Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 17:42, 26 cze 2017

agata19762 napisał(a)
Super taka wycieczka☺

Oj super tylko teraz trzeba wrócić do do swojego ogrodu a tu świat wygląda inaczej - chwasty szaleją
Anitka 17:44, 26 cze 2017

anulajda napisał(a)
Anitko masz bardzo piękny, zadbany,gustowny ogród poranny spacer u Ciebie z kawką był bardzo przyjemny. Altana i domek obłożony kamieniem super a te drzwi i koryto kamienne wprowadzają klimat miejsca
Oj, będę Tu częstym gościem

Aaaa... i relacja z wycieczki superowa ,to za sprawką niej Tu trafiłam ))))
zostawiam ochy i achy

Dziękuje Aniu i zapraszam jak najczęściej
Anitka 17:45, 26 cze 2017

Kamcia napisał(a)
Holandia...
tak blisko mieszkam a nie mam czasu sie tam wybrac. Tylko raz bylam.

U mnie z czasem też ciężko, wybierałam się tam od dawna a i tak udało się tylko wygospodarować 3 dni.
Anitka 11:35, 27 cze 2017

Kasia_CS napisał(a)
Ten ogrod to cos mega spektakularnego... marzy mi się taka wycieczka w sumie nudy wcześniej o tym nie myślałam, a przecież to świetny pomysł żeby tak sobie gdzieś zaplanowac wyjazd ze zwiedzaniem ogrodu

Ja jeśli gdzieś wyjeżdżam to sprawdzam czy w okolicy jest jakiś ogród do zobaczenia, choćby jeden, bo moja rodzina nie chce tylko spędzać czasu w ogródkach
Ta wycieczka była nastawiona na ogródki od początku, ale dzieci zostały tym razem w domu. Mąż zabrał książkę i gdy już nasycił oczy zostawał na jakiej ławeczce z książką. Na ostatni dzień, żeby coś było dla niego pojechaliśmy do Rotterdamu.
Anitka 17:40, 27 cze 2017

Po powrocie okazuje się, że wystarczyło kilka dni a kolejne byliny dołączyły do kwitnących.
Przetacznik kłosowy 'Christa'- na razie tylko jeden kwiat przybrał ten niesamowity kształt.

Zakwitła też w niektórych miejscach lawenda.

Anitka 17:55, 27 cze 2017

Nieśmiało otwierają główki pierwsze jeżówki, muszę je dosadzić w innych miejscach, ale na razie szukam i chyba zakończy się na zakupach w internecie

Bodziszek żałobny 'Sambor' jeszcze kwitnie.

Anitka 18:00, 27 cze 2017

Trzykrotki i szałwie w pełnym rozkwicie.

Anitka 18:02, 27 cze 2017

Przetacznik kłosowy 'Royal Candles' - jestem z niego bardzo zadowolona, gęsty, sztywne pędy, nie pokłada się.

Anda 18:08, 27 cze 2017

Witam się u Ciebie Masz piękny, klimatyczny ogród. Zaznaczam wątek, będę zaglądać
Relacja z wycieczki świetna. Nie chciałabyś zrobić tej relacji rownież w dziale "Ogrody na świecie"? Można wtedy ją łatwiej znależć. Tak zrobiłam z moją relacją z ogrodu w Ettenbühl, link u mnie w stopce, w podpisie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anitka 18:12, 27 cze 2017

jeden z trzech krzaczków róży 'Heidi Klum' bardzo mnie zawodzi, ledwo odrasta od ziemi, tylko dwa króciutkie pędy, natomiast wypuścił chyba z 7 wiotkich wilków prawie 1 m długości, które zostały wycięte i teraz wygląda tak. Chyba będzie do podmiany na inny model.

Dla porównania drugi krzaczek.