmotywować do zmian Domek był drewniany, marketowy, poszedł do teściów.

Na leżaku to ja za długo nie poleżę, bo mam ADHD ogrodowe. No chyba, że mnie spanie zmorzy tak jak dwa dni temu, zasnęłam na ławce na tarasie z nogami w górze na stole okrakiem, bo było bardzo gorąco i chciałam nóżką troszkę ulżyć, bo miałam darmową saunę w szklarni, odwiązywałam pomidory i obrywałam boczne pędy.

Bardzo dobrze pamiętam te zdjęcia i wasze zmagania ze zmianą. Twój wątek jako jeden z nielicznych śledzę od samego początku Szacun za tyle pracy i doskonały gust. Nie sztuką jest coś przerobić ale wiedzieć jak to zrobić by było pięknie to już wyższa szkoła jazdy Jeszcze teraz ten smaczek z okienkiem, taka kropka nad i
Chyba większość z ludzi na Ogrodowisku nie potrafi odpoczywać I dobrze, bo ciągle coś nowego się pojawia i inspiruje pozostałych. Ja sama jak mam lenia ogrodowego to siadam na chwilkę by poczuć mobilizację. Byle nie za długo, bo przygnębienie murowane
Właśnie wczoraj tak mi w ogrodzie nie szło. Było strasznie parno a na dodatek po piątkowym sprzątaniu zupełnie mnie siły opuściły. Wcale się tobie nie dziwię, że padłaś po pracy w szklarni. Ale sen po takiej robocie to jest dopiero przyjemność U mnie w piatek taką zbawienną moc miał prysznic po 6 godzinach mycia kostki. Szlam miałam dosłownie wszędzie. Ale uwielbiam taką robotę
BKosimkArt 08:56, 03 cze 2018

Uwielbiam to miejsce z domkiem, niesamowite jaka zmiana patrząc na archiwalne zdjęcia. Anitko jesteś inspiracją!
I te rośliny jak porosły, niesamowite.
Kamcia 10:01, 03 cze 2018

Anita ma przepiękny ogród. Często coś u niej podpatrze...

Ogród, który tak pięknie wygląda na zdjęciach musi być jeszcze piękniejszy w rzeczywistości.

Trzeba by pomyśleć jak tu się na kawę prosić

Anitka 11:06, 03 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kocham Twoją altankę i Twój domek ogrodnika jedne z najładniejszych jakie na forum widziałam

Ja też je kocham. W te upały bardzo się przydaje, a domek ogrodnika pomimo, że mały to bardzo jest pojemny i potrzebny
Anitka 11:08, 03 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ogród bez bylin.....hmmmm no nie może być

Nie może być na bank U mnie wszystkie gatunki mają swoje miejsce
Anitka 11:15, 03 cze 2018

koliber napisał(a)
Anitko, przepięknie

Ja, podobnie jak pisałaś, teraz również nie wyobrażam sobie ogrodu bez bylin. Wnoszą tyle koloru, radości i niesamowitych wrażeń Dzięki nim ogród prawdziwie żyje Uwielbiam je U Ciebie robią niesamowitą robotę, jak tak przepięknie tworzą barwne plamy na rabatach

Kolor przy oknach w domku ogrodnika cudny Moim skromnym zdaniem, wyjazd męża wyszedł mu na dobre

Pozdrawiam

Często wyjazdy eMa ogrodowi wychodzą na dobre Teraz jak wyjeżdżał to pytał co nowego się pojawi i jakie niespodzianki zobaczy
Masz racje byliny niesamowitą robotę robią

Anitka 11:27, 03 cze 2018

greg66 napisał(a)
Witaj Anitko
Masz piękne rabaty, ciesza oko zwiedzających i zazdroszczą takich widoków i pewnie zapachów.

Przepiękny kwiat aksamitna róża,
Pośród ogrodu blask jej się mieni,
Między drzewkiem a trawą się nurza,
Delikatna w soczystej czerwieni .

Opodal wśród traw tulipan zakwita,
Biały jak chmura w lipcowy dzień
Nieśmiale przybyłych gości tu wita,
Ozdabia natury calutką sień.

Niedaleko za płotem sad jest nieduży,
Widać jak rośnie tam piękna śliwa,
Słońce jej chyba dzisiaj tak służy,
Fiolet owoców z niej wydobywa.

Dzień właśnie się kończy pięknym zachodem,
W ciekawym pomarańczy jest kolorze,
Ciężko się rozstać teraz z ogrodem,
I z roślin kwitnących głębokim morzem.

Twoim piórem zawsze się zachwycam
Anitka 16:05, 03 cze 2018

Magleska napisał(a)
nie .....już mi się u mnie niepodoba .....adoptuj mnie też -jako siostrę raczej ,bo na dziecko za stara jestem

przepięknie,cudownie ,kolorowo

niebieskie okienko wygląda rewelacyjnie ,wszędzie w każdym kącie masz uroczo
sungoldy widziałam i melduję ,że moje już przesadzone
mam nadzieję ,że na żywo ocenisz
wysyłam Ci priv

ps. em będzie z Ciebie dumny

Adoptuję i wyleczę z kompleksów Masz ślicznie.
Ocenie na żywo, już postanowione
Mam taką nadzieje, że jest dumny
sylwia_slomc... 16:30, 03 cze 2018

Świetne takie porównania, bo otwierają oczy tym co dopiero startują z ogrodem takie foty są bardzo motywujące, że nie od razu i nie na pstryknięcie palcami jest piękny ogród