Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 08:11, 08 paź 2018

Monia81 napisał(a)
Anitko wianek rewelacyjny, Ty to masz głowę pełną pomysłów, cudnie ci te aranżacje wychodzą jestem pełna podziwu dla Twoich zdolności bardzo dobrze, że bukszpany się uratowały brawo TY pozdrawiam

Głowa pełna tylko czasu brak. Zawsze sobie powtarzam, że w zimie coś zrobię, a zima zlatuje a głowa nadal pełna

Założyłam rękawice i walczę z tą azjatką. W sumie to nie jest takie męczące.
Już gorsza jest walka z suszą.
Anitka 08:15, 08 paź 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Dzieki
Dekoracje u ciebie jak zawsze ze smakiem

Dziękuje
Anitka 08:20, 08 paź 2018

abiko napisał(a)
Anitka jak zwykle cudne rzeczy robisz z niczego. Wianek piękny.. masz dar, ale to ci za każdym razem powtarzamy. Szczerze zazdroszczę.. a nie powinnam

Dynie białe też zawsze kupuję, ale ostatnio nie miałam do nich szczęścia. Normalnie chyba zgapię ten wianek, choć nie mam tyle rzeczy w swojej klamociarni.

Zgapiaj Aguś do woli. Ja mam prawie 100 m2 "klampciarni" pod domem Ale klamoty kilka pudełek tylko zajmują Dobrze, że nie jestem typem zbieracza
Anitka 08:24, 08 paź 2018

AgataM napisał(a)
Wianek jak zwykle cuudny. Dekoracje przed domem piękne. Pozdrawiam.....

Dziękuje, ogrodowisko czasami motywuje, żeby czasu troszkę wygospodarować i coś na szybko zrobić.
Pozdrawiam jesiennie.
Anitka 08:39, 08 paź 2018

Krakus napisał(a)
rozchodniki fajne na gałązkę się piszę na wiosnę

wianek jesienny klimatyczny zresztą jak wszystko u Ciebie pasuje

Teraz dopiero piszę, ale przeczytałam prośbę od razu i podjęłam próbę ukorzenienia rozchodników dla was. Ale nie wiem czy to już nie pora czy przymrozki mają znaczenie, ale na wiosną trzeba będzie powtórzyć, bo nic mi nie wyszło. Pomarszczyły się, wyschły albo zgniły.
Anitka 08:42, 08 paź 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kłaniam się Mistrzyni Piękne dekoracje a rabatka rewelka pozdrawiam

A ja dziękuje drugiej Mistrzyni za te słowa. Zobaczę co z tej rabatki zostanie po zimie. Mam jeszcze zamiar iryski żyłkowane tam posadzić, żeby na wiosną coś tam kwitło.
Anitka 08:57, 08 paź 2018

Agi2006 napisał(a)

Anito no z nóg mnie ścieło to zdjęcie!!!! Bo po pierwsze wianek WOW a po drugie to soczyste drzewko na tle elewacji WOW WOW. Nie wiem czy to jakiś klon czy bez ale cudnie się wpasowało!Ale Ty zdolna jesteś. Ciekawe czym się zajmujesz zawodowo, bo sądzę że na dekoracji wnętrz to Ty byś zarobiła grube pieniądze

To drzewko to klon palmowy. Długo dumałam w jakim ma być kolorze, ale podało na zielony. I od roku bardzo lubię to miejsce u siebie. Takie spokojne, monochromatyczne. Tutaj pojawiają się różne faktury i odcienie zieleni. Tylko gdzieś w dali coś niebieskiego się pojawia.

Zawodowo zajmuje się od pewnego czasu właśnie tym "czymś" - tylko od tego czasu sprawdza się u mnie powiedzenie, że "szewc bez butów chodzi "
Anitka 09:00, 08 paź 2018

Agi2006 napisał(a)

A to jasno szare to co to? Widziałam tą roślinkę po sklepach ale o nazwe nie zapytałam...

Ta roślinka to Kalocefalus potocznie też zwana Drut Kolczasty.
Anda 09:01, 08 paź 2018

Anitka napisał(a)

Teraz dopiero piszę, ale przeczytałam prośbę od razu i podjęłam próbę ukorzenienia rozchodników dla was. Ale nie wiem czy to już nie pora czy przymrozki mają znaczenie, ale na wiosną trzeba będzie powtórzyć, bo nic mi nie wyszło. Pomarszczyły się, wyschły albo zgniły.

Troche za pozno. W zeszlym roku probowalam we wrzesniu i nic mi nie wyszlo. W tym roku zrobilam tak w polowie maja i mam ladne sadzoneczki. Wierzcholki ucietych pedow tez mozesz wsadzic do ziemi i tez wypuszcza

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anitka 09:04, 08 paź 2018

BKosimkArt napisał(a)
Ale piękne te przeróbki! wilczomleczu jestem ciekawa jak będzie wyglądał po zimie... super dobór roślin

Chyba wolę jednak tam taki mis-masz. Mam tylko nadzieje, że wilczomlecze po ziemie mile mnie zaskoczą. Rozluźniłam to miejsce piaskiem i jest tam duży spadek, więc mam nadzieje, że dobrze będzie. Najważniejsze to pozytywne nastawienie.