Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Magleska 20:40, 12 wrz 2018

Mistrzyni wiankowa kolejne cudo stworzyłaś prześliczny i te dynie ......chcę
Widoczki jak zawsze cudne
Buziaki
Kokesz 22:38, 12 wrz 2018

Anitko, ale fajne te dynie, masz zdolności dziewczyno do tworzenia pięknych wianków mam wrażenie, że przychodzi Ci to z taką łatwością zazdroszczę
Urszulla 19:10, 13 wrz 2018

Jesienna moda ogrodowa u Ciebie jest zachwycająca
kasiek 07:44, 16 wrz 2018

Ależ robisz ładne ozdoby sezonowe, mnie wiecznie na nie brak czasu...
Podglądam bo masz dużo rozwiązań do podpatrzenia Do zobaczenia
Kasia_CS 11:12, 16 wrz 2018

Ech, zawsze mnie zachwycają Twoje pomysły masz niezwykły zmysł i smak w robieniu sezonowych ozdób. Jakie masz u siebie rozplenice?
nicol21 19:00, 05 paź 2018

Anitko - dzięki za cudne wycieczki. Fajnie zobaczyć Wojsławice w innej porze niż czas liliowców, oraz ogród japonski w którym mam wrażenie że klonów jak na lekartwo?!
Oby ta xhjwugh ćma więcej do Ciebie nie zawitała! bo walka jest nierówna.

pokaż co tam u Ciebie więcej, co sadzisz?!

a i tak - cudne kompozycje jesienne!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Anitka 07:46, 08 paź 2018

anpi napisał(a)
Anitko cudne dekoracje i wianek dyniowy,prawdziwe perełki masz w tej klamociarni...

Dziękuje, w klamociarni dużo rzeczy z potencjałem czeka. Może w zimie uda się jeszcze coś zrobić.
Anitka 07:50, 08 paź 2018

paulina_ns napisał(a)
Chciałbym mieć taką klamociarnię PIEKNIE wyszedł wianek no i pozostałe dekoracje cudne, dobrze napisane jesteś mistrzynią

Ta klamociarnia to zwykła piwnica Do mistrzostwa to mi daleka. Przygotowań całkowicie brak. Coś zrobię na szybko, w biegu , zwykle wymuszone potrzebą chwili. Ale nie ukrywam, że bardzo to lubię

A niektóre wytwory mojego pospiechu długo stoją. Nawet jak prawie o nie nie dbam. Jakiś czas temu pokazywałam tą aranżacje. To jest przykład mojego funkcjonowania w biegu. Zrobione klika miesięcy temu, często zapomniane a świetnie sobie radzą. Świetna propozycja dla zapominalskich o podlewaniu.
Anitka 08:04, 08 paź 2018

Iwonka napisał(a)

Świetnie rozplanowałaś tę rabatę. Podobają mi się bardzo te trójki sadzone rzędami. Może to będzie jakiś pomysł na moje puste nadal obrzeże z przodu działki
Ta żółta trawka to turzyca? Piszesz o rozplenicy a ta wygląda podobnie jak moja turzyca everillo. To jedyny carex, który w końcu dobrze u mnie rośnie. Śliczny jest też wilczomlecz, nie znałam takiej odmiany, chociaż nie wiem, czy przypadkiem w ogrodzie Łobzów nie widziałam, tyle tam sadzonek, że można przegapić.
Podsumowując, jestem zauroczona tym kącikiem, kilka roślin więcej a taka zmiana Pamiętam dobrze to miejsce, będzie super jak się roślinki rozrosną a nie są jakieś wysokie więc nie przytłumią koła.

Anitko jesteś naszą wiankową mistrzynią i wielką inspiracją. Ja w końcu dojrzałam do decyzji o pomalowaniu drzwi wejściowych na jakże oryginalny kolor... biały Na obecnym brązie tylko jasny wianek wyglądał dobrze, a wszystkie inne które wieszałam ginęły w ciemnicy.

Śliczna kompozycja w moich ulubionych kolorach Dobrze, że udało ci się pogonić ćmę, te bukszpany to twój znak firmowy i tak ma pozostać!!! Chociaż dotarłam do fotek z rakietą "tenisową", jesteś świetnym graczem

Iwonko, ta żółta trawka to rozplenica 'Jommenik'. Zobaczymy jak się sprawdzi.
A te niebieskie, które mam i część ci dałam to 'Strzęplica sina', 'Koeleria Glauca'.
Te wilczomlecze to właśnie w tym ogrodzie Łobzów kupiłam.
Drzwi wyszły rewelacyjnie. Nieraz takie niewielkie lub niestety wielki zmiany bardzo korzystnie wpływają na całość.

Bukszpany na razie uratowane, dookoła coraz więcej pousychanych widać. Skończyło się na dwóch opryskach, najpierw SpinTorem z później Lepinoxem, ale wczoraj rano znalazłam jedną malutką gąsienice, schowaną w zwiniętym liściu na czubku. Rzuciły mi się w oczy jaj odchody, bo tej malizny w życiu bym nie zobaczyła.
Trzeba czymś opryskać, ale czym jak u mnie prawie codziennie przymrozki są. Choć dzisiaj bez skrobania szyb się obyło.
Anitka 08:08, 08 paź 2018

makadamia napisał(a)
Masz niezwykły dar do detalu i do "dopieszczania" - u Ciebie wszystkie kątki takie... wykończone.
No rewelacja po prostu

Mam jeszcze kilka kątku do wypieszczenia, ale to takie ciężki tematy. eM mówi, że dobrze, bo by nie było co robić